Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130476
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

Zapewne przeczytaliście wiele komentarzy mówiących, że film jest monotonny, gra aktorów sztuczna, zaś Pattison jest sztywny jak manekin. Jest tego naprawdę sporo w internecie. Nie zawierzajcie im jednak. Moim skromnym zdaniem jest to jeden z lepszych filmów ostatnich lat, film o życiu, pokazujący zwykłych ludzi, ze zwykłymi problemami. Emanuje z niego szczerość, prawda. Porusza do głębi. Jestem facetem, a mimo tego prawie się przy nim popłakałem (a tak się zarzekałem, że płakanie przy filmach mi nie grozi). Czepianie się gry aktorskiej jest moim zdaniem kolejnym bezpodstawnym oskarżeniem a próba pacyfikowania Pattisona tylko za rolę w Zmierzchu...Pozostawię to bez komentarza. Nie lubicie go za rolę w Zmierzchu, OK. Ja sam nie przepadam za całą sagą. Nie można jednak przyrównywać każdej jego roli do sztywnego i pozbawionego jakichkolwiek wyraźnych ludzkich (co chyba jest oczywiste)wampira. W RM zagrał bardzo dobrze, rola wydaje się jakby napisana pod niego.
Podsumowując, jeżeli zależy wam nie na fantastycznych efektach specjalnych, wybuchach, widowiskowych scenach walki, RM jest moim zdaniem najlepszym wyborem, jaki możecie podjąć udając się do kin.

Giduch

Sądzę, że ta wielka różnica w ocenie świadczy o tym czego oczekuje się od filmu i jaką posiada się wrażliwość. Tak jak napisałeś szczerość i prawdziwość tego filmu była uderzająca. Nawet małolaty przeszkadzające na początku seansu w pewnym momencie ucichły wpatrzone w ekran (nie, nie zasnęły). Pattinson był naturalny, na jego twarzy widać było wiele emocji, podobało mi się jak mówił, to jego "kłamałaś?"- w chwili gdy Ally zdradziła ile ma lat- było rozbrajające. Były śmieszne momenty, romantyczne, boleśnie smutne- jak w życiu, i tak jak w życiu nie było podziału na czarne i białe.