Nie moge sobie wyobrazic jak dziewczyny w wieku 13 lat mogą się tak zachowywać!? kolczyki i pogoń za modą moge zrozumieć ale żeby odrazu ćpać i się puszczać.Przecierz te laski nawet szacunku do siebie nie miały. Powiem jedno wiara w tej ameryce ma najebane i to zdrowo!!! Ale film ogólnie fajny, inny niż wszystkie i pokazuje jakie naprawde są stany zjednoczone i jej "złota" młodzież.
A Ty skad sie urwalas? Przeciez takich trzynastek puszczajacych sie za piguly to u nas w Polsce na peczki! Nie mowie ze taka sytuacja mnie cieszy, ale bez przesady! Chyba bym musial z domu przez ostatnie 10 lat nie wychodzic, zeby nie widziec tego zacpanego gowniarstwa...
Heh, u mnie też jakoś nie zauważyłem. Zaćpane kobity to nie nowość, ale takie smarkule to u mnie rzadko kiedy z piwem da się zobaczyć.
zapraszamm do szcecina, pseudokluby Lokomotywa(chyba juz nie istnieje)hypnoza i inne badziewia techno brzmiace...tam tego syfu pełno.mnie ten film nie zdziwil,takie sa realia obecnie,szkoda...plastikowe pokolenie
co no? przeciesz raz sie żyje dopuki jesteś młody to rub to bo puzniej będzie za pużno jak będziesz miała męża i dzieci??? hmm no raczej nie pomyślcie natym to fajna sprawka
wez sie zamknij!!!! widac ze jestes posranym cpunem ty anaalfabeto!!!!!!!!!! bleeeeeeeee
ty chyba nie wiesz jakie zycie jest teraz takich guwniar jest pelno ktore jebial sie na hektary
Karolcia powiem krutko to jest inny system, jakby 15 lat temu nakręcali o tym filmy z życia wzięte teżby były pokazane trzynastki, kture ćpają i się puszczją. Milego popołudnia.
mi sie ten film podoba i nic niemam do tego że ćpają i sie puszczają przeciesz raz sie zyje czema wyprubowac jak to jest proste!
M A K A B R A - czy w tym portalu jest jakiś limit wieku?? tylko między 10-15 lat??? głupota po oczach bije i ludzie uczcie sie ortografii!!!!!!!!!!
Jestem załamana wypowiedzią: "mi sie ten film podoba i nic niemam do tego że ćpają i sie puszczają przeciesz raz sie zyje czema wyprubowac jak to jest proste! ". Jak ta osoba ma takie podejście do życia to będzie takich ludzi przybywało... Boże kochany. Wnioskuje stąd, że trzeba zacząć ćpać i się puszczać, bo życie mamy tylko jedno. Tragedia! Ludzie myślcie co "mówicie"! I popieram... Uczcie się ortografii...
hehe, czasmi nie moge z was jak widze te bledy, ludzie, wy w szkole nie chodziliscie na polski, a ci co mówią ze trzeba cpac i sie puszczac bo zycie jest jedno to ladnie mają nasrane we łbie. TRAGEDIA!!!
A ja sobie moge wyobrazic cpajace i puszczajace sie dziewczynki. Nie jest ich duzo. Ale sa. Moze nie chodza z puszka browaru po ulicy, ale sa. A tak zazwyczaj to do takich "paczek" dostaja sie dosc wyrosniete dziewczyny. Zreszta makijarz postarza czasem nawet o 3 lata. Nie umiem ortografii, sorry jak komus bedzie zal dupe sciskal. sorry!
Ale macie wszyscy problem...no chyba te 13 co piją,ćpają itp. to wiedzą co robią! Bo wątpie żeby miały aż tak wyżarty mózg...poza tym moja qmpela jest właśnie taka i jej to odpowiada bo przynajmniej sie za nią chlopaki oglądają...jak dla mnie to jest zwyklą szmatą i pewnie pol miasta tesh tak sądzi...no ale co kto woli...:]
fajny film a w kazdym razie dobrze pokazuje jaka zdarza sie mlodziez. znam paru ludkow ktorzy sie tak zachowuja tylko ze... troche starsi niz 13 sa;). moze gdyby zrobili film o szesnastkach to bylby to jakis apel do rodzicow a tak to kazdy sobie mowi "moja corka na pewno taka nie jest". ale i tak fajny filmik
u mnie w budzie co druga pokemoniarska 13nastka się puszcza.. i kurde pomyślec ze dziewczyny w 1gm chodzą z 18latkami.. poj***ne. :/
Dokładnie.
'Koleżanka mojej koleżanki' w wieku 14 lat zaszła w ciążę z 23-letni facetem, a co druga na ulicy to ta 'trędi' słodka dziewczynka, która co sobote chodzi na 'meLanShe' i czasem komuś da d**y, ale oczywiście łatwa nie jest! no skąd..
