PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547000}

Uniwersytet Potworny

Monsters University
2013
7,1 110 tys. ocen
7,1 10 1 110277
6,6 40 krytyków
Uniwersytet Potworny
powrót do forum filmu Uniwersytet Potworny

Bajki o potworach to dla mnie przesada i z dzieckiem na pewno nie wybrałabym się do kina.
Dziecko i potwory- straszaki... KOSZMAR!!!!!

ocenił(a) film na 8
ewa089

Na podstawie własnego doświadczenia muszę powiedzieć, że dziecko na potwory nie musi reagować tak źle, jak mogłoby się wydawać.
Sama jako mała dziewczynka uwielbiałam "Potwory i spółka" i oglądałam to wręcz namiętnie. Polubiłam straszaków i nawet żałowałam, że żaden nie chce wyjść z mojej szafy. :D

ewa089

Ale to jest historia o pozytywnych i wesołych potworach. Dzieciaki oglądają 10x gorsze rzeczy ;)

ocenił(a) film na 5
Anna_Sandstorm

Słuchajcie.... mi chodzi o to, że jak może być pozytywne to, co straszy? Ale rozumiem jeśli Wam ta bajka podoba się, bo każdy lubi co innego. ;P A dzieciom polecam Minionki ;D

ocenił(a) film na 10
ewa089

Minionki rządzą!!! :D

ocenił(a) film na 9
ewa089

ja sie muszę zgodzić z amatis. miałam 9 lat jak oglądałam potwory i spółka i uwielbialam tą bajkę ! własnie ona pokazała pozytywna strone mocy potworow, ze wcale nie musza byc takie złe :p

ewa089

Obie animacje są bardzo fajne, dlatego polecam obejrzeć obie.

Co do straszydeł w bajkach, to nie znam takiej, w której nie byłoby czegoś przerażającego. Wiedźma chcąca zjeść dzieci w "Jasiu i Małgosi", to samo straszny wilk w "Czerwonym Kapturku", Buka w "Muminkach", złe ogry w "Gumisiach", szkielety na drzewach w "Madagaskarze", modrobicie i straszni kosmici w "Dragonballach"... i można tak wymieniać. A wszystko są to produkcje dla dzieci młodszych i starszych :)

ocenił(a) film na 9
ewa089

jeżeli uważasz że minionki są odpowiedniejsze to się zastanów, z nich nie będą miały zbyt dobrego przykładu - to jakby stawiać Sida z EL jako autorytet.

ocenił(a) film na 8
ewa089

A nie pomyślałaś, że może specjalnie potwory są bohaterami filmu, żeby dzieci mogły zobaczyć, że nie trzeba bać się potworów, bo one boją się ich bardziej? Poza tym wyłapałem wiele świetnych przesłań płynących z tej bajki.

ocenił(a) film na 7
ewa089

Masz rację, co więcej-mślę, że to wszystko sprawka szatana. Lepiej dziecku przybliżyć starotestamentowe historie.

ewa089

Dziecko jestes młodsza ode mnie ...wiec daruj sobie marną prowokacje.

Akurat ta czesc pixarowi nie wyszła bo wygląda to jak przyjaciele z collegu. Ale dokładnie sama wiesz jakie arcydzieło powstało w 2001.
Wiec w porównaniu z szajsem który sie teraz namietnie produkuje uszanuj to dzieło.
I dalej mówie to z życzliwością..."stul ten swój krzykliwy dziób"

ocenił(a) film na 5
eowine

Piękny opis, pogratulować czarnego humoru ;)

ocenił(a) film na 7
ewa089

Bez komentarza.

ewa089

ja oglądalam to w kinach 3 d beznadzieja

ocenił(a) film na 7
ewa089

Te bajki sa opętane przez szatana, tak jak hellou kitty!