Pamiętam, jak oglądałem ten film będąc dzieckiem i wówczas bardzo mi się podobał, zresztą do dzisiaj z pewnym sentymentem traktuje ten film i kiedy jest tylko okazja to chętnie go obejrzę. Lecz nie będę musiał już czekać na transmisje w telewizji... Mam ten film na DVD i w każdej wolnej chwili mogę jeszcze raz prześledzić losy Sama:) Miejsce wybrane do kręcenia zdjęć było strzałem w dziesiątkę, fajnie swoją rolę odegrał Van Damme, zresztą każdy z aktorów, nawet i tych najmłodszych wypadli w filmie świetnie:D
Jeśli chodzi natomiast o scenę miłosną to właśnie w tak powinny one wyglądać, a nie sztuczne pocałunki aktorów. W tej scenie nie brakowało niczego namiętności, naturalności i przede wszystkim chemii pomiędzy aktorami jak dała się zauważyć.
Chociaż nie twierdzę, że współczesne filmy z jego udziałem nie są dobre. Biorę pod uwagę takie tytuły jak Skazany na piekło gdzie równie dobrze wypadł jak i Strażnicy granicy gdzie partnerował mu króliczek. W porównaniu do produkcji w jakich występuje Steven Seagal to Van Damme zasługuje na Oscara. Zachwycał swoimi rolami kiedyś, zachwyca dziś, więc w przyszłości jeszcze go zobaczymy w wartościowych i interesujących filmach...Ode mnie film Uciec, ale dokąd ma 10/10. Była by 9, ale wzruszająca scena na samym końcu jak się z nimi żegna jest powodem, dla którego podwyższyłem ocenę tego filmu:D:D:D Pozdrawiam wszystkim i polecam to świetne kino akcji:D:D:D:D:D:D
Tak film bardzo dobry inny niż inne z van dammem lecz niektórzy nie myślą tak samo . Film bardzo dobrze się ogląda polecam wszystkim warty obejrzenia szkoda że z napisami ale w necie jest z lektorem.