Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130473
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

podobno w tej produkcji ma zagrać Robert Pattinson, Pierce Brosnan, Emilie de Ravin, Chris Cooper i Lena Olin - wg ciekawe dobranie aktorów... ale zobaczymy

evela02

*wg mnie

evela02

sama właśnie czytałam o tym na stronie NM. ;) mogliby coś więcej umieścić o tym filmie, bo przy takiej obsadzie naprawdę nieźle się zapowiada.

evela02

Dziwne, że jeszcze tak mało wiadomo o tym filmie...No ale w sumie najważniejsza informacja sie juz pojawiła - Pattinson gra główną rolę!!! Dziwne, że nie dorwały się jeszcze tego forum tabuny jego małoletnich fanek...

F_jak_Frida

Chyba na razie są nieświadome. Najwyraźniej ani kotek ani pudelek jeszcze o tym nie pisali. ;)

ocenił(a) film na 7
_Jane

ciekawe o czym opowiada ten film..hmm...,,Pamiętaj mnie'' może jakiś dramat albo obyczaj?

IKnowWhatYouAre

z tego, co gdzieś czytałam to chyba jednak komedia romantyczna. połączenie komedii i wzruszającego romansu niby...

malolepsien

To melodramat. Pattinson gra młodego człowieka, którego brat popełnił samobójstwo, a potem pojawia się kobieta, która wyciąga go z dołka.

Snorri

'Chyba na razie są nieświadome. Najwyraźniej ani kotek ani pudelek jeszcze o tym nie pisali. ;)'

dzisiaj natknęłam się na Kozaczku. normalnie wielka afera: Pattinson pali na planie Remember Me.'

ZUO ;|

ocenił(a) film na 7
oluskaa

a kto zagra partnerke Pattinsona ? Emile de Ravin?

ocenił(a) film na 7
oluskaa

hehe dokładnie, to samo na pudelku xd

nightmarrry

i moim skromnym zdaniem - z papierosem wygląda dość fajnie ;)

ocenił(a) film na 7
evela02

Pierce Brosnan? na pewno ciekawa obsada.. mam tylko nadzieję, że nie będzie znów śpiewał (w Mama Mii to była porażka ;|)

*wg mnie;)

nightmarrry

oj zdecydowanie. jak już na siłe chcieli nam wcisnąć jego głos w takich ilościach, to mogli nad nim jeszcze popracować.

oluskaa

Oj, tak wszystko tylko nie śpiewający Brosman :)
Ja osobiście jestem fanką Twilight - ale raczej książek i tak samo jak nie jedną osobę na tym forum wkurzają zakręcone małolaty na punkcie filmu (niestety tylko FILMU - dzieciaki chcecie docenić lub potęmpić film, zróbcie coś przed - przeczytajcie książke)
Moim zdaniem Remember Me - zapowiada się dobrze (już sam tytuł i skromny plakat zachęca do obejżenia). Jakby ktoś chciał zobaczyć wszystkie najnowsze zdjęcia z planu i oficalne plakaty i zdjęcia(które niestety jeszcze się nie pojawiły) - przesyłam link http://everglowmedia.net/gallery/index.php?cat=89

ocenił(a) film na 7
Luna_Jones

oo dziękować za linka :]
a co do Twilight... cóż, przeczytałam wszystkie książki, 4 część nawet na kompie, zanim była premiera, oczka sobie zepsułam diametralnie, ale co tam..:D ale szczerze powiem, że tłumaczenie jak dla mnie było beznadziejne.. ale rzecz jasna książka dużo lepsza niż film, i całkowicie się z Tobą zgadzam, co do tych małolat. bo - moim zdaniem - film był po prostu słaby :p bardzo blado wypadł w porównaniu do książki, a te hot 13tki podniecają się tylko boskim Pattinsonem (ja też, ale nie mam bzika na jego punkcie :p), bo, jak mówię, film kapka...
oczywiście to tylko moja opinia, zresztą to nie forum twilight tylko remember me ;)
pozdrawiam.

evela02

Właśnie oglądam zdjęcia z planu "Remember Me" a w zasadzie to jak Pattinson pomyka sobie po NY. Faktycznie zapowiada się nieźle ;) Miło będzie zobaczyć De Ravin w czymś lżejszym, bo ostatnio napotykam same horrory, dramaty i tego typu filmy z jej udziałem.
Co do tego "palenia" Roberta P. to ostatecznie jego sprawa czy pali czy nie ( i popieram - nieźle mu z tym - choć to niezdrowe <lol>).
A jak już ktoś wspomniał o Twilight to i ja powiem, że książki są niesamowite ;) A sam film, jak film - w porównaniu do książki słaby, ale czasami lepiej nie porównywa jednego do drugiego. Tyle.
Więc proszę państwa - czekamy na film ;)

