Potrzebuję natychmiastowej pomocy od Upioroznawców! Włąśnie kupiłam sobie DVD (wersję w kartonowym pudełku). Z empiku, więc na pewno oryginalne. Jednak kiedy zaczęłam oglądać coś mi nie pasowało. Jakiś inny montaż, czy cóś... Jednak pierwszy raz "Upiora" oglądałam z rok temu, daltego pamięć może zawodzić. Dlatego mam kilka pytań:
1. Wiecie, czy te wersje jakoś się różnią, czy to tylko jakieś moje chore wymysły?
2. Czy retro Raoul (w sepii) pojawia się kilka razy (konkretnie chodzi mi głownie o scenę, gdy jedzie wozem przez jakieś polne drogi, a w tle przemyka ktoś na koniu)? W tej "plastikowej" wersji z okładką taką jak filmwebowy plakat też jest ta scena?
3. I na koniec trochę głupie pytanie, ale gdzie znajduje się Raoul, gdy zaczyna śpiewać "We Have All Been Blind"?
Wiem, że cały post może wydać się dziwny, ale nie mogę spokojnie oglądać (i zachwycać się) "Upiora" zastanawiając się, czy "to rzeczywiście tak szło". Za pomoc z góry dzięki
A ja mam problemy ze zrozumieniem Twoich pytań xD Jeśli chcesz napisz do mnie na gg a może coś na to poradzimy
1. Nic mi nie wiadomo o jakiejś specjalnej czy rezyserskiej wersji Upiora.
2. Tak, retro Raoul w sepii jedzie samochodem, a w tle galopuje koń. W tej plastikowej wersji.
3. Raoul śpiewając "We have all been blind" jest za kulisami Opery Populaire, mając po obu stronach te piętrowe drewniane konstrukcje.