Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80708
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

ja Gerard zmieniał się w upiora ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=cd89m2625oI&feature=related

ana_lucia_cortez

http://pl.youtube.com/watch?v=8G40edIUikY&feature=related a to drugi;)

ocenił(a) film na 6
ana_lucia_cortez

oj to jest mocny filmik :)
moment w ktorym koncza go charakteryzowac i spoglada prosto w kamere jest obłedny :P kolana miekną, serducho bić zaczyna.
Fajny facet i tyle :)

vitari17

dokładnie ;) ale podziwiam go że wytrzymywał tą 4godzinna charakteryzację jakbym chyab tam jajo zniosła ;) pozdrowionka ;)

ocenił(a) film na 10
vitari17

O tak... od 1:45 do 2:15 wymiata (nawet w szpecącym ucharakteryzowaniu jest mu do twarzy ];P) i jeszcze ten moment 3:35 - taki kontrastowy obraz: Butler w XIX wiecznym stroju popijający wodę z plastikowej butelki ^^
Tylko po grzyba ktoś wcisnął w cały film piosenkę Queena Oo'

lepakkomies

a najlepsze jest to że pomimo tegoże bardzo starali się go oszpecić to Gerard dalej wygląda zabójczo ;)

ana_lucia_cortez

Boskie filmiki i jeszcze ten moment "zawieszenia";) po charakteryzacji mrrrrr...

majka_117

dokładnie ;))))))

ocenił(a) film na 9
ana_lucia_cortez

Mi się zawsze chce śmiać jak oglądam końcówkę: z jednej strony zdeformowany, a z drugiej Drag Queen (dziwnie, w filmie nie wyglądał na aż tak zmalowanego... magia kamery :D).

Kate_V

haha święta racja ;) pozdrówki

Kate_V

http://pl.youtube.com/watch?v=o1xHirK4k5U&feature=related mogę umiejscowić w czasie tej sceny możecie mi pomóc??

ana_lucia_cortez

W filmie nie ma tej sceny...

ocenił(a) film na 9
majka_117

Jestem święcie przekonana, że ta scena była nakręcona specjalnie jako dodatek DVD. Za dużo tam spojlerów dalszej akcji fimlu (maska i strój Red Death) i ckliwości... Żaden producent o zdrowych zmysłach nie dopuściłby tego do kin, chyba ze wyłącznie na seansach dla egzaltowanych nastolatek.
A umiejscowienie: jak dla mnie wtedy, kiedy Kryśka spała w jego drobiowym łożu. W końcu śpiewa o tym, ze tylko ona może go zrozumieć, a mniej wiecej do tego momentu nadal jej ufał.

Kate_V

Gdzieś czytałam, że nagrali tą scenę po to by pokazać jak bardzo Upiór kochał Christine i jak mu na niej zależało. Miało to zmiękczyć widza, ale z niej zrezygnowali. Pisało też w którym momencie miał ten kawałek lecieć, ale nie pamiętam.

kola_unikalna

tak leci ale śpiwa go minnie driver na napisach końcowych ;)

ana_lucia_cortez

Ale ja mówie o piosence, a nie muzyce ;)
A to, ze śpiewa "Learn to be lonely" do tej muzyki to wiem, choć niestety rodzinka nie pozwoliła mi oglądania napisów końcowych.

Czy tylko ja z nich czerpie przyjemność?

kola_unikalna

haha nie tylko Ty ;) to widzę że jednak nie mogę Ci pomóc bo nie przypominam sobie żeby w jakimś innym momencie to było

ana_lucia_cortez

To miało lecieć chyba po Maskaradzie, przed podróżą na cmentarz.

kola_unikalna

aaa szkoda że ta scena jest wycięta bo az się przy niej wzruszyłam on ja tak kochał a ona .. eh szkoda słów

ana_lucia_cortez

Znalazłam jeszcze pozdrowienia, nie wiem czy ktoś to już tu wrzucał?!
Jak to mówią upiora nigdy za wiele;)
mms://stream.interia.pl/news/upior.wmv (potrzebny windows media player bądź inny, ale to chyba każdy posiada;)

ocenił(a) film na 9
majka_117

Ła, to było urocze... jak słychać, to był najwyraźniej pomysł Polki, aktorki Dagmary Domińczyk, która jest prywatnie żoną Patricka Wilsona a.k.a Raoula.
"Przykro mi, że nie jesteśmy z wami, bo jesteśmy gdzieś indziej" XD

majka_117

to jest super ;D i to oczko na koniec mmm az się rozmażyłam ;))))

ocenił(a) film na 6
ana_lucia_cortez

ooch... nie no Butler wymiata :D jak zwykle

ocenił(a) film na 9
ana_lucia_cortez

Jakie oczko? U mnie w tym co podała majka jest czarne tło z napisem "Upiór w operze" i tylko i wyłącznie głos.

