Upadek

Der Untergang
2004
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 52032
7,3 23 krytyków
Upadek
powrót do forum filmu Upadek

z

ocenił(a) film na 8

Każde państwo by postąpiło podobnie gdyby mieli takie możliwości, Hitlera nie ma co winić każdy człowiek w głębi jest zły i każdego za jaja chce trzymać.

ocenił(a) film na 9
Psychol324

zgadzam sie z toba w 100%, a jest taka nagonka poniewaz wciaz mamy czerwona ere tylko pod inna nazwa i dalej czerwoni towarzysze glosza dobroc wujka tfuuu stalina ktory byl najwiekszym psychopata zbrodniarzem i morderca w calej historii swiata (nie popieram ideologi nazistowskich oraz moja wypowiedz nie ma na celu gloszenia i ich propagowania)

ocenił(a) film na 8
kibel31

zgadzam się w 100% , ale nie można pod żadnym względem usprawiedliwiać czynów Hitlera , nsdap i 3 Rzeszy . Fakt zrobił porządek w Niemczech (podobnie jak Piłsudski ) , ale mógł na tym zaprzestać . Cała ideologia nazizmu jest chora pod każdym względem . Gdyby Hitler nie mordował ludzi to by się utrzymał . Bo atak na zsrr był jego jedynym wyjściem i sposobem na wygranie wojny , ale narobił sobie za dużo wrogów . Mogę się założyć , że przykładowo Polska poszła by na układ z Hitlerem i wspólnym atakiem na zsrr . Tak czy inaczej komunizm , nazizm to są najbardziej chore ustroje jakie istnieją (ten pierwszy do dziś jest) . A zupełnie innym faktem jest to że komuna u nas dalej jest a sb rządzi . Okrągły stół to zagwarantował . W roku 1989 powinno się zrobić proces na wzór tego Norymberskiego , ale to nie wyszło i jest to co jest . W 89 roku Polskę , wszystkie stany , powinno się "zrestartować " .

ocenił(a) film na 9
bzykus100

okragly stol to byla jawna legalna zdrada narodu,darowanie win szumowinom i ciche przyzwolenie na dalsze dzialanie w zamian za resztki z czerwonego stolu ! a to że Hitler chciał z Polska jako sojusznikiem zaatakować tfuuu zssr to fakt tylko ze tfuuu bandyta stalin byl szybszy i zagwarantowal polakom utworzenie na ich ziemiach polskiej armii(defakto radzieckiej) oraz utworzenie tymczasowego rzadu (rzad w Lublinie) ktory skladal sie z polskich komuchow i byl anty odnosnie rzadu na emigracji i tym sposobem dajac gowno zyskal caly narod przeciw Niemcom, a sa dokumenty w archiwum berlinskim w ktorych Hitler gwarantowal Polsce zwrocenie niepodleglosci oraz przywrocenie granic z przed wojny, w zasadzie do polakow w LWP nic nie mam bo kazdy wtedy walczyl gdzie tylko mogl i gdzie sie dalo ale LWP dowodzily polsko bolszewickie marionetki tfuu stalina ktore propaganda zwalily caly polski kryzys jako wine Niemiec co jest gowno prawda, najwiekszym zdrajca calej wojny byli czerwoni ktorzy po smierci Pilsudskiego przygotowali kraj pod napasc tfuuu zssr a wtedy Hitler widzac co sie dzieje i do czego zmierza tfuuu stalin pod pretekstem wybicia polakow wypowiedzial Polsce wojne tylko dlatego aby w pozniejszym czasie przeprowadzic akcje Barbarossa, bo celem Hitlera w tej wojnie byli zydzi i komunisci ktorzy sie rozlezli wtedy na cala europe, a jako ciekawostke dodam iz Wlochy jako sojusznik Hitlera nigdy nie wypowiedzieli wojny Polsce ,pisze to poniewaz dostalem duzo maili w ktorych zawarte bylo iz Wlosi mordowali Polakow, na kazde moje slowo sa dowody i stosy ksiazek i dokumentow wiec prosze tych ktorzy dalej zyja historia szkolna nauczana w duchu czerwonej propagandy o nie posadzanie mnie o klamstwa i stronniczosc a radze wam poczytac i zaczerpnac prawdziwej historii ktorej poznanie wymaga troszke czasu ale niewiele wysilku

ocenił(a) film na 8
kibel31

tak dokładnie zgadzam się , a z ciekawości z tymi Włochami fakt zgadzam się mniej więcej z tobą , a podaj jakiś tytuł książki takowej bo na taką literaturę dość ciężko trafić był bym wdzięczny

ocenił(a) film na 9
bzykus100

napisz mi dokladnie odnosnie jakich wydarzen ma byc ta literatura to sproboje ci cos znalezc takiego w miare prosto napisane