powstało już sporo filmów o Adolfie i nie sadzicie że fajnie by było zrobić film o Stalinie
Ja szczerze mówiąc mam już dosyć zbrodniarzy takich jak Hitler i Stalin. Nie wiem który gorszy, ale Stalin działał więcej czasu i nawet własnych rodaków mordował. Powinno się chyba o takich ludziach zapomnieć. Ale rzeczywiście ostatnio ciągle robią filmy o III Rzeszy, a o reżimie Stalina nie. Jakiś jeden ale porządny był by dobrym pomysłem.
Ja wam powiem dlaczego nie robią. Bo w Rosji jest jeszcze sporo osób popierających komunizm i zapewne nie chciano by ich 'urazić'. Zresztą. Zadzieranie z Rosją jest niebezpieczną sprawą. Ktoś ukazałby Stalina jako totalnego tyranka i mordercę, to niewiadomo co by się działo... Tu potrzeba kogoś odważnego do stworzenia takiego filmu. Kogoś, kto pokaże wreszcie, że Stalin wcale nie był takim Ojcem Narodu, że wcale nie był gorszy od Hitlera. Ba, wg mojej opinii to właśnie on był gorszy...
Tylko kto pokaże tą prawdę? Kto pokaże Katyń?
Wątpię czy zrobi to jakiś rosyjski reżyser. Jeśli by tak zrobił, to zapewne by długo nie pożył. Przecież Katyń przypisywano Niemcom. I to Rosjanie przypisywali...
Ale nie, to nie jest dziwny naród. Jeśliby tak odświeżyć polityków rosyjskich i całą tą komunistyczną bandę z Putinem na czele, to Rosja byłaby nie tak zacofanym krajem, za jakiego wszyscy ją uważamy...
Pewnie ten film ukazuje stalina jako wielkiego przywódce i ojca narodu rosyjskiego, pewnie nawet nie ma wzmianki o katyniu i masowym mordowaniu polaków. Ktoś juz tu napisał że ta komunistyczna banda z Putinem na czele nigdy nie zgodzi się na ujawnienie prawdy o tym mordercy...
Putin to jeden wielki cwel. Stalin to zbrodniarz a nie bohater. A Rosja to kraj z którym przyjazne stosunki nie są możliwe. Myślą że są panami świata a tak naprawdę to ścierwa. Mają pretensje do Estonii że usuwają pomniki żołnierzy radzieckich. A dlaczego nie wolno im usunąć pomników zbrodniarzy, którzy ich zniewolili? Armia czerwona to armia zbrodniarzy i nie ma tam żadnych bohaterów. Możecie mi tu gadać co chcecie i bronić tego bolszewickiego łajna, ale ja zawsze będę pokazywał Rosję w najczarniejszym świetle. Poza tym pamiętajmy że w tchórzliwy sposób rozstrzelali Polskich oficerów w Katyniu, wśród których był mój pradziadek. Jeżeli o mnie chodzi to Rosjanie nie mają prawa nawet do istnienia, bo jedyne co robią to szkodzą innym narodom i szantażują je. Berlin zdobyli nie ruscy tylko Polacy. Oni pierwsi weszli do Berlina. Walę to że rosja nam każe widzieć Stalina jako wielkiego przywódcę i bohatera. Dla mnie to zbrodniarz jeszcze gorszy niż Hitler i mogę to powiedzieć całej Rosji. Niech wiedzą że są krajem wiecznych zbrodniarzy i wcale nie są bohaterami wojny.