PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547000}

Uniwersytet Potworny

Monsters University
2013
7,1 110 tys. ocen
7,1 10 1 110277
6,6 40 krytyków
Uniwersytet Potworny
powrót do forum filmu Uniwersytet Potworny

Jestem ciekaw, jak bardzo Pixar przejmował się zachowaniem ciągłości między obiema
częściami. Już z samego tytułu i zwiastunów wynika, że nie w 100 procentach.

użytkownik usunięty
niemamzegarka

Co dokładnie wynika? Najważniejsze w sumie żeby animacja była dobra, a nie żeby w 100% zgadzała się z poprzednią częścią. Jestem pełen obaw, ale mam nadzieję ze pixar wreszcie wyjdzie z kryzysu. Oby Docter czuwał nad kontynuacją, a dialogi napisał znowu Wierzbięta.

Myślę, że Pixar sobie poradził i porażka nie grozi. Chociaż oczekiwania pewnie są wygórowane :) Potwory i spółka bawią mnie nawet po tylu latach, więc oczekuję czegoś równie dobrego.

Szkoda tylko, że Uniwersytetem Potwornym zajęła się zupełnie nowa ekipa, która nie uczestniczyła w pracach nad pierwszą częścią. Jeśli chodzi o niezgodności: w pierwszej części była mowa, że Mike i Sulley poznali się jeszcze w szkole, a z trailera wynika, że po raz pierwszy zobaczyli się w akademiku. Ciekawe czy będzie więcej takich wpadek - fani będą mieli używanie (a może i już mają: http://www.full3d.pl/uniwersytet-potworny ;) ).

niemamzegarka

Jako prawdziwa fanka ogłaszam, że tak bardzo tęskniłam za bohatreami Potworów i spółki, że nie będę narzekać na nieduże nieścisłości. Przecież to nie była super poważna seria, w jakiej wszystko musi być ściśle powiązane - chodzi o dobrą i niegłupią rozrywkę, a tego na pewno nie zabraknie :))