Niestety coś w tym chyba jest. Wiem to z autopsji, z obserwacji zachowań niektórych dziewczyn (no może starszych, ale tylko niewiele). Ktoś powie, że nie należy przekładać amerykańskiego stylu życia na polskie realia, ale przecież nie da się nie zauważyć, że coraz chętniej sięgamy po wzorce amerykańskie. Tylko jak można tak postępować? Gdzie szacunek dla samego siebie?! Ech, nie wiem, ja chyba po prostu nie należę już do obecnego pokolenia...
Słuchajcie,dużo tu zdań. No ale wiadomo jedni robia to co dziewczyny z filmu,i nie kapują czemu o tym robic film i nazywac go dramatem. Drudzy są zszokowani, trzeci twierdzą że tak jest tylko w ameryce,czwarci kibicują ćpunom,piąci każą im sie zamknąć,szóści nakazują naukę ortografii...ludzie,ależ tu sie zadyma zrobiła. Ej,no boscy jesteście :-) Ale film,jest dobry tak czy siak.Niektórych bardziej rusza innych nie. Mnie tak.
13latki sie tak nie zachowuja.Nie wiem jest jakies ogolne zacofanie obecnie.Powaznie.Nie mowie ze to zle ze nie pija itp ale jak sie ganiaja w berka po korytarzach az zal patrzec.W filmie dziewczyny maja tam przeciez kolo 16 gdyby wzieli 13latki film tez inaczej by wygladal;) ale powiedzmy sobie szczerze-kazdy chce czegos sprobowac zalezy tylko kiedy sie za to wezmie
Mogę podpowiedzieć, że się zachowują. Już w pierwszej gimnazjum widzi się początki, w trzeciej po prostu ekspansja.
Mnie ten film przeraża i beznadziejnie sie skończył :| Starsznie hmmm odważny. Co Ci młodzi ludzie widzą w takim buntowniczym zachowaniu ?? A te stosunki rodzinne ... ech szkoda słów. Ale ogólnie film przemawiam do ludzi
Pozdrawiam
film swietny, pokazuje dokladie co sie dzieje z dzisiejszymi nastolatkami...:DD ja mam 15 lat i wiem jakie jest terazniejsze zycie... karolcia mowisz jakbys miala z 50 lat... to nie tylko w USA tak jest, w polsce nie brakuje dziewczyn ktore puszczają sie za prochy lub poprostu dla wlasnej przyjemnosci.,.. ale swoja dorgą, evie nie wygląda na 13 lat tylko na ok. 16... kto sie zgadza ze mna?
Ja również mam 15 lat i wiem jak to wygląda ... Niemalże każdy w szkole pali pije itd rzadko można spotkać kogoś kto jeszcze czegoś "NIE SPRÓBOWAŁ" ja należe do tych co nie spróbowali bo to jest poprostu żałosne ... chcą się nagle stać o 5 lat starsi i zaczynają jarać i myślą ze są niewiadomo kim ... najczesciej tak to jest nie popieram tego dla mnie to cioty i tyle !!!!!!!
Nie potępiam twojego zdania,ale to brzmi jak niezwykły manifest objawionej chrześcijańsko młodzierzy. Pozdro dla fanów moralizatorstwa.
Myslalem ze film bedzie lepszy.Chyba nikomu z was nie musze udowadniac ze tak sie zachowuja dziewczyny,czasami gorzej.Ile raz jestem w klubie to widze takie malolaty ktore nie moga wstac z siedzenia bo sa tak spite albo nacpane...Nie dziwie sie ze potem slychac ze zgwalcono jakas dziewczyne..Bardzo przykre i zalosne zachowanie..Jak chcecie hardcorowy film o dorastajacej mlodziezy to obejrzyjcie "dzieciaki".Moim zdaniem duzo lepszy film od 13.Polecam
Osobiscie znalam 13 ktore tak sie zachowywaly (to jest ten wiek w ktorym zaczyna sie gimnazjum, co wedlug mnie moze wiele tlumaczyc.) ja z moimi kumplami chodzilam kilkakrotnie na imprezy z takimi laskami, co tam sie dzialo... lepiej dokladnie nie mowic, ale nikt sie tym nie przejmowal, moze tylko sie smial z tego ze jakas malolata ma "zgona" i trzeba ja ratowac, zaniesc do domu, albo cos w tym stylu... Wiem ze to bylo straszne, ale zdalam sobie z tego sprawe dopiero po jakims czasie, sama wtedy bylam niewiele starsza (15l) i mialam wszystko gleboko gdzies, sama duzo pilam, palilam i takie tam (zaznaczam nie puszczalam sie!), wiec nie przejmowalam sie jezeli ktos ze mna to robil, wiec nie wciskajcie mi kitu ze tacy ludzie nie istnieja, to ze wy ich nie poznaliscie to nie znaczy ze ich naprawde nie ma. Dodam tylko ze to wszystko dzialo sie 4 lata temu.......