film wspaniały a na końcu smutny i wzruszający szkoda ze sprawy skończyły sie tak a nie inaczej...
a jak ty byś chciał aby sie skończyły...??? To niemcy i Hitler rozpoczął wojnę i to im najbardziej należała sie klęska
Tak to straszne, też miałam nadzieję że jednak mu się uda czmychnąć cichaczem z pomocą Hudala do Ameryki Południowej by tam wieść spokojne katolickie życie, jednak nie dali mu biedakowi.
A na znaczek określający płeć ciężko spojrzeć?
Dzieci zazwyczaj nie wiedzą co to jest. W szkole nie uczą?
Obejrzyjcie sobie filmy wojenne. Nieważne czy to o Albanii czy o Polakach czy o Żydach... Obejrzyjcie je. Poczytajcie książki i inne źródła. Zobaczcie, jak miliony ludzi traciło życie... I uświadomcie sobie przykrą prawdę, a mianowicie to, że to wszystko się dziełem jednego agresywnego, żądnego władzy człowieka - kanclerza III Rzeszy, Adolfa Hitlera. Kto będzie płakał z powodu jego śmierci?
Oczywiście, nie będę dopowiadał, że film ten jest najzwyklejszą niemiecką propagandą. Uważam to za rzecz oczywistą... Co wcale nie znaczy, że mi się nie podobał.
No tak, nie odniosłem się jeszcze do wypowiedzi autora tematu. No i paulinki125...
Tyle: total żal. Jeżeli chcecie pisać takie rzeczy to w niemieckim języku i na stronach z końcówką .de
Użycie w stosunku do Was określenia "patrioci" byłoby z pewnością wielkim nieporozumieniem.
Tyle chciałem Wam przekazać.