Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130476
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

Zawiedziona

ocenił(a) film na 5

Przyznam szczerze ,ze jestem trochę zawiedziona tym tą rolą Roberta Pattinsona w tym filmie. Wiadomo jakie są komedia romantyczne zazwyczaj beznadziejne ,a wydawało się ze może być z niego całkiem dobry aktor.

ocenił(a) film na 7
Melaniaa

jak możesz być zawiedzia jego rolą skoro jeszcze filmu nie widziałaś??

issa1900

żal mi czytać glupot jakie piszecie o Pattinsonie! W głowie mi się nie mieści, ze możecie Go KRYTYKOWAĆ i to jeszcze jesli chodzi o "ZMIERZCH" oglądaliście w ogóle film? Ludzie... zastanówcie się czy warto pisać takie rzeczy, bo niektórym moze to sie nie spodobać... a poza tym widze ze niektorzy maja talent do krytykowania Jego aktorstwa. zastanawiam, czy ktokolwiek inny mógł zagrać lepiej...? odpowiedz brzmi: NIE !!!!!! :)

ocenił(a) film na 7
Melaniaa

Nie wydaje mi się, żeby ocenianie filmu tylko na podstawie jego gatunku było dobre. Z tego co wyczytałam to fabuła nie jest jakaś prosta i płytka. Ja mam więcej wiary w film i chętniego zobaczę.

Melaniaa

To nie jest komedia romantyczna, tak jak Twilight nie jest horrorem.

aryel1

Obejrzyj sobie trailer i na pewno się strasznie ośmiejesz z tej komedii... - taki sarkazm

To na pewno nie będzie komedia ... nie wiem skąd Wy bierzecie takie pomysły.

Film zapowiada się fajnie i na pewno Robert Pattinson będzie miał w końcu okazję się wykazać w bardziej wymagającym filmie ...

mychta

Pattinson nie potrafi grać a rola w tym filmie tylko go pogrąży, jak wspaniale kreacje aktorskie p.Tatuma.

wilq_uss

może Zac Efron bardziej nadawał by sie do tej roli, skoro Robert jest beznadziejnym aktorem :)

to żałosne, że większość go tyra i krytykuje, bo zagrał z sadze zmierzchu, której antyfani nie znoszą. w waszym wielkim i przeboskim harrym portierze też grał i co ? zresztą, jak sam Pattinson powiedział, w czwartej części sagi grać nie chce.

wilq_uss

może Zac Efron bardziej nadawał by sie do tej roli, skoro Robert jest beznadziejnym aktorem :)

to żałosne, że większość go tyra i krytykuje, bo zagrał z sadze zmierzchu, której antyfani nie znoszą. w waszym wielkim i przeboskim harrym portierze też grał i co ? zresztą, jak sam Pattinson powiedział, w czwartej części sagi grać nie chce.

pozdrawiam :)

jestemszejkiem

ten laluś??!! daj spokój!! to już wolę Pattinsona :P
............................

ocenił(a) film na 7
Melaniaa

A ja uważam, że będzie na odwrót - udowodni Tobie i innym, że potrafi grać i pokaże swój talent. Do zobaczenia po seansie krytycy.

Melaniaa

Szczerze? Mam nadzieję, że uwolni się od roli wampira, za którym sikają
nastolatki. Chociaż jestem fanką sagi 'Zmierzch', filmy nie przypadły mi do
gustu, ale Pattinson nie wydaje się być złym aktorem. Jestem ciekawa, co
pokaże w tym MELODRAMACIE. Liczę na nieco ambitniejsze kino.

