Cześć, nie chcę wywołać fali hejtu, tylko zadaje sobie kilka pytań i nie ma na nie odpowiedzi.
Widziałem brawa i gratulacje za dokument, a ja mimo wszystko widzę brak profesjonalizmu.
W czym? Już tłumaczę:
Czy temat jest ważny- oczywiście, że tak.
Czy dotyka szersze grono osób - niestety tak.
Czy czuję Celowość ataku na Kościół - tak.
Pytanie dlaczego - skoro można się dowiedzieć ile statystycznie skrzywdzonych jest w Kościele, a ile w innych miejscach... skąd to się bierze i dlaczego??
Czy wszystko co tam jest to fakty ? Niestety, nie.
Np księża, przecież w jakich latach się tego dopuścili?? Nikt o tym nie wiedział?
Czy Tomasz nie wiedział, że księża współpracowali z UB?? Jeśli chcemy wiedzieć to UB celowo wykorzystywało wszystko na swoją korzyść nawet jak widać dzieci :// dlaczego tego tematu nie ma??
Jak to możliwe, że takie śledztwo pomija czasy w których żyli??
Przecież Kościół miał za komuny przerąbne!!
Jak działali w tamtych czasach dowodzi fakt:
Ks Jerzy Popiełuszko jak został potraktowany kiedy tylko odmówił "współpracy" , szkoda, że takie śledztwo pomija takie elementy?!!
Widzę tutaj celowość, którą oceniam na słabe manipulowanie widzami :///
Czy takie jednostronne podsumowanie tematu jest dobre?? Gdzie są jeszcze jakieś dane?? Statystyki...??
Dokument, ale dane podane widzowi specjalnie "wyselekcjonowane".
Teraz to księża na emeryturze. Ofiary są dorosłe czy nie powinno być skazanych??
Nagonka, która rośnie powoduje dyskryminację całej grupy czy to daje prawo każdemu do hejtu ??
Dla mnie to ważne, aby skazać winnych, zaostrzyć prawo... Ale też dać ogólną świadomość z danymi.
Na koniec zabawny fakt, autor nie chce reklam na YT, bo film ponoć nie był dla "zysku", ale później sprzedaje koszulki i kubki I chyba inne