PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=754841}

Twarz

2017
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 25559
4,6 61 krytyków
Twarz
powrót do forum filmu Twarz

Jeśli miała to być satyra na prowincjonalną polskość, to ok. Film dobry.

kydrys

Widzę teksty o antypoloniźmie na tym forum jak przebiśniegi na wiosnę wykwitające... :)

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

A ja głupote niektórych widzę . Prawdziwy Polak zapewne, sort najlepszy? :-(

ocenił(a) film na 5
justykob

Nie bardzo dam radę podjąć polemikę z kimś, kto nie był wczoraj na tej premierze i nie słyszał tych salw śmiechu w wielu momentach podczas projekcji. Oznacza to, że efekt był zamierzony przez autorkę - satyra na takie właśnie nasze cechy, które przez wielu zostały odebrane jako narodowe. Nie krytykuję tego, jak pisałem w pierwszym poście.

ocenił(a) film na 3
kydrys

Oczywiście, że był zamierzony, jak w każdym filmie Małgosi.

justykob

Co???

ocenił(a) film na 9
Sqrchybyk

Pstrooooooo,

pasikotka

Aha :) Pani Justyna źle mnie najwyraźniej zrozumiała...

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

Sqrchybyk - mój wpis dotyczył tych wpisów właśnie o antypolskim filmie.....Nasze wpisy ustawiaja sie tak dziwinie, jak chcą. Pozdrawiam. :-)

ocenił(a) film na 1
justykob

A ja tu widzę Leminga. Wszystko co kojarzy się z własnymi korzeniami to brzydkie jest, ciemnogród, cebulandia, Januszowo. A co wali w Religię i Polskość to super jest, Europejskie, dla inteligencji. Typowy film dla ćwierćinteligencji aby mogła się porajcować jaki to Pisowski Ciemnogród mamy a ona tutaj reprezentuje ostatki oświeconej elity.

justykob

No i przeczucie mnie nie myliło, pani Justyno... Raptem 2 dni minęły i już na forum kilka tematów o "antypoloniźmie" tego filmu. A to dopiero początek :/

ocenił(a) film na 3
Sqrchybyk

Tez byłam tego pewna, ale Małgosia wciąz wierzy, że film zostanie dobrze przyjęty i zrozumiany.....Oby..Tradycjnie opluwac będa ci, którzy jak było w przypadku "Idy", zapewne nigdy go nawet nie zobaczą...Pamętacie grupę na FB "Nie ide na "IDĘ"? Nieszczęsna Reduta odrony dobrego imienia Polski ją chyba założyła.. Nie idę, ale pluje na nią rzecz jasna, że antypolska.

kydrys

może poczekajmy z oceną na premierę, a na groda w Berlinie z pewnością zachęci wiwle osób do wizyty w kinie

ocenił(a) film na 5
milo_94

Zgadzam się. Zresztą było to już wielokrotnie pisane: ci, którzy nie widzieli filmu niech w milczeniu cierpliwie poczekają do momentu, gdy będą mieli do powiedzenia coś na temat FILMU, KTÓRY WIDZIELI. ☺️