Kate_V

Bulter mówi ostatni i na końcu puszcza oczko ;)

ocenił(a) film na 9
ana_lucia_cortez

Głosem? XD.
Pisz do mnie dużymi, drukowanymi literami, nadal jestem nieprzytomna (to barbarzyństwo wstawać przed 11 ;p).

Kate_V

hahaha dokładnie ;) jak masz tylko fonie to cięzko będzie Ci to zobaczyć a nie masz media playera?? ;)

ocenił(a) film na 9
ana_lucia_cortez

" Ja jestem... Dźzierard Butler"

Boskie!

Preah

jest poprostu słodki ;) że takich facetów u nas nie ma ;P

ocenił(a) film na 9
ana_lucia_cortez

Nie no...ja wymiękam <3 <3 <3 Ah.... <rozmarzona> :P I szkoda że nie mam na imię Kasia;)

DreamingInRed

hahaha to samo sobie pomyślałam ;)

ana_lucia_cortez

A ja mam na imie Kasia :D Jak usłyszałam to zdanie, to mnie w ziemię wbiło :D Ale potem przyszło otrzeźwienie... że to jednak nie jest skierowane do mnie ;/
Chociaż... ;)
:D

Kate_V

Jaka Kasia? xD
A jak się nauczył :P, a nasz książę z bajki ładnie, ładnie^^

kola_unikalna

no właśnie ciekawe jaka Kasia ;)

ocenił(a) film na 10
ana_lucia_cortez

Oczko jest świetne! :D

<króóóóóóóóóótki>

majka_117

filmik z pozdrowieniami dla Polski jest świetny ale czy jest on dostępny na YouTube albo gdzieś gdzie można go ściągnąć? bo z teg linku źle się go ogląda,obraz się zacina itp.

ps. Butler jak zwykle uroczy...

ana_lucia_cortez

właśnie przeczyatałam że travolta był brany jako jeden z kandydatów do roli upiora był travolta jakoś nie potrafię sobie go wyobrazić jak był młody to jeszcze jakoś wyglądał ale przecież teraz z niego taka klucha ale co oznacza znane nazwisko dobrze że jednak wybrali Butlera ;)

ocenił(a) film na 10
ana_lucia_cortez

TEN Travolta !? Ło jezu...

<krótkiiiii>

użytkownik usunięty
Zena_2

Dobrze powiedziane xD

krótki. :P .......................................

Zena_2

no nie to by było przegięcie

użytkownik usunięty
ana_lucia_cortez

A Banderas?
Osobiście bym go zniosła, chyba dość fajnie wyglądałby w masce, ale głos to grrr.

ocenił(a) film na 10

Banderasa też nie widzę. Jak Gerard to Gerard. On jest idealny do tej roli, koniec, kropka i zdania nie zmienię :P

ocenił(a) film na 6
Zena_2

Oj Banderas nie nie i nie... to dobry aktor, przystojny facet ale dla mnie Upiór to Gerard... w tym sensie że po prostu nie wyobrazam sobie zeby mozna było lepiej zagrać tą rolę. Butler w pewien sposób opanował cały ten film, bo od momenty gdy pojawia się na ekranie ( i to w jakim stylu :P)przykówa uwage i bezapelazyjnie spycha pozostałych bohaterów na bok. z banderasem film zapewne byłby znacznie głośniejszy - bo nazwisko robi swoje... ale co z tego?

a odnośnie Butlera, w youtubowym śmietnisku odnalazłam niezłe video, polecam

http://www.youtube.com/watch?v=yz4-CZVB5dE&feature=related

bardzo sympatyczny :) i bardzo na luzie

znalazłam Banderasa spiewającego partię upiora i muszę piowiedzieć że nie jest wcale tak źle ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=S88rkpPu8_g&feature=related

Zena_2

to by był spaślak w operze

ana_lucia_cortez

Ale w scenie kiedy Upiór śpiewa z Kryśką "The point of no return" to Gerard w tej masce wygląda trochę jak Banderas...
Ale co Gerard to Gerard...Żaden Banderas go nie zastąpi...

marta9002

no Banderas jest trochę za niski bo spiewa nienajgorzej ale jednak Gerard to gerard nikt nie jest go w stanie zastąpić ;)
)

ocenił(a) film na 10
ana_lucia_cortez

"make it sexy, make it sexy gerard- i know, but it's so sad...- but make it sexy! " xD

użytkownik usunięty
Zena_2

No cóż. Gerard jak wiadomo ma prawi 190, boską klatę i wspaniały głos. Cóż. Upiór idealny :P

ocenił(a) film na 10

No, xxagUsia co racja to racja.

Popieram.

ocenił(a) film na 10
For__me

ochotę tylko człowiekowi robią... :P

<krótki,,,,,,>