PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=698207}

Twój Vincent

Loving Vincent
2017
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87048
6,8 52 krytyków
Twój Vincent
powrót do forum filmu Twój Vincent

Dlaczego nie ma możliwości obejrzenia z polskimi napisami, a jedynie z dubbingiem? Bardzo chciałbym obejrzeć ten film, ale jak słyszę Piotra Adamczyka to zbiera mi się na wymioty...

ocenił(a) film na 7
szklaneskrzydla

https://www.youtube.com/watch?v=VJ_Nq6YW2JY

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

Idź z papierową torbą.

maginota

I co, zadowolona z siebie jesteś?!

ocenił(a) film na 9
Dies__Irae

We Wrocłaiu w Nowych horyzontach jest z napisami.

ocenił(a) film na 9
Dies__Irae

Popieram, też będę szukać wersji z napisami. Chętnie obejrzę jeszcze raz. A reakcja na Adamczyka, to alergia, on jest gorszy niż roztocza.

Dies__Irae

W Nowych horyzontach jest w z pl napisami

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

racja był fatalny, zniszczył całą magię filmu. Wyszedłem z niesmakiem z kina przez to...

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

gorzej jak oryginalny nie jest lepszy ;P w sumie reżyserzy nie mają doświadczenia zbytniego w pracy z aktorami, a niestety tutaj czasami jakbym audiobooka włączył typu czytanka dla dzeci

ocenił(a) film na 9
Dies__Irae

Dla widzów z Warszawy w Atlanticu jest z napisami. Byłem i wyszedłem oczarowany. Wspaniały film.

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

Ja bylem w cinema city na wincencie i na stronie można było wybrać seans z napisami. Ale przy takich aktorach podkładających głos nie wybrać dubbingu byłoby grzechem :P
Bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

Kraków - Pod baranami wersja oryginalna z napisami

Dies__Irae

Hmmm, jakby Ci tu odpowiedziec. Bo moze to polski film?

ocenił(a) film na 9
fotiks

Niestety nie polski, gra tam tylko jeden polski aktor. Aktorzy mówią po angielsku, głosy to dubbing.

fotiks

Hmm, jakby ci tu powiedzieć... Gówno a nie polski. To polsko-BRYTYJSKI film. Zresztą w ten film o wiele więcej pracy włożyli właśnie Anglicy nie Polacy, więc nie pi*erdol głupot.

ocenił(a) film na 8
Dies__Irae

Oglądałam w warszawskim Atlanticu z napisami i taką wersję polecam. Nie znam dobrze głosów Douglasa Bootha czy Roberta Gulaczyka, ale większość obsady jest mi dobrze znana z seriali, pamiętam ich głosy i nie mogłabym oglądać Dr Gacheta z głosem Więckiewicza zamiast Flynna, czy Adeline z głosem Frycz zamiast Tomlinson. Ktoś powie, że ominęła mnie cała warstwa wizualna - po pierwsze nie miałam tego uczucia, po drugie, nawet jeżeli coś mi umknęło, zobaczę to zapewne z kolejnym razem, a przynajmniej nie zirytuję się polskimi głosami nie dopasowanymi do twarzy, które widzę na ekranie.

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

Często w małych kinach studyjnych są wersje z napisami. W Krakowie jest to np. kino Agrafka

Dies__Irae

A może dlatego, że jest to też Polski film?

sunika

Gówno a nie polski. Polka współreżyserowała go i współtworzyła scenariusz, a jeden polski aktor użyczył głosu ( w j. ang) i z automatu Twój Vincent jest POLSKIM filmem. Żenada. Zresztą gdyby to faktycznie był polski film zatrudnili by tylko polskich aktorów żeby bohaterowie mówili po polsku. Kolejny polaczek pieprzący głupoty...

hooligan_hernandez

Kolejny Polaczek? Jakis zart. Kilka faktow:
- Przy filmie pracowało 125 malarzy z całego świata w tym 65 z Polski. Większość obrazów powstała w Gdańsku, ale część malowano też we Wrocławiu oraz w studiu w Grecji. Twórcy zużyli 1,3 tys. l farby.

-W filmie o Vincencie van Goghu zagrali również aktorzy. Sceny z ich udziałem powstawały w Centrum Technologii Audiowizualnych we Wrocławiu (dawna wytwórnia filmowa, w której powstał m.in. „Popiół i diament” Andrzeja Wajdy.

