Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Od 11 lipca rusza kolekcja dziennka - musicale i filmy muzyczne. Nr 2 to Upiór w operze! Tylko w piątek 18 lipca! Kto nie ma niech kupuje - POLECAM! :)

ocenił(a) film na 9
Sparkling1986

Jejku, jejku.
Właśnie widziałam reklamę, ale troszkę "niedowierzam". Czy to napewno TA wersja z TYM upiorem...? 8-)
Toż ja kupię 3 egzemplarze...

PS. Cierpliwi będą nagrodzeni, i to jak!

ocenił(a) film na 10
Preah

Wszystko na to wskazuje:) Ja mam dwa egzemplarze sklepowe, ale moja mam na pewno kupi, może siostra też ;) Upiora nigdy nie za wiele

Sparkling1986

wiecie może jakie jeszcze filmy będą w nowej kolekcji filmowej 'dziennika'? wiem tylko, że będzie 'chicago' 'upiór w operze' 'dirty dancing' i 'buena vista social club' o ostatnim nic a nic nie słyszałem ale już nie moge się go doczekac bo lubie Buene Viste. 'Chan Chan' wymiata x)
pozdx

Sparkling1986

Dzięki za informację. jak to przeczytałam to myślałam, że padnę (ze szczęścia oczywiście) już o 7.00 rano lecę do kiosku. Takie perełki lubią błyskawicznie znikać-))))))

ocenił(a) film na 10
Asylynn

Będzie też Pani Henderson, Śpiewający Detektyw. i z tego co udalo mi się wyczytać (ale nie wiem czy dobrze) to też Zatańcz ze mną:)
U mnie trzeba już po 6 lecieć bo ludzie w drodze do pracy wyku

ocenił(a) film na 8
Asylynn

W kolejności:
1. Chicago
2. Upiór w Operze
3. Pani Henderson
4. Buena Vista Social Club
5. Dirty Dancing
6. Zatańcz ze mną
7. Śpiewający detektyw

Pozdrawiam ;)

martusska_

dzisiaj kupiłam Chicago.
Kupie i Upiora i Pania Henderson i Buena Vista Social Club i na tym koniec :)

Ostatnie 3 fimy w tej kolekcji to totalne gniory
Zatancz ze mna z Lopez bleh
Dirty Dancing to akurat moze nie gniot, ale byl juz pare razy w gazetach no i nie moje klimaty
Spiewajacy detektyw mialam okazje obejzec i nie kupie na pewno

ocenił(a) film na 8
megan1300

Szkoda, że kolekcja obejmuje tylko te 7 filmów. W końcu można by jeszcze kilka dołożyć np. "Notre-Dame de Paris" czy "Moulin Rouge".

ocenił(a) film na 7
Sparkling1986

ja jak tylko zobaczylam reklame w tv to zadzwonilam do zaprzyjaznionego sklepu azeby odlozyc mi dwa numery:) ale szkoda ze nie dadza Moulin Rouge

slodziutka

Ja już kupiłam Chicago ;] kolejne też kupię ;] Szkoda ze dali większość takich słabych musicali. O wielu w ogóle nie słyszałam, a Dirty Dancing jakoś nie bardzo lubię...

Christinka

Ja właśnie wracam ze sklepu i... nic. W dzienniku nie było upiora, tylko jakaś płyta z pomysłowym dobromirem ;)
Zastanawiam się co jest nie tak... w innym miastach (ja jestem z Łodzi) również tak jest?

Panna_Zuzanna

Może pomyliłaś tytuły, bo ja kupiłam - Dziennik (Polska, Europa, Świat).

ocenił(a) film na 10
Asylynn

"Pomysłowy Dobromir" jest w gazecie "Polska Dziennik Łódzki", a w "Dzienniku Polska Europa Świat" jest Upiór w operze:) Wiem bo sam dziś kupowałem dla rodziców:)
Pomysłowy Dobromir: http://www.dodatkidogazet.pl/dla-dzieci/rid,5745,dd,pomyslowy-dobromir-15.html

Do Christinka: Myślałem, że Ty już masz swojego Upiora;)

użytkownik usunięty
Sparkling1986

PYTANIE DO OSÓB KTÓRE KUPIŁY FILM Z DZIENNIKIEM

Czy u was ten film też ma dziwne miganie obrazu czy to z moim egzemplarzem tylko coś nie tak ( albo karta graficzną - coś ostatnio wariuje mi :/ ) ?

