sa tylko 3 filmy oparte na tym samym scenariuszu.Najstarszego nie ogladalem,ale ten i
Tres metros sobre el cielo widzialem ostatnio.Ten konczy happyendem z nowa dziewczyna
a drugi rozstaniem zrownowazonej dziewczyny z furiatem.
Ho voglia di te-Tylko ciebie chce zasluguje na 9/10 a Tres metros sobre el cielo-Trzy metry
nad niebem na 8/10.
niezupelnie. Federico Moccia napisal dwie ksiazki - TRe metri sopra il cielo oraz ho voglia di te. i na ich podstawie sa stworzone dwa filmy wloskie z 2004 i 2008 roku z ricardo scamarcio, katy saunders i laura chiatti.
ten tres metros sobre el cielo to hiszpanski "remake" filmu wloskiego z 2004 roku, a nie kolejna czesc
/przy okazji - ksiazki oczywiscie lepsze, mimo to trzy metry nad niebem z 2004 sa dla mnie mistrzostwem. miloscia do babi i stepa zarazilam cala klase, a potem szkole.. i pomyslec, ze wszystko przez przypadek, kiedy szukalam czegos w bibliotece i spodobala mi sie okladka..
Jeżeli chodzi Ci o pierwszą część w wersji hiszpańskiej to jest na youtube cały film z polskim tłumaczeniem , a co do 2 części po hiszpańsku to dopiero kręcą
nie chcę drugiej. i w przypadku książek i filmów (w tych 2 nawet bardziej) mnie smucila. za kazdym razem kiedy czytam/ogladam 3msc mam nadzieje, ze moze tym razem babi i step jednak beda razem .. ;) pojawienie sie gin w ho voglia di te jest dla mnie najwiekszym bledem calego romansu, do tej pory nie moge zrozumiec jak oni mogli pozwolic umrzec swojej milosci. nie podoba mi sie tez jak moccia potraktowal babi w drugiej czesci - robiac z niej nagle bezwgledna kopie matki, ktora nie tylko przestaje kochac(takie rzeczuy sa w koncu naturalne) ale i zapomina o swojej milosci i odcina sie od niej (chociazby przez wyrzucenie plakatu). sam autor także chyba nieco zalowal swojej decyzji, przez co tworzac scenariusz filmu ukazal babi w o wiele jasniejszych barwach, nie wykluczając, że ta wciąż coś do stepa czuje, mimo, iż wybiera małżeństwo
/a jaki bedzie tytul hiszpanski 2 czesci?
Wiesz co nie wiem jak na razie ale jak coś to dam Ci znać jak się dowiem .....Jak dla mnie to łatwiej dla Stepa było wybrać Gin , która w nim była bardzo zakochana bo nie musiał zabiegać o jej miłośc wręcz przeciwnie to ona zabiegała o jego uczucie do niej . Bał się zaryzykować aby znowu się nie sparzyć . A co do Babi to moim zdaniem ona nie przestała kochać Stepa nigdy . Mimo że wychodziła za mąż za innego faceta nadal myślała o Stepie . Wszystkiemu winna była jej matka która pchała ją w ramiona innego faceta , nie pamiętam jak on tam się nazywał . A Babi była w tym już tak pogubiona że zamiast iśc za głosem serca i być nadal ze Stepem posłuchała i podporządkowała się matce , tłumiąc w sobie uczucia które czuła do Stepa :(
tak to wygląda we filmie właśnie:) a że film oglądałam długo długo po książce to cały czas tkwiłam w przekonaniu, że tak jest , no i przy ponownej lekturze sie troche zdziwilam, nawet poczułam żal do babi(którą uwielbiam).
a Ty czytałaś książki, czy widziałaś jedynie film?
Niestety trudno zdobyć egzemplarz , czyham na tą książke od 6 miesięcy i nic ;(
a to dziwne, ja mieszkam w malej miejscowosci obok malego miasteczka i tam znalazlam w publicznej bibliotece
mozna kupic przezinternet.. no chyba ze kupnem nie jestes zzainteresowana;-)
Wiesz co jeśli chodzi o kupno to nie jest to wcale takie proste . 1 części w polskiej wersji nie da się znaleźć . Szukałam nie raz i nic , jedynie co znalazłam ale po włosku , a na bibliotekę to nie mam co liczyć . Moja koleżanka miała szczęście i kupiła prawie nową książkę 3MSC za jakieś 100 zł przez internet . Jakbyś wiedziała że ktoś chce sprzedać to daj znać , cena nie gra roli . Bardzo chciałabym mieć taki egzemplarz w domu chodź by na pamiątkę . Z resztą film jest cudowny a podobno książka jeszcze lepsza więc dla samego porównania no i przeżycia znowu tej historii nieszczęśliwej miłości tylko teraz w swojej głowie przy pomocy wyobraźni ;P
co Ty opowiadasz, w zeszlym roku moja kolezanka kupila bez problemu za ok. 30 zl jesli dobrze pamietam 2 wziela w twardej oprawie to troszke wiecej. raczej nie sprzeda, bo sie zakochala, ale szukaj, znajdziesz na pewno:) zapytam jak ją spotkam gdzie znalazla
na stronie empiku 1 jest akurat niedostepna, ale 2 jest
poszukam 1 i jak cos to CI podrzuce, niedostepna jest w wiekszosci wlasnie zauwazylam, to pewnie przez szal na scusa me ti chiamo amore i ti voglio sposare, czy amore 14.. moze powinnas isc do empiku i spytac czy jeszcze beda miec
edit: jest na allegro, kosztuje 50zl. to troche sporo bo normalnie 31,40, ale skoro mowisz, ze cena nie gra roli to prosze:) http://allegro.pl/trzy-metry-nad-niebem-moccia-warszawa-unikat-i1836819339.html
a za 60zl masz trzy metry nad niebem +amore14 wiec wydaje mi sie, ze oplaca sie te dyszke dolozyc:) http://allegro.pl/trzy-metry-nad-niebem-amore-14-komplet-moccia-i1825942666.html
/przepraszam za tyle postów ale cos mi nie dało edytowac
Strasznie Ci dziekuję ;*** chyba zamówię 2 za 70 zł , chociaż amore 14 mnie nie kręci tak jak 3msc ale może zmienie zdanie .
mnie aż tak też nie, nie ma takiej opcji :) ale lubie moccie, chociaz wszystkei jego ksiazki zalatuja podobna tematyka