Trzynastka

Thirteen
2003
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37886
5,6 12 krytyków
Trzynastka
powrót do forum filmu Trzynastka

Film powinien nazywac sie 'Sixteen' ewentualnie 'Fifteen' bo trzynastki jeszcze takie nie są :) 15 letnie dziewczyny zaczynają sie szmacić a jako 16-stki są już totalnie zeszmacone - przynajmniej w polsce tak jest - chyba ze uda sie taka 13 ktora juz zadaje sie z 15 i 16 to jak najbardziej - sa i takie przypadki - ;) .. wlasnie tak jak w filmie :) ktory idealnie pokazuje nastoletnie dziewczyny, którym wydaje sie ze wszystko wolno... 'zeszmacone' dziewczynki to obejrza i beda mialy to w dupie jak reszte swiata.. tytuł moze wskazywac wiek w jakim powinny to obejrzec zeby zobaczyc co ich czeka jak beda bezmyslnie żyć na żywioł bez zadnych konsekwencji co jest typowe dla nastoletnich idiotek. Ale co zrobić... nic sie nie da zrobic.. dopiero jak dojrzeja kapeczke zobacza ze co robiły to debilizm. Chodzić ze starszymi to juz w ogole masakra.. rozumiem jeszcze jak jest jeszcze chociaz 1 jakis pozytywny argument po za tym ze starszy i ze moze juz alkohol\narkotyki i podobne towarzystwo brudnych metali załatwić. W koncu taki starszy nie moze nic znalesc w swoim wieku bo widocznie leszcze i lamy to szukaja mlodsze idiotki ktore tylko uslysza 'choć na procenty' lub 'choć zajarać' rzucaja wszystko i nawet by laske mogly zrobic..

sie rozpisalem, nie potrzebnie.. film 8/10 ode mnie ;)

Sined

Masz racje-niepotrzebnie. Mam wrazenie,ze miales cos "madrego" i "pouczajacego" do powiedzenia,ale wyszla tylko bezsensowna paplanina. Zastanow sie nastepnym razem,szukajac "przeslania". Ludzi nie osadza sie tak powierzchownie. Obejrzyj sobie film jeszcze raz. W nim naprawde nie chodzi o pokazanie "pustych(?) i zeszmaconych" nastolatek.
A film zasluguje na 10.

xwhateverx

zgadzam się.. trzynaście to trochę za mało, mogli dać piętnaście lat. Zresztą aktorki, które odgrywają w tym filmie główne role wcale nie wyglądają na trzynaście lat..
Ja osobiście nie znam dziewczyn, które w tym wieku zachowują się tak jak zostało to ukazane w filmie, ale wiele się nasłuchałam...
Film baaardzo mi się spodobał i ma u mnie 10/10.