A ja nie będę dużo pisać tylko tyle że za takim upiorem to bym nawet do piekła poszła. Gdzie ta Krystyna oczy miała że go nie chciła...?
Patrząc na Gerarda Butlera w tej roli też się zastanawiam... ;), ale niestety w książce na podstawie której musical powstał sprawa ma się trochę inaczej. Upiór jest naprawdę strasznym człowiekiem zarówno z wyglądu jak i charakteru...
Lepiej jesli chcesz pozostac przy takiej postawie ;) ale jak chcesz poznac historie Upiora to koniecznie przeczytaj :)
Fakt - przez takiego Upiora jak Butler to można być porywanym ;))
Jest the best!!
Poza tym do czego go porównywać?! W filmie ten Raoul to jakiś nieszczęśliwy chłoptaś z długimi włosami. Podczas czytania ksiażki można mieć dylematy (Raoul czy Eric), ale w filmie?
Ja mimo wszystko jestem za Upiorem i zawsze będę =))
Oglądając film też nie mam żadnych wątpliwości kogo bym wybrała =) Patrick Wilson w roli Raoula działa mi na nerwy. Takie ciepłe kluski :/A za Butlerem jako Erickiem to bym poszła w najgłębsze podziemia...
Wystarczyłoby żeby raz mi tak zaśpiewał i już bym wicehrabiego De Ciepłekluchy rzuciła w diabły. Chociaż łatwy do kochania taki Upiór by nie był, a wicehrabia niewątpliwie oferował spokój i stabilizację. Ale w obliczu takiego Upiora obawiam się ze mój zdrowy rozsądek oddaliłby się w pośpiechu ;)
a może ktoś wie skąd moge wziąść książkę Upiór w Operze, pomijając księgarnie ;) byłabym wdzięczna za informacje:) a może ktoś ma w formie elektronicznej????
nie, niestety. jak nie chcesz z ksiegarni to mozesz poszukac w bibliotekach, bardzo mozliwe ze znajdziesz - chociaz sa rozne wersje - popros o "upiora z opery" gastona lerouxa.
ha,ha - ciaple kluski - trafne okreslenie :)))
dzięki będę szukała, z ciekawości jak to było naprawdę z upiorem, a może pod choinkę sobie kupię :))
taakkk kluski są trafione :)
pozdrawiam wszystkich miłośników Upiora :)
Znalazłam w internecie wersję online, ale niestety po angielsku i nie wiem czy to rozszerzona wersja i czy w ogóle pełna, bo ja mam w domu tradycyjną ;) książkę i nie czytałam tego. Ale linka podaję: http://www.bibliomania.com/0/0/34/72/frameset.html [www.bibliomania.com/0/0...]
Dzięki wielkie za linka :) ale wersję angielską już sama znalazłam, kłopot w tym że większości słów nie rozumiem a za słowniczkiem nie uśmiecha mi się siedzeć bo to mija się z celem...Ale zamówiłam sibie tą ksiązkę w księgarni i w poniedziałek już będę miała po polsku :)))). tylko teraz nie wiem czy to bedzie wersja rozszeżona czy nie ... ale jesze raz dzięki.