Nie dajcie się zwieść popularnej obsadzie, gdyż ten film jest całkiem nieprzewidywalny (nie porównuję tutaj do jakiś arcydzieł) i mnie zaskoczył. Na pochwałę zasługuje szczególnie koniec. Reżyser miał na calu przekazać, że {SPOILER} ten zamach nie dotyczył tylko zamkniętej grupy biznesmenów {SPOILER} ale i zwykłych ludzi, dotknął każdego na swój sposób.
Na dodatek przez cały film używane są sztandarowe filmowe hasła i zwroty, a jednak większość konwersacji kończy się inaczej niżby człowiek przypuszczał - oczywiście - jeśli jest przyzwyczajony do amerykańskiego kina.
Pełen podziw w kierunku Pierce'a Brosnana za wspaniałą rolę ojca. Wydawać by się mogło, że będzie typowym " amerykańskim filmowym tatusiem biznesmenem", a tu nie, KABOOM, jest inaczej. Ukłony także do Roberta Pattinsona za rolę, gdyż zagrał naprawdę przyzwoicie. Znając życie i tak większość spojrzy na niego przez pryzmat "Zmierzchu", przez co będzie porównywała itd.
no nic, dobry film! polecam POZYTYWNIE ZASKOCZONY
Mam bardzo podobne odczucia."Zabrałam się" do tego filmu z niechęcią ponieważ po sieci widziałam wiele tematów na forah ze ten film jest cudowny bo gra tam Robert i wgl.W Zmierzchu zbytnio niepodobała mi sie jego gra aktorska więc ja włąśnie patrzyłam na ten film pod względem Zmierzchu no bo myślałam że tam gra była marna to pewnie tu też będzie , i nie wiedziałam jak bardzo się myliłam.Dzisiaj nie miałam co oglądać i usiadłam do obejzenie włąśnie tego filmu.A co mi tam pomyslałam 2 godziny w te czy we w te no i zabrałam się za ogladanie.Film ejst cudowny,zakończenie nieprzewidywalne no a jego gra aktorksa...cóż trzeba szczerze powiedzieć że tam ma jakieś te zdolności.Wracajac do filmu film jest świetny, wciąga,zakonczenie ejst inne niż ktokolwiek mółby sie spodziewać no i niesie według mnei pewnie ważn przekaz ze zycie nieważne czy ejst dobre czy złę można o nim powiedzieć jedno jest nieprzewidywalne i nie ważne kogo-rani.
Jestem róznież pozytywnie zaskoczona.
nie sądzę by był to film "całkiem nieprzewidywalny", przyznam się, że domyśliłam się rozwiązania większości wątków (może z wyjątkiem końcówki) jednakże ma swój klimat i pewien przekaz co czyni go wartym obejrzenia. zdecydowanie nie jest to rewelacyjny obraz, ale dzięki niemu przeciwnicy pattinsona mogą ocenić tego aktora z nieco innej strony, a to już coś.