PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=830631}
7,9 84 tys. ocen
7,9 10 1 83859
7,2 32 krytyków
Tylko nie mów nikomu
powrót do forum filmu Tylko nie mów nikomu

Mam nadzieje ze te kilkanaście milionów osob które to zobaczą przestaną chodzić do kosciala i płacic dla tej mafii

ocenił(a) film na 10
whocash

Młodych i tak czy siak coraz mniej chodzi, a starsze osoby i tak będą chodzić choćby nie wiem co

ocenił(a) film na 9
whocash

A ja mam nadzieję, że część z tych osób która do tej pory jeszcze chodzi do kościoła będzie chodzić dalej. Po to aby wywrzeć presję na Kościół aby się zreformował, Kościół którzy sami współtworzą.
Chociaż gdybym był zajadłym przeciwnikiem tej instytucji to bym tak jak Jerzy Urban radził Kościołowi aby niczego nie zmieniał, gdyż to przyspieszy jego upadek.

MichCorleone

ja chodzę do Kościoła nie ze względu na księży tylko ze względu na wiarę. Jakby msze były odprawiane na łące koło domu, też bym chodził. Nie rozumiem, że jak księża są źli, to już nie wolno chodzić do Kościoła. Bzdura jakaś. Do kościoła powinno się chodzić dla wiary, a nie dla ludzi.

ocenił(a) film na 9
Mauna_Kea

A ja nie rozumiem jaki jest sens chodzenia do Kościoła osoby wierzącej mającej przekonanie, że księża są źli.
To już prędzej zrozumiem ateistę który chodzi do Kościoła gdyż ma przekonanie, że księża są dobrzy.

MichCorleone

nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora

ocenił(a) film na 9
Mauna_Kea

Więc proszę nie wrzucać

whocash

Płacisz podatki?Jak tak to Twoja kasa idzie do tej instytucji.

ocenił(a) film na 8
Faith_Armor

Otóż to. Nie trzeba chodzić do kościoła aby pieniążki wpływały na konta Kościelne.

ocenił(a) film na 8
whocash

Pan łoży na fundusz kościelny chociażby. Nie musi pan chodzić do kościoła.