Prosze niech ktoś odpowie !

ocenił(a) film na 9

Właśnie skończyłam oglądać. U mnie obraz bez najmniejszego zarzutu.

ocenił(a) film na 8
Preah

U mnie też wszystko ok. Może faktycznie trafił ci się jakaś wadliwy film.

Bridget
ja mam gorzej.
nie dosc, ze nie mam polskich napisów (!) - to nie jest jeszcze dla mnie biedą because I speak English very good ;p
ale mam tylko do 4 sceny, a potem poprostu nie ma nic!

megan1300

It is trouble!

ocenił(a) film na 10
mervil

Tak sobie czytam i dochodzę do wniosku, ze mam wielkie szczęście, bo u mnie film działa bez zarzutów :P
A może to wina odtwarzacza/programu na komputerze do odtwarzania...? :P Jak oglądałam na komputerze i używałam Windows Media Playera to się masakrycznie ciął, Winamp w ogóle nie chciał odtwarzać... xP Dopiero później ściagnęłam co innego i jest w porządku xP

ocenił(a) film na 8
Chantal_5

To faktycznie beznadzieja, tylko 4 sceny:(
No to u mnie jest raczej wszystko ok. Muzyka jest tylko strasznie głośna w porównaniu z wypowiedziami aktorów, ale to tylko szczegół. Z tego co tu czytam to i tak mam szczęście, że trafiłam na ten egzemplarz.

ocenił(a) film na 10
Allison

Hihi xD Co do stosunku głośności muzyki do wypowiedzi aktorów, to chyba ogólna cecha tego filmu... xP
Jak w szkole go oglądaliśmy pod koniec roku to na początku było strasznie cicho i wymogliśmy na Pani Od Angielskiego żeby zrobiła głośniej...
No i w momencie, kiedy podnosili żyrandol o mało z krzeseł nie pospadaliśmy xDDDDD

ocenił(a) film na 8
Chantal_5

To że jest to film muzyczny nie oznacza, że muzyka musi być ZNACZNIE głośniejsza od aktorów:)
Ten fragment z żyrandolem to akurat celowy zamiar twórców filmu. Mi chodzi o inne sceny, gdzie ta różnica jest trochę drażniąca.

Chantal_5

mam odtwarzacz dvd sony rdr-hx750 (az sprawdziłam nazwe xD) z nagrywarką i jest to jeden z najnowszych modeli.
wszystkie filmy z gazet mi zawsze działają wiec to na pewno nie jest wina mojego odtwarzacza dvd tylko z ta płyta jest cos nie tak. poprostu trafiłam na wadliwą plyte...

ocenił(a) film na 10
megan1300

Kurcze szkoda :P Jej jak się ciesze że mój Upiorek działa bez zarzutów xD
Co do muzyki i żyrandola:
Może i był zamierzony, zresztą ta scena była fajna, ale wyobraź sobie TV rozkręcony na maksa, bo ledwo słychać licytującego faceta a tu nagle BUM! XD to było straszne :P

ocenił(a) film na 8
Chantal_5

Wyobrażam sobie XD Śmiesznie musiało to wyglądać hehe

ocenił(a) film na 9
megan1300

Siejecie zgrozę Dziewczęta ;) ja naprawdę kupiłam 3 egz., ale dotychczas sprawdziłam tylko jeden... Chyba lepiej życ w nieświadomości

użytkownik usunięty

Echh zrobiłam panikę a nie sprawdziłam na innym odtwarzaczu, na szczęście już wszystko ok ;) i mogę upiorka oglądać bez ograniczeć - co za szczęście ;)

A ja chciałam zakupić, tylko się okazało że już nie ma ;( Czy nie wie ktoś czy można dostać od nich poprzez jakąś sprzedaż wysyłkową (żeby przysłali jak im coś w magazynie zalega). Ma ktoś ten problem bo koniecznie chcę go mieć i obejrzeć :D Swoją drogą jak ja bym chciała być na miejscu Kryśki :P

ocenił(a) film na 10
Ewelszyn

Możesz kupić na allegro http://www.allegro.pl/item412100906__upior_w_operze_kino_pelne_muzyki_na_dvd_kup _.html

Sparkling1986

Nie pomyslałam :D Poszukam, musze mieć "Upiora" w swojej kolekcji.