Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80705
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

10/10

ocenił(a) film na 10

Arcydzieło! Nie oglądałam filmu, a spektakl. Podejrzewam, że gdybym oglądnęła film, nie odczułabym tylu pozytywnych wrażeń, co przy oglądaniu "Upiora w operze" w teatrze. To było po prostu niesamowite. Ten śpiew, ta muzyka, to aktorstwo, a do tego bardzo szybka i sprawna zmiana scenografii, i te 'efekty specjalne'! (różne ognie, błyski, głosy z różnych stron, znikanie upiora [iluzja] itd.) Jestem pod wielkim wrażeniem. Ceny biletów są różne, zależy od jakości miejsc: 38zł, 60zł, 70zł, 80zł. Nie zrażajcie się tymi cenami, bo ten spektakl to NAPRAWDĘ co innego niż film. Jeszcze raz gorąco polecam. Osobiście wybiorę się chyba na ten spektakl ponownie, choć od mojego miasta do Warszawy jest około 4 godzin drogi :), więc jeżeli mieszkacie w Warszawie lub niedaleko- nie ma na co czekać.

ToTylkoJa01

Obawiam się że jakbyś zobaczyła film to klapki z oczu by ci spadły. Z głośnym trzaskiem...

ocenił(a) film na 9
Sabcia

"Nie zrażajcie się tymi cenami, bo ten spektakl to NAPRAWDĘ co innego niż film." Tak mi się wydawało, że kilka zdań wcześniej napisałaś, że nie oglądałaś filmu, więc jakoś nie mogę uznać tego za wiarygodną opinię.

ocenił(a) film na 9
Lleleth

A ja mam narastające wrażenie, że tu jakiś marketing szeptany odchodzi. Od ładnych paru dni je mam i się odczepić nie chce.

EineHexe

Że jakaś trójca robi komuś reklamę? xD:P

ocenił(a) film na 9
ToTylkoJa01

osmielam się zauwazyć, że to forum filmu jest a nie musicalu........ proponuję teleportację, ino miguniem.......:-)

użytkownik usunięty
angel_falls

A niech piszą i o musicalu w wersji scenicznej (film to przecież też musical) ino to się zaczyna robić podejrzane, że trzy sztuki zachwalają pod niebiosa złote dziecko Romy i nawet ceny biletów podają ;) (czyży bilbordy i reklamy w centrach handlowych już nie wystarczały? ;P)

ocenił(a) film na 9

No wiesz... "Ostatnie spektakle" xD. A wszystkie sztuki mają dopiero co założone konta i udzielają się li i jedynie na tym forum...