Możliwe, ż taki temat już był, ale najwyraźniej go nie znalazłam. A więc chodzi mi o pocałunek Christine i Upiora. Po kilkakrotnym obejrzeniu filmu zauważyłam, że przed pocałunkiem, Christine szepcze do Roula, coś w stylu ”i love you..” i robi przepraszającą minkę, a tuż przed pocałunkiem, dziewczyna wsuwa na palec pierścionek od hrabiego. Czyżby całowała Upiora tylko ze względu na Roula, sądząc, że tym wykupi ich wolność? Myślałam nad tym, ale nie odnalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi.
coz krysia lekko głupia była. Zresztą ciągnęło ją do kluski. Więc raczej chciała wykupić wolność raoula. Tak
sądzę.
Wątpię, żeby całowała go tylko i wyłącznie ze względu na Raoula. Przede wszystkim chciała udowodnić Erikowi, że nie jest sam i nie twarz czyni go potworem, że nie odrzuca go przez względu na jego wygląd, ale miłość do Raoula.
Moim skromnym zdaniem to wygladało tak, jakby najpierw pocalowala Erika ze względu na życie Kluski, ale potem stwierdzila że jej się to podoba i chce jeszcze raz ;>
A kto by nie chciał^^
Nie mogła zostać, bo nie dojrzała do takiego życia. A u hrabiego miała tą jasną i pogodną miłość, której jako młoda dziewczyna szukała.