Tupac: Zmartwychwstanie

Tupac: Resurrection
2003
7,7 6,5 tys. ocen
7,7 10 1 6542
7,0 2 krytyków
Tupac: Zmartwychwstanie
powrót do forum filmu Tupac: Zmartwychwstanie

napewno oglądam :) tupak - śreni raper ale najbardziej znany to napewno :)

ocenił(a) film na 10
maklejn

średni raper??
na pewno masz na myśli, że jest tylko dobrym raperem?
o kurcze... to ja nie wiem brzmią dobrzy raperzy <bezradny>

martynooos

dokladnie moze kolega lubi polski "rap"

ocenił(a) film na 6
martynooos

chodziło mi że nie wybitny lirycznie i muzycznie bez urazy

ocenił(a) film na 6
maklejn

inaczej bez rewelacjii :)

maklejn

Dla mnie Tupac był jednym z najlepszych raperów wszechczasów, świetny flow, unikalny głos, do tego rewelacyjne bity czynią jego kawałki kultowymi. Jego popularność 15 lat po śmierci potwierdza, że był raperem wybitnym. Uważam, że poziom rapu na przestrzeni ostatnich lat zanotował regres, aktualnie modne jest mieszanie rapu z różnymi gatunkami, co zwykle przynosi chłam, a nie muzykę. Ciekawi mnie kto jest twoim zdaniem raperem wybitnym, skoro nie Tupac.

ocenił(a) film na 6
artorius91

Z tym że rap umarł się zgodzę w 100% 2paca wszyscy kochają za jego styl życia i to że tam wygryzł sie z bidy i doszedł do czegoś też go lubię jako człowieka, ale poziom rapu średniawka znam "setki" mc którzy zjadają całą twórczość 2paca na starcie, a są mało lub nie znani lub w ogóle i zgadza sie ze mną wielu ludzi którzy siedzą w tym temacie kupe lat.

maklejn

Czytając niektóre teksty Tupaca stwierdzam że nie miał on jakiś zabiegów literackich czy wielkich metafor jak np jego dawny ziomek Biggie.Pac miał średnie flow ale za to jego przekaz trafia do odbiorcy bardzo mocno jak żadnego innego rapera,Pac zawsze miał coś ciekawego do powiedzenia w swoich utworach w przeciwieństwie to innych raperów i to być może czyni go wybitniejszym na tle innych.

ocenił(a) film na 9
Patologia546

W całej jego twórczości jest może kilkanaście takich kawałków. Reszta to typowe dla zachodniego wybrzeża teksty - gangsterka, hedonizm.

@up
rap umarł? padłem ze śmiechu.

lynguistic

Jak przeszedł do Death Row to odciął się od spraw politycznych na swoich albumach.

ocenił(a) film na 6
lynguistic

dla mnie umarł po 2000 roku NaS już dawno temu to przepowiedział :) no ale wsumie "How Can Hip-Hop Be Dead if Wu-Tang is Forever?" he he kwestja gustu. Z 2pakiem właśnie o to mi chodziło że tam jakiegoś wielkiego skila do folw to nie miał bardziej gangsterka, hedonizm tak jak mówisz i to nie prawda że on na tle innych jest wybitny jest wielu lepszych o niebo niedocenianych mc lub poprostu mniej komercyjnych a wiadomo im bardziej komercyjne tym wiecej ludu tego słucha co nie znaczy że dobre, ale prawda jest taka że dla fana klapki na oczy i tupak zawsze będzie najlepszym mc na świecie nawet jak by śpiewał głosem majki jeżowskiej :) ale to dobrze każdy ma swoją wikse :)

ocenił(a) film na 9
maklejn

Skoro tak twierdzisz... ok, Twoje prawo :) Moim zdaniem nadal wychodzi wiele dobrych rzeczy. Co do 2Paca zgadzam się. Jeśli rozpatrywać go w kategoriach 'naj', to myślę, że pasowałoby tu określenie jeden z najbardziej charyzmatycznych raperów. Lub najbardziej kontrowersyjnych.

ocenił(a) film na 6
lynguistic

nie bierz tego tak dosłowie że umarł :) jest poprostu inny takie ekipy jak wu, pmd, gravediggaz czy onyx przygasły ten brudny uliczny bit i styl gdzie czarnuchy przewijały sie na teledyskach w bluzach z kapturem robiąc co chcą zastąpiły kolorowe kurteczki i wyrezyserowany każdy ruch na clipie usilnie próbuje ale nie moge sie przstawić :)

lynguistic

dokładnie CHARYZMA- no i jego wypowiedź że On sam nie jest rewolucją, ale wie że jego muzyka sprawi że ktoś taki się narodzi, czy coś w tym stylu. Rzeczywiście RÓŻA, KTÓRA WYROSŁA NA BETONIE!!!

ocenił(a) film na 9
maklejn

Gdzie Ty to znalazles/as jesli moge zapytac bo ja jakos nigdzie tego nie widze.......