Twój na zawsze

Remember Me
2010
7,3 130 tys. ocen
7,3 10 1 130473
5,9 11 krytyków
Twój na zawsze
powrót do forum filmu Twój na zawsze

plusik.

ocenił(a) film na 8

Hm widzę "Remember Me". Widzę Pattinsona i jego denną grę aktorską w Zmierzchu. To mnie rzecz jasna odrzuciło. Miałam jednak ostatnio humor na takie ogłupiające filmy typu 17 again. Postanowiłam oglądnąć Remember me i...no cóż. pozytywne zaskoczenie. Film nie jest tak płytki. Nawet nie jest nudny. Zakończenie...Kurczę, takiego w życiu bym się nie spodziewała. No przecież wszystko już było dobrze...Spodziewałam się płytkiego romansu i pozytywnie się zdziwiłam. Naprawdę gorąco polecam ;)
No jedyne do czego mam zastrzeżenia to polski tytuł ;)

ocenił(a) film na 9
roksiaagrawka

Mi film bardzo przypadł do gustu. Jeśli chodzi o Pattinsona- też uważałam go za dennego aktora dopóki nie pooglądałam "Remember me" i "Water for Elephants"(który z resztą też jest bardzo dobry) :)
A co do polskich tytułów to już chyba musimy przywyknąć :D

nergalowa96

Ale to nie jest tak, że jak mamy angielski tytuł: ,,Dog and Cat" to na polski musi być koniecznie: ,,Pies i Kot". Dużo tytułów jest wymyślana na nowo gdy chcą je napisać po Polsku. Są oczywiście takie filmy, których tytuły są tłumaczone słowo w słowo. Są też takie, które po przetłumaczeniu nie mają najmniejszego związku z tytułem w innej wersji językowej ale mają związek z filmem. Ostatnio oglądałem ,,American History X". polski tytuł to ,,Więzień nienawiści". W prawdzie bardziej pasuje mi ten pierwszy tytuł, ale dużo ludzi myśli że ktoś usiadł i przetłumaczył ten tytuł na ,,Więzień nienawiści". On go po prostu wymyślił na nowo. W ogóle polecam ,,American History X", bardzo fajny i mądry film.

ocenił(a) film na 8
Mr_Rocket

Emmm nie chce mi się tego czytać, ale masz tu przepis na gofry
25 g Kasia
1,5 szklanki mąki (250 g)
1 szklanka jogurtu
2 łyżki cukru
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Szczypta soli
Olej do smarowania formy
Cukier puder do posypania 2 łyżki
250 g
2 jajka

Czas wykonania: do 15 minut
Poziom trudności: łatwy
Koszt wypieku: tani
Ilosc porcji: 15

Jak zrobić?

Kasia włóż do rondelka i rozpuść. Żółtka oddziel od białek i utrzyj z cukrem. Białka ubij z solą na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej. Do miski włóż utarte żółtka, mleko, mąkę i rozpuszczoną Kasia. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj pianę z białek.
Gofrownicę rozgrzej i posmaruj cienko olejem. Wlej porcję ciasta i rozsmaruj. Piecz aż gofry nabiorą złotego koloru. Gotowe gofry podawaj same lub z marmoladą. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Temperatura piekarnika : bez pieczeniaoC

Czas pieczenia: bez pieczenia

ocenił(a) film na 8
Mr_Rocket

Dog&cat, och no tak, jakbyś walnął ambitniejszym tytułem, to ktoś by mógł zacząć podziwiać Twe braki w angielkskim

roksiaagrawka

Wspaniały poziom dyskusji. To był przykład, chyba nie ma nawet takiego filmu. Zresztą... nieważne. Idź rób gofry.