Sekielscy stworzyli tak jednowymiarowe dzieło, że może to i dobrze, iż szum medialny wokół filmu szybko umknął. W erze ataków na kościół film braci nie wnosi nic nowego do tematu. Oczywiście sam fakt pedofilii jest nie do zniesienia ale dlaczego skupili się tylko na kościele?
Dlaczego nie ujawnili tego procederu w środowisku celebrytów, polityków czy aktorów?
Dlaczego atakują tylko kościół?
Dlaczego rozpatrują wszystkich duchownych przez pryzmat tych, którzy dopuścili się złego?
Tego się nie dowiemy ale chyba za dużo tych "dlaczego"....
Bo zajęli się tematem pedofilii w kościele, a nie wśród murarzy. Te zadawane przez ciebie pytania są tak samo bez sensu, jakbys po obejrzeniu filmu o II wojnie Światowej zaczął pytać: a dlaczego nie o pierwszej, a dlaczego nie o wojnie secesyjnej, a dlaczego nie o wojnie w Syrii itd.
Bzdura
Odpowiem bo widzę, że nie rozumiesz:
Dzisiaj osoby wierzace są szykanowane, bo Kościół ocenia się przez pryzmat pedofilii. Tak jakby to był problem tylko tego środowiska.
I dlatego jest to jednowymiarowy i płaski film. Bo nie porusza całości temtu. I druga część tez nie poruszy bo sponsorzy i mocodawcy Sekielskich siedzą po drugiej stronie barykady.
A któż to tak szykanuje katolików? Zakłada się w miastach strefy od nich wolne tak jak od osób LGBT, nazywa się ich zarazą, bije w tramwajach i na ulicach tak jak ludzi o innym kolorze skóry? Bzdury, to ty wypisujesz. A "mocodawcą" braci Sekielskich są widzowie na Patronite. Nie wiem tylko kto jest twoim mocodawcą - biskupi ukrywający oprawców czy pisowcy.
A co mnie LGBT i obcokrajowcy? Po co mieszasz ich do sprawy? Ja nie o tym. Ale jak brakuje argumentów to trzeba wyskoczyć wiadomo z czym i jeszcze do tego trochę polityki. O filmie miało być a Ty wylecialas już poza obszar układu słonecznego!
Obejrzyj sobie dokładnie film poniżej to może obudzisz się:
https://youtu.be/50Q03HaQ0Tg
K.O.
Dyskusję uważam za zakończoną.
Chętnie bym obejrzał, ale oczywiście w ramach jednostronnie-właściwej cenzur, YT film usunął.
faktycznie YT usunął film Upadek Kabały ale informacje o aferze pizza gate można gdzieś w necie znaleźć.