To zalosna podroba ''Harry'ego Pottera''.Dlaczego tak mysle? Wyjasniam:
1.W tym filmie walcza w dwojke,a w filmie ''Harry Potter'' tez chca pokonac zlo w trojke.
2.Zli tez maja w tym filmie sprzymierzencow,tak jak w Potteru.
Daje 2/10.
Oh dokładnie masz rację. Żeby nie było mogę dopisać pare innych rzeczy które jasno pokazują że film jest kopią HP.
1. Główni bohaterowie są dobrzy tak samo jak główni bohaterowi w HP.
2. Żli bohaterowie są tak samo źli jak żli bohaterowie w HP.
3. Magia występuję i tu i tam !!
4. Główny bohater tak samo jak harry jest czarodziejem, uczniem i człowiekiem.
5. W wielu scenach możemy zobaczyć samochody co jest jawną kopią do qultowej sceny z HP2.
6. Główny bohater na niczym sie nie zna tak samo jak głowny bohater z HP (czesci 1-7)
7. W filmie występują smoki. Kolejny plagiat. Hagrid ma przecież monopol na smoki.
8. Poza głównymi bohaterami występują też dziewczyny. Kolejny plagiat...
Daje 8/10.
Ps. Nudzi mi się ;)
:) bardzo ładnie dodam tylko jeszcze jeden punkt oznaki kopi HP:
9. Film jest filmem tak samo jak HP ;)
12. W tytule jest "uczeń" a Harry też był uczniem. Jawny plagiat
hhahhahahahha :P
13. Nie sądzicie, że kupa harrego pottera jest O TYCH SAMYCH kształtach, co kupa naszego ucznia?!
Nie no... Bycie uczniem o niczym jeszcze nie świadczy. Jednak to, że w obu filmach pojawiają się bardziej doświadczeni magowie w roli nauczycieli - jak najbardziej. El plagiato jak cholenza!!!
Nie widziałem jeszcze tego filmu,ale ocenianie go na 2/10 tylko dlatego że ma wspólne podobieństwo z Harry Potterem to lekkie przegięcie
do tego Johnna_D.Ile mam lat to wiecie i jak sie ze mnie nasmiewacie to prosze bardzo.Ale jak maja byc komentarze o mnie i jak pisze,to jak ''niepoznanie'' zupełnego pisma.I jak mnie nie znasz w realu to pisz do mnie w internecie ''Olka'' bo to od osoby nieznajomej nie jest miłe.Od przyjacioł to ja rozumiem.Może i według was pisze jak osmiolatka,to i tak potrafie tez bronic honoru swego.Nie pozwole by mnie obrazana na internecie!I zeganam!
Oj Pani Aleksandro proszę nie traktować mojej wypowiedzi zbyt serio, to miał być taki niedzielny popołudniowy żarcik. "Na internecie" sporo byśmy stracili jakby pani przestała z niego korzystać.
Przepraszamy
Matałasz i internety.
Z tego bełkotu zrozumiałem tylko tyle, że potwierdzasz moje słowa. Dziękuję ;)
PS
Jak następnym razem zechcesz coś napisać proszę weź do ręki wszelkie słowniki jakie posiadasz w domu a jak nie masz to prędziutko biegnij jakieś kupić, bo składnie masz gorszą niż ośmioletnie dziecko...
Pozdrawiam.
wy jesteście normalni nie ocenia sie filmu o plagiat za nim sie nim nie zapozna
po 1 jest to ekranizacja na podstawie myszki miki wiec harry już prędzej plakiet bo miki to klasyka
Tak potwierdzam - Harry jest plakiet. (plakiet - rodzaj dekoracyjnego kafelka, http://www.sjp.pl/co/plakieta)
Hhahaha ale sie usmialam XD
Plakiety, obrazanie "NA" internecie i demotywatory XD
A film bardzo fajny... szkoda tylko ze to jest plakiet Harrego Pottera...:(
A michal_marks chyba nie zajarzyl XD
hahaha
jak to czytałam to myślałam że padne. Plagiat!!! hahaha, oj wcale nie trojka przeciwników zła ale czwórka tyle że jedna jest zamknięta w lalce. Tak w ogóle to większość tego typu filmów polega na walce dobra ze złem, wychodzi na to że "Ostatni smok" też jest plagiatem "HP" mimo że powstał wcześniej. I co z tego że jeden i drugi film są na podstawie ksiązki, ale porównajcie sobie fabuła mimo że podobna jest jakby to ująć ...bardziej inna. I nie rozumiem w ogóle faktu jak można oceniać film nie oglądając go wcześniej(dla mnie to jest paranoja). Olu nikt nie zamierza Cię obrażać pisząc że wyrażasz swoja opinię jak ośmiolatka bo wiesz dla nas takie komentarze są dla nas po prostu niezrozumiałe. Moja rada pooglądaj sobie więcej filmów tego typu to zobaczysz ile jest na tym świecie plagiatów "HP" (niektóre powstały nawet przed nim)
"bo wiesz dla nas takie komentarze są dla nas po prostu niezrozumiałe" - A moją radą dla nas jest to żeby czasem przeczytać to co się piszę dla nas :P
(nie mogłem się powstrzymać, dla nas :D)
Jesteście zajebiści :) :)))))) To będzie super dzień :))))))) dzięki za poprawienie humoru!!!!!!!!!
Oto jest paradoks. Uczeń jest plagiatem Harrego a Harry jest plagiatem Fantazji Disneya hehe
Teraz to już w ogóle moje dzieciństwo legło w gruzach!!!!
Same podróby :)
Ludzie, to co wy gadacie to jakas PARODIA !!!
