Dubbing niszczy cały klimat i powagę filmu. Jest tak denerwujący że nawet efekty nie pomogą. Zrezygnowałem z oglądania. Dubbing pasuje do bajek i marvela ale nie do takich filmów. Poczucie jakby się oglądało tani film dla dzieciaków.
Pretensje kieruj do swojego kina. W multipleksach dostępny był także z napisami (jak 90% filmów).
Nawet nie do wszystkich bajek czy DC/Marvela nie pasuje(nie wyobrażam sobie Looney Tunes zdubbingowane). Po to producent dopasowuje aktorów do postaci by były one jednością w filmie i nie odczuwało się dyskomfortu, także dźwiękowego. Jakiś czas temu widziałem Venoma2, który był również tragicznie zdubbingowany. I mimo, że takie filmy są OK, to dubbing zmasakrował go totalnie.
stanislaw_rynkowski - To prawda. Ten dubbing rodem z filmów animowanych jest tak tragiczny, że niszczy nie tylko klimat filmu, ale w ogóle wszystko! Po prostu masakra.
moze kiedys bedzie wersja z lektorem w tv czy w necie czasami tak jest za najpierw jest dubbing a pozniej lektor dopiero np filmy z marvela/dc
Masz rację. Do takiego filmu to nie pasuje. Lub ewentualnie, ktoś dał ciała i zrobił go na kolanie/kolanach
Dlatego wyłączyłam.napisy i obejrzałam z orginalnym dźwiękiem. Dubbing mamy dobry , ale tylko w bajkach.
No to prawda, w Maxie też dali z dubbingiem. Ogólnie go nie lubię, ale tu szczególnie źle brzmi, jakby to była produkcja Nickelodeon.
Ja się zastanawiam dlaczego w erze rozwiniętej AI nie robią dubbingu z naturalnymi głosami aktorów i przepuścić film przez filtr żeby ich usta się ruszały w zgodzie z tym co mówią. Przecież AI to umie. Ogółem to nienawidzę dubbing ów, jedynie w bajkach są ok
DOKŁADNIE! Nienawidzę dubbingu. Gdy ide do kina,zawsze wybieram napisy. A już na takim pierd##lonym Hbo jak zdubbingowali takiego Batmana to brak słów... Non stop dubbingują to co powinno być wyłącznie w oryginalnym brzmieniu.
Zrobić "film akcji" z dubbingiem to trzeba było mieć fantazję :D Dramat to jest.