Melaniaa

Nie będę się wypowiadała, zanim nie zobaczę. Myślę, że może z tego być naprawdę fajny film. Może Robert nie okaże się kto wie jakim aktorem, ale każdy się uczy. Nie każdy ma wrodzony talent do aktorstwa, niektórzy muszą się go nauczyć, jeszcze innym się to nie uda, ale warto próbować. Podsumowując, czekam na film, bo jeszcze się okaże, iż mogą nam szczęki opaść (z różnych powodów).

ocenił(a) film na 7
sikorka94

Otóż to! Czy Pierce Brosnan w czasach gdy grał w serialu "Remington Steele" był uważany za wielce utalentowanego i wszechstronnego aktora? Nie wydaje mi się. A jaka jest jego pozycja i umiejętności teraz?

Melaniaa

Jak można oceniać film, którego nie było jeszcze w kinach - nawet w USA?!
Nie rozumiem takich ludzi..Oo

Melaniaa

Pattinson Jest świetny! najlepszy:)

W każdym filmie świetnie zagrał swoje role...

użytkownik usunięty
dominika08

No tak. Skoro tak sądzisz.

Nie no, ja to tak, szczerze mówiąc, całkiem go lubię. Miły taki, trochę nie wie co mówi, no wiecie, 'swój chłop'.
Trzymam za niego kciuki. A jeszcze bardziej czekam na 'Bel Ami', bo książka jest świetna a rola może być całkiem nieźle wykreowana.

Eko_EdiGath
zgadzam sie tez czekam na ten film

Melaniaa

Właśnie nie. Mi się wydaje, że pogrążyla go rola w Twilight. Zagra chociaż raz w normalnym filmie i pokaże swoje umiejętności. Bo niestety ze Zmierzchu wynika, że nie jest dobrym aktorem.

affling

Twilight to jego kolejna rola, tak jakby ktoś nie zapoznał sie z jego filmografią.
Obejrzałam z nim kilka filmów i zagrał bardzo dobrze, świetnie wykreował chłopaka osamotnionego szukającego kontaktu ze światem i ze swoimi rodzicami - How To Be. Film sprzed kilku lat, i można mu wiele zarzucić, ale nie aktorowi.
Polecam zapoznawanie się z filmografią aktora nim skrytykujemy go za film, z którego wszyscy go znają.

affling

Wiele osób uważa, że Robert w Zmierzchu zagrał sztywno i takie tam bajery. Apeluję: ludzie, przecież Edward nie był "rozluźniony", bo nie chciał pożreć Belli (a właściwie wychalać jej krwi). Był spięty, bo w każdej chwili mógł się na nią rzucić. No i Robert tak zagrał. Pomimo tego, że jestem w tym tzw. Team Edward przyznaję, że Edek był sztywniakiem i według mnie, ciężko inaczej to zagrać.

użytkownik usunięty
sikorka94

No, myśle że Rob zrobił to tak, jak można było najlepiej i naprawdę próbował coś z tej roli wykrzesać.

Dziękuję bardzo. Nareszcie ktoś próbuje zrozumieć. Fakt, może nie jestem jakąś profesjonalnym krytykiem filmowym, czy coś w tym stylu, ale widziałam wiele osób, które grały o wieeeeeele gorzej.

ocenił(a) film na 8
Melaniaa

Co do Roba i jego umiejętność aktorskich: w 4 części HP zagrał świetnie, co do sagi Meyer to jakaś masakra :| Aczkolwiek mam nadzieję że w tym filmie pokazuje na co go stać :)

Co do sagi Twilight to nie wierzę że nie zagra w IV części ;) Bo na pewno zagra lol Może w końcu reżyser i inni zaczną coś robić i m.in. tak kręcić film aby wykrzesać z aktorów cokolwiek... Bo póki co to wszystko w sadze kuleje od scenariusza po grę aktorską i wszystko inne :| A aktorzy nie wydają się być takimi beztalenciami jak sie zobaczy z nimi jakiś inny film...