Podajcie mi tytuly podobnych filmow w ktorych nie ma ucznia i jego nauczyciela !!!
Powinniscie sie wstydzic swoja wiedza o filmach Fantasy !!!
Hahahaha.
Nie zgadzam sie z Toba. To marnapodroba Titanica. Tu i tam jest dwoch bohaterow ;]
nie wiem, to Ty masz tak zjechane z tym filmem, ale po ocenie zaledwie jednej produkcji (jak wynika z twojego profilu) to aż tak bym się nie wychylał :)
Sadze, ze teraz mozesz jako tako wykreowac sobie moja osobe na podstawie profilu ;]
argumentacja twoja jest beznadziejna, ale równie podobnie nie podobał mi się ten film. głównie dialogi i główny bohater mnie irytował jego głos był żałosny i za bardzo nerdowski jako kandydat na jakiego kolwiek bohatera - raczej parodie bohatera. to jak peter parker Raimiego i harry potter do kwadratu jeśli chodzi o nerdowość ciotowatość itd.
Z tym ze harrego pottera uważam za całkiem niezłą historie bo potrafi być poważna w porównaniu z tym disneyowym czymś w stylu bravo girl :/
efekty specjalne nie były za specjalne głównie sprowadzały się do zamiany przedmiotów w coś płynnego (jak lustro w matrixie) wiec nie robiło wrażenia. - kompletnie nie widziałem tam tych 200milionów budżetu :/
i najciekawszy wątek i historię filmu streścili na samym początku w kilku sztampowych zdaniach mrygając samymi scenkami akcji czyli taki mini wstęp do filmu :/ - na podstawie samego tego wstępu można by zrobić epicki film, ale twórcy woleli zrobić o żałosnym dzieciaki który nie jest śmieszny tylko żałosny.
film dla dziewczyn i nastolatków - typowy disney high school musical - aż się bałem że zaraz zaczną tańczyć.
Nie polecam wydawać na to pieniędzy w kinie. w domu od biedy można obejrzeć.
6/10
hm. filmu nie oglądałam, ale z tego co sie naczytałam to mam ochote oglądnąć.
Uwielbiam Harry`ego Pottera. A jeżeli to plagiat (dla innych plakiet) to musi być fajny.
I w sumie, to każdy film jest podobny.
No bo w jakiej komedii romantycznej nie ma dobrego zakończenia, pocałunku i happy endu na końcu ?
Oglądnę, ocenie.
Jak czytam takie bzdury to mnie aż skręca.Każdy film jest różny ,co z tego że troche przypomina inny ,jak by miało być tak że nie może mieć w sobie nic podobnego to musiało by powstać może z 5 filmów.Przykładowo:poco Titanik jak jest Posejdon,po co Zmierzch jak jest stary Drakula,po co Avatar jak jest Final fantasy.Acha i jestem wielką fanką Harry'go przeczytałam go przynajmniej kilkaset razy a obejżałam kilkadziesiąt i ten film mi wcale Pottera nie przypomina.
Powitać,powietać zacnych użytkowników na wstępie pozwole sobie zaznaczyć ,że owego filmu-JESZCZE- nie widziałem ( 10 min na 5fantastic.pl się naturalnie nie liczy). Postanowiłem poświęcić chwile mojego wolnego czasu i coś Wam rozrysować. Osobiśćie dla mnie ten temat nie ma racji bytu...ktoś pewnie zaraz się oburzy i spyta "WHAY?". Z banalnie,absurdalnego i oczywistego powodu FANTASY TO FANTASY, które zawsze będzie poruszać pewne "klasyczne" tematy i zawierać ponadczasowe przesłanie (niedoskonali ludzie mogą pokonać odwieczne zło). Oczywiśćie Fantasy nie ma granic i jako gatunek cały czas się zmienia , lecz po co ja WAM TO PISZE skoro każdy o tym wie:)<??>
"PODRUBKA POTTERA"-to J.K.R-która, krótko mówiąc posklejała różne legendy, mity...ect.- ma jakąś licencje czy jak ??
Oba filmy from USA więc analogicznie drastycznie różne nie będą przecie...
Bez urazy ,ale ten temat jest na prawdę zabawny:P
PS;Szukając ucznia trafiłem na film o identycznym tytule z 2008 i z czystym sumieniem polecam tym,któzy chcą odpocząć od PRO amerykańskiego kina.
Bywajcie.(że też chciało Wam sie to czytać)
ja tam się nie czepiam ani do pottera ani do tego ze to szablon fantasy o jakimś wieśniaku co staje się mocarzem. chodzi o całą reszte. o wykonanie, o dobór aktora, głównie głównego. o innowacje i brak fantazji, i o dialogi i płycizne emocjonalną i gistoryczną. ani to straszne, ani to piękne, ani podniecające :/
Moje powyższe rozwarzania są oczywiscie odpowiedzią na post ola_97_filmweb a nie silje90...wybaczcie spam ale dawno mnie na tym forum nie było a edytować juz nie mogłem...
No coz mimo ze nie ogladalem tego filmu tesz dostszegam tam mnustwo piaglatow. >mianowicie np powieterze obaj bochaterowie go urzywaja do wymiany gazownej etc wies sama widzisz ze plagiat plagiata pogania i kafelki tez nie sa zle
(sorki ale nie mogłem sie powstrzymać, przepraszam wszystkich użytkowników tylko olenke nie)
i ieszcze ieden plagiaten mianowicie w harrym harrego gra jakis daniel a w tym filmie gra nicolas toz to juz naprawde powarzny kafelek jest
kolejny plagiat oba nakrecono kamera przeciez ucznia mozna bylo nakrecic no nie wiem moze samolotem?