PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157165
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

selena na początku mówi że wilkołaki na początku zmieniały sie pod wpływem księżyca, jeżeli to był wirus o czym dowiadujemy się później to nie mogły się zmieniać pod wpływem księżyca. A w underwerld bunt lukan cały czas byli wilkołakami to trochę bez sensu

użytkownik usunięty
mixpiotrek

Jeśli oglądałeś część drugą to Tanis wytłumaczył że na początku Lykanie nie mogli powracać do ludzkiej postaci. Dopiero później nauczyli się panować nad gniewem i pod wpływem ewolucji, mogli zmieniać się kiedy chcieli.

A wirus i księżyc no cóż… ludziom historię o wampirach i wilkołakach kojarzą się właśnie z księżycem. Także zrobili sobie taki mix, magia księżyca plus infekcja wirusa. To film nie wszystko musi mieć sens i być realne.

w buncie lykanów wogóle się wilkołaki nie zmieniały cały czas byli bestiami dopiero później urodziło się dziecko (lucian) który kontrolował przemiane. a w buncie lykanów co chronologicznie jest pierwsze. nic nie było że się zieniali pod wpływem księżyca

użytkownik usunięty
mixpiotrek

Ja nie widziałem jeszcze Bunty Lykanów... zobacze wyraże opinie

ocenił(a) film na 8
mixpiotrek

Pierwsze wilkołaki nie mogły się przemieniać cały czas były bestiami. Lucian był pierwszym, który mógł. Chyba chodziło o coś takiego, że on był synem wilkołaka i człowieka, ale tego nie jestem pewna. Dzięki niemu stworzono nową rasę: lykanów. I to właśnie lykani mogą się przemieniać. Jednak najpierw przemieniali sie tylko pod wpływem księżyca (uderworld 3) dopiero później nauczyli się to kontrolować (underworld 1). To chyba wszystko ;]

ocenił(a) film na 9
Maratka

Gdzie w 3 przemieniały się pod wpływem księzyca ?

ocenił(a) film na 8
madzienia

Może nie było to pokazane wprost, ale po pierwsze zawsze gdy się przemieniali to była noc (chyba, że mieli coś srebrnego to się wtedy nie przemieniali), a po drugie w 1 Underworld'a było powiedziane, że księżyc stracił nad nimi władzę (to znaczy, że wcześniej musiał mieć), no i w 1 pierwsza przemiana Michael'a też była podczas pełni.

Maratka

Jeśli się nie mylę, to ich pierwsza przemiana po ugryzieniu wymagała pełni księżyca. Później zmieniali się kiedy chcieli, choć chyba tylko w nocy (trudno określić zważywszy na fakt, że przez znaczną część filmu panuje noc).