Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

najpiękniejszy film jaki widzialam. po prostu caly czas plakalam. muzyka tak cudowna ze ohhhh. ogladalam ten film wiele razy i napewno jeszcze wiele razy obejrze. za kazdym razem tak samo na mnie dziala. na nowo sie zakochuje i potem przez miesiac mysle tylko o nim. po prostu nie mam slow ........

ocenił(a) film na 9
malgoska_7

The phantom of the opera is there
inside my mind!

ocenił(a) film na 10
malgoska_7

mnie też sie bardzo podobał ... i za każdym razem przechodzą mnie ciarki od tej muzyki :)

malgoska_7

No co ja tu mogę dodać... Cudo!

<za krótki>

ocenił(a) film na 9
Ithilien

Ja mogę dodać że odkąd "Upiora" obejrzałam, to jest od dwóch lat, moja rodzina ma ze mną przerąbane maksymalnie, ponieważ namiętnie śpiewam Upiorne utwory. Wyobraźcie sobie na przykład Wiedźmę dzisiaj przy gotowaniu obiadu, niedbałym gestem ciskającą na patelnię kotlety z piersi kurzej i jednocześnie wyciągającą finałową wokalizę z "The Phantom of the opera"... aczkolwiek partie Upiora śpiewa mi się łatwiej ;)

EineHexe

jak to dobrze ze sa jeszcze ludzie ktorzy potrafia docenic cudowna muzyke i ambitne filmy........ a juz myslalam ze wszyscy sluchaja i gustuja tylko w hip hopie itd. bardzo poprawilam sobie humor przed szkola ;) kocham ten film i ta muzyke !!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 9
malgoska_7

To jest odkąd go zobaczyłam jeden z moich ulubionych filmów!
Cały czas słyszę w głowie muzykę, widzę sceny, przeżywam...
W ciągu dwóch dni obejrzałam go trzykrotnie i zanim go nie oddam do wypożyczalni, pewnie jeszcze kilka razy zdążę ;)
Mój mąż już nie wytrzymuje, reszta rodziny także, ale w tym przypadku nie ustąpię - z czasem sie przyzwyczają do codziennych seansów :)

ocenił(a) film na 9
AniekaG

Ja mam "Upiora" na wlasność i nie oddam nikomu! My preciousssss... My own...

EineHexe

Ha, ja też mam mojego prywatnego Phantoma! ^^

Co do hip hopu to nie znoszę. Techno też. Słucham muzyki filmowej i takiej poważniejszej typu klasyka i musicale :) Choć rocka też czasem lubię :D

Ithilien

ja tez. kocham muzyke filmowa i musicalowa. a upior jest najpiekniejszym musicalem na świecie i wedlug mnie nic go nie przebije chociaz sa inne wspaniale ale nie az tak.

malgoska_7

Kurczę, ten film był świetny! Tak mi było żal biednego Upiora :(. Wspaniały geniusz, a taki samotny i znienawidzony... Szkoda tylko, że był taki okropny, nieludzki i ciągle kogoś zabijał...
Momentami denerwowała mnie Christine, która czasem zachowywała się jak sierota :). Przykład - Raoul i Upiór walczą na cmentarzu, a ta tylko stoi i się patrzy.
I jeszcze jedno pytanie - wiadomo, co się w końcu stało z Upiorem? Po tym jak rozbił lustro i wszedł za tą zasłonę... Wiem, że jakoś przeżył, bo zostawił różę na grobie Christine, ale jestem ciekawa, co się z nim działo przez ten czas... Chociaż tego pewnie nikt nie wie ;).
Kurczę, muszę koniecznie przeczytać książkę :). Fantastyczna historia.

Dzasmin

książki osobiśśście nie polecam. jest inna, gorsza niz film. oczywiscie czytajac plakalam ale troche sie zawiodlam....film jest genialny........

malgoska_7

Dobrze wiedzieć, ale i tak chyba warto przeczytać ;). Żeby choćby zobaczyć różnicę :).

Dzasmin

tak. jasne przeczytaj. ja tylko mowie ze mi sie film bardziej podobal. ;)

malgoska_7

Wiem, a ja tylko mówię, że i tak przeczytam :D.

ocenił(a) film na 9
Dzasmin

Piękny, zmysłowy, fascynujący....
Nie wiem co tu więcej powiedzieć. Zapada w pamięci na dłuuugo.
Bez cienia wątpliwości - 9/10

BladeMaster

A ja zanabyłam Upiora, gdy byłam z wizytą w Berlinie... Nie kupiłabym, gdyby 3dyskowe wydanie nie kosztowało 10 euro ;P
A oprócz dźwięku oryginalnego dodatkowo mam do wyboru niemiecki dubbing XD

Phea

Ugh... Niemiecki? Jak dla mnie to nieciekawie :).
A ja nawet nie wiedziałam, że jedna z piosenek z "Upiora" była nominowana do Oscara! To się zdziwiłam :P.

ocenił(a) film na 10
Dzasmin

zgadzam sie ze wszytskim co piszecie. co prawda ja obejrzalam ten film dopiero 3 dni temu, ale przez te 3 dni na niczym sie skupic nie moge, film widzialam juz ze 3 razy i nie mam dosc ;) w domu maja mnie dosc, bo podobnie jak Wiedźma ciagle spiewam piosenki z filmu ;P a z racji ze ja sopran jestem, to spiewa mi sie rewelacyjnie, zwlaszcza ze jest to muzyka, ktorą trudno zapomniec...

djchrzanu91

Cha! Ja też jestem sopranem! I też mi się wspaniale śpiewa partie Christine :P.

ocenił(a) film na 10
Dzasmin

hehe, najlepiej się śpiewa z altem ;) wtedy można strzelić podział na role ;P a partie Upiora też mi się fajnie śpiewa (nawiasem mówiąc jego głos zniewala)

ocenił(a) film na 9
djchrzanu91

Zgłaszam się na ochotnika do ról Upiora/Raoula. Meg Giry też oblecę ;)

EineHexe

Wash and go

ocenił(a) film na 10
mervil

to zakladamy zespol i nakrecamy wlasna wersje Upiora ;) ja tam moge spiewac kazdym glosem, wiec jesli bylyby braki w obsadzie to sie poswiece ;D

djchrzanu91

Jaka szkoda, że ja skrzypię jak zepsuta sprężyna. Ale moge robić za publike!!! Żywiołowo reagować potrafię jak nikt! !! !

djchrzanu91

Jaka szkoda, że ja skrzypię jak zepsuta sprężyna. Ale moge robić za publike!!! Żywiołowo reagować potrafię jak nikt! !! !

ocenił(a) film na 10
evelina01p

publika tez potrzebna!! a juz najbardziej statysci ;D

djchrzanu91

:)) Jak miło poczuć się potrzebną :D:D A do roli Upiora może jakiegoś przystojniaczka by zatrudnić? :P

Mogę statystować wszystkie role nieme :P :) Najlepiej wychodzi mi robienie za skrzypiące drzwi :)