Bloody_Lips

ksiazki sa niesamowite? Przeczytaj Kinga, Murakamiego, Vonneguta albo Allende i przemysl to co napisalas jeszcze raz. Te ksiazki sa banalne, bardzo kiepsko napisane (czasem styl jest wrecz zenujacy) i naprawde nie warte calego zamieszania. Trzeba przyznac ze sa dosc wciagajace, ale telenowele brazylijskie rowniez wciagaja, a chyba nikt nie bedzie rozplywal sie nad dialogami czy umiejetnosciami rezysera.
Remember me pokaze czy Pattinson jest tylko kolejnym przystojnym beztalnciem czy cos z niego bedzie, takze tylko z jedna czescia Twojej wypowiedzi sie zgodze- czekamy na film.

ocenił(a) film na 7
zuxiss

Otóż to, żałuję trochę że nie mam angielskiej wersji językowej książek, bo polskie tłumaczenie jest fatalne. Aczkolwiek przeczytanie całej sagi zajęło mi mniej niż tydzień, ale to chyba tylko przez tą całą fascynację postacią Edwarda Cullena.

ocenił(a) film na 8
nightmarrry

Jestem bardzo ciekawa tego filmu i z przyjemnością go obejrzę. A co do Pattinsona to mówicie sobie co chcecie, ale ma w sobie to "coś" :D

zilustrowana

zuxiss.... znów się będę powtarzać, ale... Owszem, Twilight nie jest książką oszałamiającą stylem, treścią i słownictwem, jednak ma w sobie to coś. Ponadto - tłumaczenia polskie są koszmarne. KOSZMARNE!! W życiu tak fatalnych nie widziałam! Te błędy stylistyczne, językowe, składniowe, brak logiki w wypowiedziach..... Polecam na czytanie w oryginale - ja tak robiłam, zanim w Polsce pojawił się szał na Twilight. Ach, czego bym nie zrobiła, by cofnąć czas o te 3 lata...? xD
Co to psychoantyfanów. Część z nich po prostu powtarza czyjeś argumenty i robi to tylko dla zasady - nawet jeśli podświadomie ten film czy książka przypadł do serca:)
Co do Remember me - nie mogę się już doczekać:) Choć obawiam się, że do kina na ten film zjedzie rzesza słitaśnych, pokemoniastych dziewczynek, które kochają Roba dzięki bravo....:/ On nie jest beztalenciem (to też jest stały argument antyfanów - wszyscy siebie powtarzają) zagrał np dobrze w "How to be" czy "The Bad Mother's Handbook":)

Luelle

Popieram Luelle . Nie rozumiem czemu tak wielu z was naśmiewa się ze " Zmierzchu " , bardzo wciągająca saga, młodzież wreszcie ma coś normalnego do poczytania ( ew. pooglądania ) a ja wiecznie słyszę jakieś ALE . To nie miała być książka arcydzieło , tylko od początku romansidło i według mnie wypadła całkiem nieźle.

ocenił(a) film na 7
goldia

whatever...

nightmarrry

Do zuxiss:

Nie myśl, że jeśli komuś podoba się Twilight to od razu ta osoba zaczytuje się tylko i wyłącznie w tego typu literaturze. A poza tym zgodzę się - polskie tłumaczenie jest beznadziejne - ale cóż zrobić - nie wszyscy znają ang. na tyle dobrze, żeby czytać w oryginale.

A jeśli już chcesz wiedzieć to czytam też inne książki, bo nie jestem jedną z tych psychofanek sagi Twilight więc zanim będziesz kogoś osądzać dowiedz się o nim czegoś więcej, bo możnaby odnieść wrażenie, że jesteś niedojrzała, a chyba taka nie jesteś, prawda?

No to tyle na ten temat.

ocenił(a) film na 8
evela02

Ja jestem fanką sagi Twilight LOL

W tym filmie na bank gra Emile De Ravin LOL Oficjalny trailer już jest :) Tylko dlaczego tak długo pozostało do preemiry? :| Szmat czasu :/ Mam nadzieję że ten film jest tak dobry jak trailer :D
Fanką Em to ja jestem od czasów Roswella D: a Roba w sumie od ponad roku D: Świetnie że zagrali razem w tym filmie! :D

evela02

Produkcja zapowiada sie naprawde fajnie taki lekko milosny dramat widzialam juz zwiastun i pattinson podoba mi sie w tej odslonie

Blackmarry

a ja czekam na Bel Ami czekawie czy bedzie taki rewelacyjny jak w little ashes, ale remember me chyba tez obejże ale nie w kinie