PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10022041}
6,1 28 tys. ocen
6,1 10 1 28298
6,6 57 krytyków
Twisters
powrót do forum filmu Twisters

Dubbing niszczy cały klimat i powagę filmu. Jest tak denerwujący że nawet efekty nie pomogą. Zrezygnowałem z oglądania. Dubbing pasuje do bajek i marvela ale nie do takich filmów. Poczucie jakby się oglądało tani film dla dzieciaków.

ocenił(a) film na 4
stanislaw_rynkowski

W wersji z napisami też słabo

ocenił(a) film na 3
stanislaw_rynkowski

Potwierdzam dubbing tragiczny.

ocenił(a) film na 8
stanislaw_rynkowski

Pretensje kieruj do swojego kina. W multipleksach dostępny był także z napisami (jak 90% filmów).

stanislaw_rynkowski

Racja dubbing beznadziejny, a cały film to remake(?) poprzednika.

ocenił(a) film na 2
stanislaw_rynkowski

No bo to właśnie jest marny film dla dzieciaków.

ocenił(a) film na 5
stanislaw_rynkowski

Nawet nie do wszystkich bajek czy DC/Marvela nie pasuje(nie wyobrażam sobie Looney Tunes zdubbingowane). Po to producent dopasowuje aktorów do postaci by były one jednością w filmie i nie odczuwało się dyskomfortu, także dźwiękowego. Jakiś czas temu widziałem Venoma2, który był również tragicznie zdubbingowany. I mimo, że takie filmy są OK, to dubbing zmasakrował go totalnie.

ocenił(a) film na 5
Dariusz_Nawrat

Jaką powagę?

ocenił(a) film na 5
koz4k

A gdzie napisałem o powadze?

ocenił(a) film na 5
Dariusz_Nawrat

A to nie do Ciebie było :)

ocenił(a) film na 5
koz4k

Ok, bo przeczytałem : "Dariusz_Nawrat Jaką powagę?"

stanislaw_rynkowski

Zgadzam się, dubbing jak do bajki, a nie do filmu.

ocenił(a) film na 4
ElizaSz

Z dubbingiem czy bez film słaby nudny i wręcz irytujący.

ocenił(a) film na 6
stanislaw_rynkowski

stanislaw_rynkowski - To prawda. Ten dubbing rodem z filmów animowanych jest tak tragiczny, że niszczy nie tylko klimat filmu, ale w ogóle wszystko! Po prostu masakra.

ocenił(a) film na 2
migotka_23

moze kiedys bedzie wersja z lektorem w tv czy w necie czasami tak jest za najpierw jest dubbing a pozniej lektor dopiero np filmy z marvela/dc

ocenił(a) film na 4
Marko81

To nic nie da. Film jest durny i nudny . Szkoda 2h

ocenił(a) film na 5
stanislaw_rynkowski

Masz rację. Do takiego filmu to nie pasuje. Lub ewentualnie, ktoś dał ciała i zrobił go na kolanie/kolanach 

stanislaw_rynkowski

Dlatego wyłączyłam.napisy i obejrzałam z orginalnym dźwiękiem. Dubbing mamy dobry , ale tylko w bajkach.

stanislaw_rynkowski

Może czas się nauczyć czytać.

ocenił(a) film na 8
konrad_bielawski

odwal się od dubbingu

ocenił(a) film na 5
stanislaw_rynkowski

Dokładnie, nie da się oglądać, film popsuty, jakbym oglądała film dla dzieci.

ocenił(a) film na 7
stanislaw_rynkowski

No to prawda, w Maxie też dali z dubbingiem. Ogólnie go nie lubię, ale tu szczególnie źle brzmi, jakby to była produkcja Nickelodeon.

ocenił(a) film na 6
stanislaw_rynkowski

Dlatego włączyłam polskie napisy i dźwięk oryginalny. Pomogło :)

stanislaw_rynkowski

Ja się zastanawiam dlaczego w erze rozwiniętej AI nie robią dubbingu z naturalnymi głosami aktorów i przepuścić film przez filtr żeby ich usta się ruszały w zgodzie z tym co mówią. Przecież AI to umie. Ogółem to nienawidzę dubbing ów, jedynie w bajkach są ok

ocenił(a) film na 5
stanislaw_rynkowski

DOKŁADNIE! Nienawidzę dubbingu. Gdy ide do kina,zawsze wybieram napisy. A już na takim pierd##lonym Hbo jak zdubbingowali takiego Batmana to brak słów... Non stop dubbingują to co powinno być wyłącznie w oryginalnym brzmieniu.

ocenił(a) film na 5
stanislaw_rynkowski

Zrobić "film akcji" z dubbingiem to trzeba było mieć fantazję :D Dramat to jest.

ocenił(a) film na 6
stanislaw_rynkowski

Ciekawe czemu nie pojawił się zwiastun z dubbingiem