Hey wszystkim :)
Proponuję ciekawy, mam nadzieję temacik. Jaki jest wasz ulubiony utwór z tej wersji filmu? Ja osobiście jestem rozdarta pomiędzy "Phantom of the Opera" i "Angel of Music" :)
Ja w sumie mam 2 kategorie utworów, które mi się bardzo podobają. Jedna to utwory piękne, ale smutne. Druga to piękne i radosne.. ale mrożące krew w żyłach :)
W pierwszej kategorii:
- najbardziej "The Phantom of the Opera"
- "Overture - Hannibal"
- "The point of no return"
- "The music of the night"
W drugiej:
- "All I Ask of You (reprise)" czyli kawałek z wokalem Upiora.. strasznie smutny, ale jakże piękny
- "Wandering Child"
- "I remember - stranger than you dreamt it"
W sumie to wszystkie mi się podobają ;)
Mój ulubiony utwór to " The Phantom of the Opera" zaśpiewany przez Christine i Upiora w podziemiach Opery. To boska piosenka!!!!!!!!
Hej pozdrawiam a moj ulubiony utwor to "the point of no return" i "All I Ask of you" (Reprise) oczywiście moment gdzie Upiór sam spiewa.
P.S
zapraszam na swój blog.PA
Zadziwiające jest... stworzyłam forum, stronę, specjalnie dla takich jak Wy czy ja, a Wy i tak sie wypowiadacie gdzieś indziej..:p
Nie no, żartowałam... :)
Mój ulubiony utwór?
Music of the Night
Phantom of the Opera
Point of no Return
Nie wspominając Overture i All I ask of You (Reprise czywiście! :))
http://phantomoftheopera.boo.pl [phantomoftheopera.boo.p ...]
The Music of the Night
No one would listen (piosenka usunięta z filmu)
The Mirror
The Phantom of the Opera
The Point of No Return
Think of Me
Wishing you were somehow here again
Wandering child
All I ask of you + repryza
Why so silent?
Jeszcze polubiłam 4 piosenki:
Learn to be lonely
Stanger than you've dreamt it (nie ten moment, co się Upiór na nią zaczyna się drzeć, tylko jak śpiewał to spokojnie)
Overture
Down once more/track down this murderer
"Phantom of the Opera" oczywiście :D
od pierwszych nut ciary na plecach - wspaniała piosenka :D
Mi podobał się kazdy utwór w wykonaniu Butlera. Przyznam, że facet ma nieziemski głos i nie podejrzewałam, iż tak dobrze śpiewa! Choć "music of the night" to piosenka wg mnie wybitna!
Zgadzam się w 100% każda piosenka w wykonaniu Butlera jest nieziemska. Mi najbardziej podoba się 'The Point Of No Return' no i oczywiście 'The Phantom of the opera'
Gerry ma piękny głos, jak śpiewa 'The Music of the Night",natomiast Crawford- zaśpiewał to o wiele gorzej, bez uczuć, hipnozy, magii, zmysłowości.