Trzynastka

Thirteen
2003
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37886
5,6 12 krytyków
Trzynastka
powrót do forum filmu Trzynastka

15--------

ocenił(a) film na 10

ten film powinien miec tytól 15 bo w tym wqieku to wszystko sie dzieje, napewno nei w wieku 13 lat

ocenił(a) film na 10
James_6

Takie rzeczy dzieją się w wieku 13 lat. Nawet duo gorsze. Mam 13lat więc możesz mi wierzyć, że większość dziewczyn jest już taka w tym wieku i to właśnie przez to, że ludzie uważają je za smarkule, którymi nie są !!!

agnieszeczka

tak. to prawda. też mam 13 lat ale jestem chłopakiem. pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Nowy_Ruski

W USA jest inna sytuacja niż u nas, tam dziewczyny
wcześniej się malują,próbują narkotyków i alkoholu,uprawiają seks itd.
To nie jest film polskiej produkcji i nie opowiada o polskich trzynastolatkach!!!

KamBreeze

Jestes tego pewna kamiska? Ze to dotyczy tylko amerykanskich nastolatek? Otwórz oczy!

agnieszeczka

Po pierwsze nie wydaje mi się, że "większość dziewczyn". Poza tym jakby się uprzeć to można znaleźć i jedenastolatki zachowujące się w ten sposób. Chodzi o to, że największe nasilenie takich zachowań występuje zwykle u młodzieży w okolicach piętnastki. Mówię to z własnego doświadczenia. Przez kilka lat świat się chyba nie zmienił aż tak bardzo. Co do samych aktorek to w czasie kręcenia filmu miały ok. 15 lat, przez co nie wyglądają na 13. Po drugie manifestowanie w taki sposób swojej dorosłości jest właśnie dowodem na to, że się nie dorosło. Po trzecie ustal sobie ile masz lat, żeby nie podawać rozbieżnych informacji co drugi post, przez co sprawia się wrażenie mało autentycznego, żeby nie powiedzieć podającego się za kogoś kim się nie jest.

korniszon_dp

korniszon rządzi! ;)
poustawiał dziewczynki w szeregach, hehehe

ocenił(a) film na 8
James_6

Tak czy siak widać że dzieci są coraz głupsze ;p

James_6

Ale przecież nie każda uprawia seks w wieku 13 czy 15 lat. Są też porządne dziewczyny, które robią to w odpowiednim wieku.

ocenił(a) film na 8
martuska666

tak, 16 to już w końcu nie to samo co 15 ..
z coraz większym obrzydzeniem patrze na ten świat..

ocenił(a) film na 8
elrubio

Jejciu kamcia nie moge słuchać tego co piszesz co się uparłaś na tą Amerykę to co napisałaś to totalne bzdury.

W Ameryce jest inaczej prosze Cię nie prawda teraz jest to wszędzie
tylko zależy u kogo że jak u Ciebie nie ma to nie znaczy że tutaj chodzi o Amerykę.
Właśnie od 13 lat się robi różne głupstwa i zaczyna się życie emocjonalne, ciekawość i poznawanie świata.
To było pokazane na filmie więc po co niektórzy piszą że ten film powinien mieć inny tytuł właśnie świetny dobrali wogule daje mu 10 pt bo nie mam żadnych zastrzeżeń do niego ...
Gorsze rzeczy się w tym wieku robi lecz nie każdy to przechodzi ...
Wszystkiemu jest winna ciekawość albo towarzystwo w jakim się obracasz, ale każdy ma własny rozum tak mi się wydaje ;)

Kinomanka_18

Jejciu kamcia nie moge słuchać tego co piszesz co się uparłaś na tą Amerykę to co napisałaś to totalne bzdury.

hehehe.. 'nie mogę słuchać tego co piszesz'??!! musisz miec jakiś wypasiony program!

zgadzam sie z ostatnimi dwoma zdaniami ;]

James_6

Tak ten film powinien nosić tytuł; 15stka - ale nie dlatego, że 13sto latki nie odwalają takich numerów - a zwyczajnie dlatego, że aktorki w tym filmie są zdecydowanie zbyt dojrzałe z wyglądu na granie 13sto latek.