PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157165
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

Ten film jest naprawdę mierny! Jestem bardzo zdziwiony widząc tak wysoka notę i tyle pozytywnych komentarzy...:o( Naprawdę nie widze czym można by się tutaj tak podniecać. Boję sie, ze sama obecnośc wampirów, na które sotatnio panuje moda sprawia, że tylu ludziom to się podoba :o(

Film jest mało oryginalny, wszystko już gdzies było - banalny wątek miłosny (nuda,nuda,nuda i niczym nie zaskakuje), wojna skłóconych ras (były skłócone rodziny, klany, narody - nic nowego ten fil mnie wnosi), strzelaniny i walki możemy oglądać w połowie hollywoodzkich filmów.
Wykonanie - efekty wcale nie powalają. Uwarzam, ze są poniżej obowiązujacych "standardów". Wilkołaki zrobione są moim zdaniem beznadziejnie (gdzie zgubiły futerko???). Muzyka również mi nie pasi. Zdjęcia - "ciemnosc, ciemnosć widzę". Jesli mroczny film polega na kręceniu jak najciemniejszych zdjęć, to ja zaraz schodzę do piwnicy i kręcę najmroczniejszy fil mdziejów. Gra aktorska - nic specjalnego.

Nie wiem czy twórcom zabrakło talentu/możliwosci by zrobić coś oryginalnego czy po prostu polecieli po popularności tzw. mrocznych filmów. Mam nadzieję, że kontunacja będzie lepsza.