Próbowałam na Allegro.
Bezskutecznie.
Probowałam zamowić w Empiku i Kolpolterze (czekam od lutego) - bezskutecznie.
Próbowałam w sklepie internetowym- nakład CHWILOWO wyczerpany.
Pomóżcie proszę, gdzie mogę uzyskać/ dostać/ zamówić soundtrack z filmu?
Dziękuję przepięknie z gory, za wszelką pomoc.
Gdybym mogla tobym Ci pomogła, ale widzę że nigdzie "Upiora" nie ma. Nakład wyczerpany, brak i cześć. Niedobrze.
Polecam tę stronę:
http://www.soundofmusic-shop.de/s04.php?suchstr=phantom+opera+butler&shopid=s04& ag=1&cur=eur&sp=de&os=1&br=1&pp=suche
Język można przestawić na angielski. Wysyłają, przesyłka dochodzi w ciągu około 5 dni. Sprawdzone, zamawiałam u nich kilka rzeczy :)
Bardzo Wam dziękuję - za chęci i za pomoc.
Jesli nie uda mi się w najblizszym czasie zakupić płyty w Polsce
( :-( ), skorzystam z Twojej podpowiedzi Phea.
Całą ścieżkę można wiem, że zdobyć przez emule, tzn. przez taką stronke internetową, osloskop.net.
Pozdrawiam
Dziękuje Ci. Niestety mam awersję do emule, mój komputer nie posiada zbyt silnych zabezpieczeń i kiedyś, gdy raz jedyny zdecydowałam się skorzystać z tego "dobra" ;) miałam poważne kłopoty ze sprzętem. Od tamtego czasu niczego nie ściągam, zresztą nie tylko ze względu na wirusy.
Ale... Dziewczyny, ciut sie przez Wami obnaże :D Siostra zdobyła dla mnie jeden utwór z Upiora (dreszcze), trwa 4:23, zawiera materiał tytułowy i... od dwóch dni słucham permamentnie fragmentów od minuty zero pięć, do 1:45, a gdy słyszę : "And though you turn from me
To glance behind", poprostu odpływam :) To jakas jednostka chorobowa jest??
Aż strach pomyslec, co by było gdybym dotarła do "The music of the night", lub "The point of no return"...
Taaa, ta jednostka chorobowa zwie sie Butleritis Nirvanitica, a objawia sie stanami ekstatycznymi w trakcie słuchania ścieżki dźwiękowej z "Upiora..." w wykonaniu Gerarda ;)
Ja radzę czekać cierpliwie na allegro, wpisać sobie w ulubione kategorie wyszukiwania i będzie przychodzić wiadomość codziennie na pocztę. Doczekałam się w ten sposób wielu rzeczy na allegro i jestem zdania, że można tam wszystko znaleźć.
Sama kocham sie w utworze "Daj mi siebie" w wykonaniu Grażyny Brodzińskiej i Bogusława Morki. Wolę ją od filmowej wersji "All I Ask Of You" :)
Swojego czasu ścieżka bardzo często pojawiała się na allegro, ale też była dość droga. Ja swoją przywiozłam z Nowego Jorku więc mam ten problem z głowy ;) Teraz poluję na polską ścieżkę dźwiękową z przedstawienia "Upiór Opery" w Romie, można było ją kupi w teatrze, ale niestety nie miałam wtedy pieniędzy ;/ Swoją drogą to polecam wszystkim przedstawienie w Romie bo jest naprawdę wspaniałe!!!!
Ścieżka dźwiękowa jeszcze nie istnieje, na premierze dostępna była, zdaje się, jedynie wersja demo...
Ze strony ROMY można ściągnąć cztery utwory (Upiór Opery, O tyle proszę cię, Noc muzykę gra, Maskarada), a płyta dopiero powstaje.
Ścieżkę z filmu jakieś dwa miesiące temu kupiłam bez problemu w Merlinie. Niepełna wersja jest też dostępna w Empiku.
na stronie Romy trzeba kliknąć na daną nazwe utworu prawym klawiszem myszki i nacisnąć "zapisz element docelowy jako.." ;)
Dokładnie znajduje się to tutaj:
http://www.teatrroma.pl/main.php?m=sp&a=do&spid=19
"O tyle proszę cię" jest wersja z Edytą, na stronie Pawłowskiego: http://pawlowski.art.pl/content/main.html jest do posłuchania wersja z Kają.