PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103959}

Trzynastka

Thirteen
2003
6,7 38 tys. ocen
6,7 10 1 37651
5,5 15 krytyków
Trzynastka
powrót do forum filmu Trzynastka

Uciekła mi końcówka filmu. Mógłby mi ktoś powiedzieć jaka była końcowa scena, po tym jak matka z córką obudziły się razem w łóżku?? Piszę to bez podtektstu ;P

ocenił(a) film na 6
qrdek1985

potem było pokazany, że Tracy stoi na jakiejś karuzeli i się kreci:) była już normalnie ubrana

Aneta_

Ona już się nie obudziła, to tylko taka wizja w czasie agonii lepszego pięknego świat który straciła. Tak jak gdy umierał Gladiator i maszerował wolny po polach. Tak samo było z nią.

ocenił(a) film na 6
Jordan66

to ja już sama nie wiem:) ale nie obudziła się z powodu śmierci czy po prostu chciała wyśnić lepsze życie??

ocenił(a) film na 6
Aneta_

Hmmm... zakładając, że była w stanie przed śmiercią, to... co spowodowało ów agonię?

Aneta_

Z powodu śmierci.

Jordan66

Ja wgl. nie wiedziałam że ona umarła, może dlatego że było już po 2 w nocy :)
Ale dobrze wiedzieć ;)

ocenił(a) film na 6
metee

Ja się zastanawiałem nad różnymi wersjami, jednak nie zauważyłem momentu wyjaśniającego jej śmierć, jeśli przyjmujemy, że zmarła... Możliwe, że coś przegapiłem, aczkolwiek nie sądzę. Wydaje mi się, że reżyser celowo pozostawił takie zakończenie dające wolną drogę interpretacji i przemyśleń.

Tybii

No też tak myśle... ALe ta śmierć.. hmm to troche dziwne bo od czego ona miała umrzeć? ;D

ocenił(a) film na 9
qrdek1985

bez kitu, co wy gadacie...
ona nie umarla...;//
na jakims angielskim forum o tym filmie znalazlam opis tej koncowki, i mowili, ze to bylo pokazane jej zagubienie, ze wszystko sie jej poprzestawialo w zyciu...

ocenił(a) film na 6
Ewka___

No... to byłoby realniejsze.

Tybii

A pamiętacie jak Linda umierał w Szczęśliwego Nowego Jorku ? Też mu się pokazało że spędza święta z rodziną. Tak samo było w przypadku tej trzynastki :)

gosiatom - umarłaby od wyniszczenia organizmu albo od flashbacka narkotykowego.

ocenił(a) film na 8
Jordan66

mi się skończył film jak ona była na karuzeli? to jest właściwa końcówka czy jeszcze coś potem było bo u mnie to wygląda jakby ten kawałek był urwany?

ocenił(a) film na 8
t_kay

dobra, jednak to końcówka xDD
http://www.youtube.com/watch?v=3UNTi0P2Bpk&feature=PlayList&p=32F8C1BC1022AB33&i ndex=8
tu macie... sprawdźcie sobie ;**

t_kay

jak dla mnie to dziwna ta końcówka... spodziewałam się raczej że pokażą konkretnie czy Tracy wyszła na prostą czy coś, a nie pozostawią takie niedomówienie...