Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Razem z innych Phanami postanowiliśmy stworzyć nasz wspólny DZIEŃ UPIORA. To tak, jak inne święta w kraju, z tą różnicą, że akurat to będę obchodzić tylko Phani. :) Dyskutujemy o tym na forum phantom.boo.pl, lecz jeśli ktoś nie ma ochoty się rejestrować, niech podaje swoje propozycje dat tutaj lub na stronie phantom.boo.pl/
Polskie imie "Eryk" obchodzi imieniny 9 lutego i 18 maja. To chyba jednak zbyt oczywiste?
Najlepsza byłaby data premiery polskiego Upiora, ale jak na razie na to się nie zanosi. Teatr ROMA dopiero to rozpatruje.
Data premiery musicalu też jest zbyt oczywista.
Macie inne propozycje?

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

Ustaliliśmy, że dzień Upiora będzie odbywał się 6 maja! W imię pamięci narodzin Jego twórcy - Gastona Leroux. Jeżeli ktoś ma jakieś obiekcje, niech je wygłosi. :)

Opera_Lady_Ghost

Przepraszam, ale dlaczego była propozycja aby ten dzień obchodzić w dniu imienin Eryka, chyba nie do końca się w tym orientuję. Proszę o odpowiedź!!

ocenił(a) film na 10
Christinka

Nie wiem, po prostu padła taka propozycja. W końcu "Eryk" to polski odpowiednik "Erika", a przecież we wszystkich ksiązkach Upiór nazywał się Erik. Dlatego też wzięto pod uwagę tę okoliczność.
Nie mniej, Dzień Upiora ma być 6 maja. :)

Opera_Lady_Ghost

Aha! Ja jeszcze po prostu niestety nie czytałam książek pt "Upiór w Operze" i nie wiedziałam że on ma jakieś imie :( Poluję na nią bezustannie i nie mogę nigdzie jej znaleźć... :(

ocenił(a) film na 10
Christinka

Pod tym adresem możesz kupić książkę Gastona Leroux. http://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=66025&id=12yIxgaCHQvIA [www.lideria.pl/sklep/op ...] :)

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

A skoro dzień Upiora mamy 6 maja, to może jakieś propozycje jak go chcecie obchodzić? :) :)

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

mozna zrobić parade w lazienkach! zarcik...można...wysłać aktorom zyczenia :)

Opera_Lady_Ghost

Może najlepiej by było tak:

6 Maja zrobić sobie maskę "Upiorkową", Obejżeć sobie Upiorka z Operki i zapalić świece? Co wy na to, bo wedługg mnie zabardzo romantyczne :P

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

ktos mi moze pomoc? jak probuje wejsc na phantomoftheopera.boo.pl albo phantom.boo.pl to ukazuje sie
komunikat ze nie ma takiej domeny! co ma robic?

Malline

Jak nie ma, to znaczy, że nie ma i już! Spróbuj http://www.phantomoftheopera.com

ocenił(a) film na 10
Opera_Lady_Ghost

Tak ale dzień upiora to coś wspólnego dla phanów! Fajnie by było zrobić coś wspólnie chociaż biorąc pod
uwagę, że raczej nie wszyscu mieszkamy bl;isko siebie ten pomysł odpada. Ale może byśmy
zrobili...Konferencję? xD zartuję. Pomyślę jeszcze nad tym ;p

użytkownik usunięty
Malline

Konferencja?
mamy na co dzień czat przecie ;P

ocenił(a) film na 10

w kazdym razie napisalam do redakcji Focusa aby zamiescila artykul o naszym przyjacielu xD nie wiem czy sie
zainteresują ale warto sprobowac co nie?

użytkownik usunięty
Malline

Co, co, że jak?
Znaczy że co niby?
.....

ocenił(a) film na 10

no o upiorze...narazie nie odpisali xD krotki.................................krotki..................krotki........... .

Opera_Lady_Ghost

świetny pomysł! ustataliliście jakieś konkrety w sprawie obchodów?