Turyści

Sightseers
2012
5,3 6,3 tys. ocen
5,3 10 1 6326
5,2 15 krytyków
Turyści
powrót do forum filmu Turyści

Genialna czarna komedia, od dawna się tak dobrze nie bawiłam, uśmiech nie schodził mi z twarzy
od początku do końca projekcji. Wystarczyło spojrzeć na widzów po wyjściu z seansu, wszyscy
uroczo rechotali ;))) Świetne zdjęcia, momentami surrealistyczne pomysły, groteska, ironia,
dowcipne teksty, niesamowite krajobrazy, staruszka, piesek, mord, sex. Kocioł wysublimowanych
elementów, który jestem pewna zadowoli każdego :) Gorąco polecam!!

Dzika_Orchidea

chyba jednak nie zadowala każdego - sam jeszcze nie oglądałem, tak przeglądam komentarze i stąd to sprostowanie ;)

Dzika_Orchidea

na pewno film warty uwagi ale mimo że lubię bardzo czarny humor to w czasie tego seansu daleko mi było od dobrej zabawy. trochę mi to dramaty Ionesco przypominało

ocenił(a) film na 5
Dzika_Orchidea

Dla mnie całkiem całkiem (lubię i czarne komedie i angielski humor), jednak od pewnego momentu zamiast śmieszyć/zastanawiać/ciekawić to mnie obrzydzał i irytował - kwestia indywidualna. Stał się też mocno przewidywalny (bez ostatniej sceny;) Składał się jednak z bardzo dobrych momentów, szczególnie podobało mi się pierwsze 10minut filmu. Sama gra, klimat, zdjęcia są na plus. Najbardziej jednak mnie urzekła matka i Poppy :)

Polecam Jabłka Adama - jak dla mnie najlepsza czarna komedia z elementami dramatu, duńskie kino więc też ma swój własny klimat:)

ocenił(a) film na 2
Dzika_Orchidea

A ta w ogóle to wszyscy w domu zdrowi?