Oglądając ten film zdziwiło mnie to że pokazuje muzułmanów i islam w totalnie złym świetle.Sprawdziłem po obejrzeniu jakiej jest produkcji bo miałem pewne podejrzenia i się sprawdziły, oczywiście USA. Mało się znam na muzułmanach i islamie ale wiem że świat nie jest czarno biały, jest multum odcieni szarości i Ameryka też nie jest ideałem. Moim zdaniem jak jakaś kobieta zdecyduje się wziąć ślub z cudzoziemcem, szczególnie odmiennym kulturowo, i nie zainteresuje się poważnie jakie mogą być z tego konsekwencje w związku i spotka ją nieszczęście to sama jest sobie winna, okazuje się że głupota jednak boli. Co kraj to obyczaje, muzułmanie wychowują się w innej kulturze niż katolicy, to co jest dla nas u nich dajmy na to niezrozumiałe to nie powinno się tego piętnować, czy robić karykaturę, nie mówię tu o skrajnościach, ale uważam że to już sprawa danego kraju. Za jedno ich podziwiam są wierni swojej religii i nie pozwalają jej ośmieszać czy obrażać, tutaj ponownie nie mówię o skrajnościach. Generalnie nie polecam tego filmu, totalnie jednostronny.
Świat nie jest czarno-biały, ale islam niestety tak. To cholerna plaga, którą trzeba wytepić zanim ona wytępi nas...
jesli nie co czvarty to co piaty czloviek na ziemi to muzulmanin.. czarnobiale to jest ale tvoje myslenie..
U siebie niech robią co chcą , ale nie chcę ich kultury wokół siebie bo to już wkraczanie na mój teren.Nie chcę ich na siłę zmieniać bo to tylko pogorszy sprawę, tak jak większość z nas nie chce aby muzułmanie wpływali na nas. Żeby zaraz nie dostać etykietki nieczułego, powiem że nie podoba mi się wiele ich zwyczajów. Choćby traktowania kobiet , ślepego posłuszeństwa wobec koranu i wpisana w geny walka z niewiernymi. Ale podoba mi się ich obrona własnej wiary , dalej nie mówię o skrajnościach , a ich odmienność kulturową szanuję , znowu nie mówię o skrajnościach. Chodzi mi o to że co kraj to obyczaj, nie ma takiego w którym jest tylko zło albo dobro, kwestia mieszanki , czego jest więcej to wypływa na wierzch.Być może dla ciebie wszyscy muzułmanie i wszystkie ich zwyczaje/tradycje oraz kultura to totalna czerń i okej to twoje zdanie , ja myślę że czerń jest na wierzchu ale jest też domieszka białego i szarego.
A to że jest ich coraz więcej nie jest uspakajające , ale azjatów też coraz więcej więc jest niefajnie. W naszych granicach powinniśmy ustawić tamy , ale na świecie generalnie jest zasada multi kulti i jest jak jest.
tvoj teren to tvoje podvurko -tvoja ziemia.. nieviem ile jej tam masz ale niesadze by ci przez nia pszehodzily vycieczki muzulmanov.. jesli jest inaczej i ci to uviera to sa odpoviednie suzby pozadkove.. jak i nazedzia v postaci ogrodzenia czy tabliczek informujacyh o tym iz teren jest pryvatny.. ..natomiast to vszystko co poza tvoja vlasnoscia to przestrzen jesli nie pryvatna to panstvova a viec ogulnego uzytku i czy ci sie to podoba czy tez nie kazdy moze z niej v taki czy inny sposob kozystac.. ..mi tez sie viele ceh u polakov niepodoba i co.. i mam ih povystrzelac.. nie.. nieviem czy byles czy niebyles za otvarciem granic ale tvoj zad ustalil ze beda one jeszcze bardziej otvarte anizeli byly.. a skoro tak to jak kazdy z nas mozesz vyrazic sva opinie -v tym pszypadku niehec.. ale to tylko tyle albo az tyle.. a zycie toczy sie dalej.. ludzi coraz viecej a viec i muzulmanov coraz viecej.. a ze jest ih ponad miliard to i 'zalevaja' sviat.. polakov v svej liczebnosci jest garstka v porovnaniu do muzulmanov a mozna ih spotkac vszedzie ze sva nieodzovna kultura znana hyba na calym sviecie - tak v tym pozytyvnym jak i negatyvnym tego slova znaczeniu.. taki juz urok globalizacji.. rada.. jesli zapukaja do tvyh dzvi to navet niemusisz ih otvierac -dokladnie na tej samej zasadzie co zielonosviadkovcom czy ksiedzu po koledzie ;)
Racja:) , z tymże że mówiąc "mój ogródek" miałem na myśli całą Polskę.
Nie strzelaj do rodaków bo będzie jeszcze więcej muzułmanów niż Polaków:).
polske juz davno rozsprzedali polacy.. zostala ziemia a i jej coraz mniej v pl rekah..
ze vzgledu na konsekvencje strzelac niebede.. ..dzis trzeba byc obojetnym ;)
W Polsce życie dla Polaków jest drogie , ale już dla innych silnych Państw i ich mieszkańców wcale nie, a wręcz tanizna.Dlatego kupują u nas ziemie czemu nie?, skoro za półdarmo.
Obojętność włącza się automatycznie ze względu na to jak jest, ale to nie pomaga.
Podobnie kiedyś myślałem o pesymizmie, jeśli do każdej sytuacji będę rysował czarne scenariusze to przynajmniej się nie zawiodę, a może nawet uda się dobry scenariusz. Ale przy takim myśleniu zabija się całą radość z życia., a nie o to chodzi :).
drogie.. toz przeciez v uni jestesmy to i ceny unijne mamy ..obojetnosc to efekt bezradnosci i niemocy bo im viecej viesz i rozumiesz tym bardziej musisz byc na to obojetny.. mozesz przejsc obok tego obojetnie -egoistycznie zadbac o sve zycie i jego przezycie.. mozesz tez zyc v niesviadomosci -zbavienne zycie v nieviedzy ..badz tez zostac meczennikiem
scenariusze to mozlivosci.. zavsze sa jakies.. pszevidyvanie ruznyh variantov pozvala 'przygotovac' sie na to co bedzie a raczej byc moze.. zycie to gra a jej strategia przetrvania jest podejmovanie decyzji.. latviej podjac jakas przevidujac jej konsekvencje.. ale czy latviej oznacza lepiej.. kto co lubi
Zgadam się a nawet uważam, że islam nie jest nawet czarno-biały a tylko ma odcienie szarości....Szczególnie dotyczy to kwestii traktowania kobiet i innych religii...cholerna plaga na ziemi !
niedziela,01 wrzesnia 2013.
Własnie oglądam na EUROPA....cholerna, cholerna plaga. Horrror.
Co za prymitywna dzicz.
Powiem tak , niech robią u siebie jak chcą, wiele rzeczy mnie u nich mierzi, ale to nie mój "ogródek".
Ale nie chcę ich kultury w Europie , ani tym bardziej w Polsce bo to jest nasz "ogródek".
Zanim zarzucisz filmowi tendencyjność, wiedz, że jest to prawdziwa historia, prawdziwej kobiety o imieniu Betty. Ona opisała to, co przeżyła. Ten film to zapis jej wspomnień