Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130474
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

Jak w tytule. Nie myślę tu jednak o temacie miłości nastolatków czy tragicznej końcówce(tzn może być, ale nie musi), a o historii młodego, zbuntowanego, inteligentnego, zagubionego, zamkniętego człowieka. Przychodzi coś komuś do głowy? Już na paru forach otrzymałem odpowiedź "Keith" czy "Walk to a remember", więc te już widziałem...:)

pirumpirum

Hmm.. w klimacie może być jeszcze "Pamiętnik" (na podst. Sparksa), "Ostatnia Piosenka" (na podst. Spraksa), "Dakota Skye", "Wciąż ją Kocham" (na podstawie Sparksa), "Weronika Postanawia Umrzeć" (na podst. Coelho), Charlie St. Cloud, Greta.. A dalej to już nie nastolaki:D
Może niekoniecznie podobne filmy, ale równie ładne;)

ocenił(a) film na 8
pirumpirum

może w nieco innym klimacie (bardziej komediowy), ale podobna tematyka: Cruel Intentions (szkoła uwodzenia) - główny motyw trochę zbliżony, bohater buntownik, ale inteligenty, który dojrzewa do zmiany; o zakończeniu nie będę nic spoilerować, ale jest interesujące

ocenił(a) film na 6
pirumpirum

A mi namyśl przychodzi "Buntownik z wyboru", "Utalentowany pan Ripley", "Przerwana lekcja muzyki", "Buntownik bez powodu"...
Hoax polecił/a ci Ostatnią piosenkę i Wciąż ją kocham. Ja osobiście odradzam. Mnie męczyły.

ocenił(a) film na 6
pirumpirum

na pewno warto obejrzeć 'fanatyka' i 'united states of leland'. może nie wybitne filmy, ale zastanawiające. 'moje wlasne idaho' całkiem dobry. tyle mi wpada do glowy, filmy , ktore polecila a_ndra bardzo dobre