Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80708
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Emmy Rossum

użytkownik usunięty

Czytałam gdzieś, że to nie ona śpiewa te wszystkie piosenki. Podobno miała za słaby głos. Czy ktoś wie czy to prawda?

ocenił(a) film na 9

Jedyną osobą która nie śpiewała własnym głosem była Minnie Driver, dubbingowana przez Margaret Preece. Reszta aktorów śpiewała osobiście i własnoustnie, Emmy również.

To źle czytałaś. Pomyliło ci się z Minnie Driver ( Carlottą). Rossum sama śpiewała wszystkie piosenki.

ocenił(a) film na 7
Sabcia

Czyli Gerard Butler też sam spiewał? Wow:)

Dude_

Śpiewał za niego Michael Crappi Crawford. A jak Crappi nie mógł to zastępował go Dejwid Oleander Aleksander. I tak jakoś zmontowali i wyszedł Butlerowy Upiór.

ocenił(a) film na 7
Sabcia

Dzięki, bo jakoś trundno mi było raczej uwierzyc że to Butler śpiewał

ocenił(a) film na 8

Swoją drogą tu można posłuchać Emmy w piosence "Think of me",
http://www.youtube.com/watch?v=EilrvqYMH6k
sama widzisz, że to jej głos. :)

Jeśli sugerowali się głosem to rozumiem dlaczego ją wybrali, bardzo ładnie śpiewała. Ale jej postać denerwowała mnie. Wydaje mi się że jej granie polegało tylko na śpiewaniu i chodzeniu z otwartymi ustami i robieniu przerażonych oczu. Nie pasowała mi tak. Zero życia miała w sobie.

alien_2

Raczej sugerowali się głosem. To jest musical a postać Christine ogólnie jest denerwująca.
Wyjątek dla mnie stanowi polska Edyta Krzemień. Emmy Rossum śpiewa ślicznie, ale aktorka z niej marna.