PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547000}

Uniwersytet Potworny

Monsters University
2013
7,1 110 tys. ocen
7,1 10 1 110277
6,6 40 krytyków
Uniwersytet Potworny
powrót do forum filmu Uniwersytet Potworny

Jak myślicie, czy Uniwersytet trafił szlag po tym jak Sully i Mike zrobili z fabryki krzyku fabrykę śmiechu w 'Potworach i Spółce"?

No bo zauważcie, że musieliby się zmienić nauczyciele (i to całkowicie), a co z książkami? Przecież wszystkie książki i techniki, których uczono, dotyczyły straszenia, a nie rozśmieszania.
Podstawa programowa cała do przeróbki;-)

użytkownik usunięty
natalia30107

Zmienili kadrę nauczycielską a nowy kierunek przewodni śmiechologia i tyle. ;)

ocenił(a) film na 8
natalia30107

Również mnie to zastanawiało. Powiedzmy jesteśmy na ostatnim roku strachologii, a tu nagle następuje przełom i zamiast straszenia - rozśmiesza się. Wiem, że to są czyste gdybania, bo to bajka itd, ale jakby tak na to spojrzeć to rozwaliło system do podstaw.

ocenił(a) film na 5
xynnide

Tylko wydział straszenia by utracił zasadność.
Pojemniki, drzwi i inne dalej były te same, tak więc wydział inżynierii by pozostał nietknięty. I inne pewnie też.

ocenił(a) film na 10
hiiamformpoland

No, zgadzam się z tobą. Jednak strachologia chyba była najważniejsza, nie?

ocenił(a) film na 8
natalia30107

Może zamiast Uniwersytet Potworny nazywał się Uniwersytet Śmiechu albo Uniwersytet Szczęścia.Wiem głupio wymyśliłam trochę głupio wymyśliłam ale dlaczego nie ? ;)

ocenił(a) film na 6
Zocha212

Ale to był Uniwersytet Potworny bo był dla potworów i był zapewne sponsorowany przez firmę Potwory i Spółka. Zmiana "branży" nie miałaby wpływu na nazwę. :)

ocenił(a) film na 8
GallSynonim

No faktycznie a kto wie może trzecia część (o ile powstanie)będzie o tym co się stało z Uniwerkiem ;)

natalia30107

Lepiej się nad tym nie zastanawiać xD