Byłam fanką sago, teraz w sumie mam nadzieję że kolejna część nie będzie tak tragiczna ;]

Co do Remember Me to spodziewać się czegoś naprawdę dobrego :) Emi uwielbiam od czasów Roswellka LOL :)

askaeddie

Robert Pattison, Kristen Stewart i Taylor Lautner na pewno zagrają w Przed Świtem. To już pewne. Podpisali kontrakty, teraz tylko trzeba czekać na informacje co do daty rozpoczęcia kręcenia.

ocenił(a) film na 10
sikorka94

Nie jestem jakąś specjalną fanką sagi Twilight (choć przyznaję że jest ok) jednak nie rozumiem dlaczego tak wielu z Was krytykuje Pattinsona za jego kreację w tym filmie? Według mnie rola Edwarda w jego wykonaniu jest bardzo dobra - to jego jedna z lepszych kreacji filmowych. Bohater może nam sie nie podobać zawsze bo też nie jest to zwykły chłopak z sąsiedztwa, ale Robert w tej roli siedzi jak nikt:) On ma ten talent że bardzo wiele potrafi wyrazić samą mimiką i niektóre niedociągnięcia nadrabia minami po prostu, które w jego wykonaniu wyrażają bardzo dużo. Ja np nie wyobrażam sobie innego Edwarda i nie przyszywam mu metki tylko sagi, ale mam nadzieję że praktyka czyni mistrza i grając coraz więcej nie raz pokaże na co go stać:) On się dopiero rozkręca według mnie ma z takim potencjałem duże szanse za kilka lat konkurować z tymi najlepszymi (oczywiście nie wliczając w to jakiś oczywistych wybitności kina bo tego nikt podważać nie będzie). A jak ktoś wyraża swoja krytykę roli Edwarda niech się najpierw zastanowi czy w ogóle lubi postać książkową, bo skoro nie pała sympatią do bohatera to raczej ekranizacja mu w tym nie pomoże tym bardziej że to nie jest dział literatury przez wszystkich kochany i tez trzeba brać to pod uwagę:) Remember me zapowiada się ciekawie !

ocenił(a) film na 10
fenyloetyloamina9913

Robert 4ever ! Moj ulubiony aktor ;) Juz sie nie moge doczekac jak zobacze remember me .. no premiera za tydzien ;d

fenyloetyloamina9913

"bardzo wiele potrafi wyrazić samą mimiką i niektóre niedociągnięcia nadrabia minami po prostu, które w jego wykonaniu wyrażają bardzo dużo."

On potrafi coś wyrazić samą mimiką ?? Ja w każdym bądź razie nic nie zauważyłam. W każdym filmie który z nim oglądałam jego twarz nie wyrażała żadnych uczuć. Musiałam się domyślać o co chodzi. W takim New Moon to już Lautner przewyższał Pattinsona samą mimiką jak i ogólnie grą. Wszyscy byli tak zaabsorbowani osobą Edwarda bądź Pattinsona że nie zauważyli Taylora. Jestem ciekawa czy ktoś widział jakie emocje było widać na Jego twarzy ? Nie potrzebował słów żeby wyrazić co czuje. To było fajne. A na Pattinsona nie mogłam patrzeć. Taka kłoda i tyle.
A dzięki Twilight, fakt faktem wybił się, i to mocno, ale czy to mu pomoże ? Teraz dzięki popularności dostaje więcej propozycji filmowych więc może coś jeszcze z niego wyjdzie. Cóż, pożyjemy zobaczymy.

[sorki za wszelkie literówki itp.]
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Melaniaa

Komedia romantyczna o_O Emm.. kurde, no! Jak byk pisze MELODRAMAT !!!
Nie zalamuj mnie.. ;(

ocenił(a) film na 8
Melaniaa

Komedia romantyczna ??? Ludzie nauczcie się czytać !!!
Po pierwsze to jest melodramat
Po drugie nie rozumiem skąd się wzięła ta cała niechęć do Pattisona , osobiście nie jestem jakąś wielką fanką ale bez przesady .
Krytykujecie go po obejrzeniu jednego " Zmierzchu " a naprawdę żenującymi "aktorami" typu Mailey Cyrus czy Zac Efron się zachwycacie .
Jeśli chodzi o Pattisona to np bardzo dobrze zagrał w "Little Ashes" a postać Salvadora Dalego nie jest łatwa do zagrania oraz np w "How to be" - polecam bardzo te filmy !!!
Może zanim się zaczniecie wypowiadać na jakiś temat to się trochę wcześniej o nim dowiecie ...
Zastanówcie się na przyszłość ...