-Glowna siedziba wiodacego producenta znajduje sie w Trojmiescie

- 4/6 producentow to polskie podmioty: BreakThru Productions (produced by), Odra Film, Centrum Technologii Audiowizualnych, Polski Instytut Sztuki Filmowej (co-financed by)

- Film jest koprodukcja POLSKO-brytyjska i jest anglojezyczny aby zwinac Oscara.

Dziekuje za uwage.

fotiks

Jasne.

ocenił(a) film na 8
Dies__Irae

Oglądałam w Warszawie w Atlanticu z napisami. Pamiętajcie tylko, że to jest rough English z brytyjskim akcentem. Fajnie się tego słucha, ale nie jest łatwe to zrozumienia (byłam z cudzoziemcem, któremu trudno było śledzić, bo nie znał polskiego a angielski to jego 3 czy 4 język).

Dies__Irae

Ja oglądałem ten film z polskimi napisami

Dies__Irae

A gdzie tam jest Adamczyk? Te wymioty pochodzą z jakichś urojeń. Dlaczego w tym filmie dubbing? To oczywiste. Żeby można było oglądać uważnie CAŁY obraz, bo taki był zamysł twórców, bez koncentrowania się na napisach. Czytając napisy widzimy tylko twarze a tło pobieżnie i potem są wątpliwości: Widziałem ten film...? Nie widziałem...? W tym gatunku to karygodnie nie przyjęcia.

ocenił(a) film na 9
Dies__Irae

A co mają powiedzieć obcokrajowcy mieszkający w Polsce, znam wielu, oni Vincenta sobie pewnie obejrzą za granicą.
Polskich filmów z angielskimi napisami też nie ma, a jak są polskie napisy na anglojęzycznych to puszczają dzwięk tak cicho że nie można nic usłyszeć.
Ja to bym chętnie nawet na polskich filmach miała napisy po polsku bo często też nic nie rozumiem. Tu natomist było wyjatkowo dobrze, trzeba przyznać.

Dies__Irae

W heliosie, w Bielsku-Białej jest z napisami

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

Polski dubbing jest na bardzo wysokim poziomie i nie odbiega od filmu. Nie wiem gdzie ty tam widziałeś Adamczyka, chyba masz jakąś manię

ocenił(a) film na 9
Dies__Irae

Gdzie wy widzicie Adamczyka

Dies__Irae

do wersji 1080p.BluRay.x264-GECKOS są polskie napisy, profesjonalne, sama wersja w 1080p też bardzo ładna kodek X264 bitrate : 5453Kbps
Rozdzielczość: 1488x1080 i dźwięk DTS 1152Kbps 6 kanałowy

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

https://fili.tv/film/twoj-vincent-2017/9219

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

Typie tam Adamczyka nie ma....

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

w kinie pod baranami widzialem z npisami

ocenił(a) film na 4
Dies__Irae

W Lunie w Wasrawie napisy

Dies__Irae

hahahaha co za burak. Nie chce dubbingu bo nie może znieść adamczyka a w dubbingu nie ma adamczyka. Typowy przypadek pustego hejtera.

Nie oglądaj tego filmu on nie jest dla ciebie. Dla ciebie są filmy pokroju pitbula - bez adamczyka. Bedziesz zadowolony.

ocenił(a) film na 8
Dies__Irae

To może se rzygnij w końcu. I kupę zrób jakąś. Nie uważasz?

ocenił(a) film na 7
Dies__Irae

Czyli: "niech już ci animowani Francuzi (oraz kilku Flamandów we francuskim otoczeniu) gadają z ekranu po angielsku, byle tylko nie śmieli odezwać się po polsku"? To by był ten szczyt autentyzmu?

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

mi się nawet ten dubbing podobał. Całość rewelacja, ale jednak z napisami byłoby super

ocenił(a) film na 10
Dies__Irae

tak, ten dubbing był straszny, ale sam film- światowa klasa

Dies__Irae

Tak właściwie to to nie jest dubbing, tylko oryginał, bo film jest Polski, ale też Brytyjski w połowie, Widać że są tu same osoby które nawet Polskie filmy nie mogą oglądać w oryginale, tylko wolą być anglikami :/

ocenił(a) film na 8
Dies__Irae

Typie, w tym filmie nie ma Piotra Adamczyka... XDD Sugeruję leczenie...