Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80708
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

DATY-(spoilery)

użytkownik usunięty

Siema, czy wy też zauważyliście kilka nieścisłości "datowych" (chyba że mam paranoje)
1.Licytacja ma miejsce w 1919r., Christine zmarła w 1917, więc skąd tak nagle pierścionek z różą(a raczej róża z pierścionkiem) na jej grobie?Leżały tam 2 lata?Upiór wymieniał róże na nową, i kładł razem z pierścionkiem przez te dwa lata? Wtedy Raul nie byłby zdziwiony jak ją zobaczył
2.Z nagrobka dowiadujemy się że Ch. zmarła w wieku 63 lat, skoro ona, Meg i Raul mają mniej więcej tyle samo lat, to sorry, ale Raul i Meg w prologu wyglądają na starszych,
pozdr

ocenił(a) film na 9

1. Po prostu Upiór akurat wybrał ten moment, żeby wpaść na grób Krysi i tyle.

2. Ta pani to nie była Meg tylko Madame Giry. Poza tym Raoul jest chyba starszy od Krysieńki. A nawet jeśli nie, to może się po prostu źle starzeje, albo dużo chorował i to go przedwcześnie postarzyło?

EineHexe

Nie mozliwe zeby Madame, bedaca w starsza od Raoula min 15 lat wygladala tak samo wiec nie sadze zeby to byla ona :P

użytkownik usunięty
Sabcia

Według mnie ta "babcia" bardziej przypomina Meg, poza tym p.Giry na pewno była dwa razy starsza od Raula i Christine

użytkownik usunięty

Dwa razy? No bez przesady. Taki temat był już roztrząsany i ktoś mądrze napisał, że Mme Giry jako baletnica, na pewno dość długo mogła zachować dobrą kondycję.

użytkownik usunięty

No dobra,może trochę przesadziłem ^^
Kondycja kondycją, ale i tak podczas starzenia się człowiek się zmienia z wyglądu, myślę kobieta na aukcji możne być w wieku podobnym do Raula.
i jeszcze jedno,teraz tak sobie pomyślałem, że w filmie Raul nie poznaje Meg,widzi ją kilka razy, a madame Giry przecież znał,
czy gdyby na aukcji była Meg, to czy by jej się ukłonił?
Czy p.Giry ukłonił się bo ją znał (tą starszą ^^)?

ocenił(a) film na 9

Ta pani na licytacji to była Madame Giry. Tako stoi w libretcie zapisane. Amen.