ocenił(a) film na 10
GreenTrainers

popieram wypowiedz powyzej

nie macie nic mu do zazucenia !
jest dobrym aktorem i ma talent
a efron i disney to tandety

domis3

Prawda. W Little ashes zagrał naprawdę świetnie.

loony

miley cyrus nie jest aktorką ;]
raz, dwa zac to mały pedofilek z zaczesem na twarzy = disney channel i high school musical, a pattison sam sobie kręci bat na dupę, mógł nie grać w takim gniocie, zagrał i ma problem chłopak.
zresztą pattison jest drugim drewniakiem w kolejności po tatumie.

wilq_uss

jak to nie jest aktorką? to Robert też nie jest aktorem wg Ciebie? Nie tylko ludzie po szkole są aktorami, szkoła to szkoła a aktorstwo to aktorstwo.

ola_pietrowska

może i jest aktorką... (choć jej umiejętności są dla mnie wątpliwe) ale
uważam że nie można jej czy Efrona porównywać do Pattisona. Uważam że w
sadze zagrał dobrze , bo właśnie taki miał być Edward sztywny nie do końca
potrafiący poradzić sobie i pokazać swoich uczuć (choć nie do końca jestem
w stanie zrozumieć cały "kult Pattisona :P ). Innych jego filmów nie
widziałam, ale myślę, że w Remember Me może naprawde pkazać fajny kawałek
aktorskiej roboty.

ocenił(a) film na 8
Melaniaa

po pierwsze to nie jest komedia romantyczna tylko melodramat...
po drugie byc zawiedzionym aktorem nie widząc filmu to troche nie na miejscu
po trzecie bardzo dobrze tu wlasnie zagral Pattinson,lepiej niz w tym ''zmierzchu'',wiec ma prawo byc uznany za dobrego aktora

ocenił(a) film na 8
luckygirl23

ola_pietrowska
aktor to zawód tak naprawdę po szkole aktorskiej...
to tak, jakby ktoś nazywał się architektem a nie był po studiach!
Nie zgodzę się z tobą że Miley jest aktorką. Ona gra w filmach, ale nie powinna być nazywana aktorką. Oczywiście, tylko i wyłącznie ja tak myślę.
A co Pattinsona...
Nie podobał mi się w zmierzchu, w Remember Me bardzo, a innych filmów (oprócz Harry`ego Pottera) nie widziałam niestety :( Ale mam nadzieje, że zobaczę. Tak naprawdę, poszłam na Remember Me, bo chciałam zobaczyć "przystojniaka" ze Zmierzchu w innej produkcji. Film jest świetny! On w nim zagrał naprawdę fajnie ;] Więc nie ma co go krytykować, że grać nie umie, bo to, że w Zmierzchu nie grał za dobrze (przynajmniej dla mnie) to nie oznacza że jest złym aktorem. A po za tym, może Reżyser Zmierzchu kazał Robertowi tak grać i przez to nie mógł pokazać jak gra naprawdę?

ocenił(a) film na 8
AduSia__

Jak zagrać drewno? Jak drewno.
Nie da się dobrze zagrać Edwarda, który sam jest postacią nijaką i sztywną.
Cieszę się, że wreszcie jest jakiś nowszy film, gdzie mógł coś pokazać (:

użytkownik usunięty
Melaniaa

pycia19 gdzieś zniknęła więc nie wiem, po co ta dyskusja ;-]