Upadek

Der Untergang
2004
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 52032
7,3 23 krytyków
Upadek
powrót do forum filmu Upadek

Przecież w filmie Hitler pokazany jest jako nidołężny ,schorwany i chory psychicznie czlowiek. To, że był potworem, to nikt w tym filmie nie zaprzecza, pokazana jest raczej głupota niemieckich obywateli, żołnierzy, którzy nawet po śmierci wodza wypełniali jego rozkazy. Oczywiście padają w filmie zdania wypowiedziane przez Hitlera, które chcą go usprawiedliwić i to jest chyba przesada.

ocenił(a) film na 3
mico_k

Największą przesadą w tym całym filmie są moim zdaniem te słowa sekretarki Hitlera mające dowieść, że o NICZYM NIE WIEDZIAŁA. Toż to po prostu o pomstę do nieba woła, jeśli oni myślą, że ludzie się na to nabiorą. Kobieta, która znała ogromną część przemówień Hitlera, która musiała słyszeć jego rozmowy z dowódcami będąc tak blisko niego, o niczym nie wiedziała? Ehhh, jak Amerykanie wchodzili do zachodnich Niemiec to też oczywiście każdy Niemiec powtarzał, że nie był nazistą i że żył w błogiej nieświadomości. A kiedy Ruscy wkraczali do Polski w niektórych miejscach nagle DZIWNIE wielu Niemców stało się Austriakami. Kolejny dowód na idiotyzm tego filmu. Kiedy usłyszałem te jej słowa po prostu nie chciało mi się nic innego jak tylko śmiać.

sildin

w zupelnosci czulam to samo.sposob opowiadania, iz rzekomo nie wiedziala co sie dzialo jest poprosu zalosny inie wiem dla kogo zostala przedstawiona ta infantylna historyjka milosci sekretarki do swojego fuhrera.Film ogolnie nudzi, przytlaczajac monotonicznoscia akcji, a takze efektow wizualnych.nie widze sesu w produkcji tego filmu.