Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80708
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

Piękny film, estetyczny jak niewiele dzisiejszych obrazów. Zachwycająca bajka w pełnych przepychu scenografiach z kostiumami jak ze snu każdej dziewczyny (w wieku od 5 do 105 lat :). Ja to kupiłam-polecam każdemu, choć faceci mogą takiego gotyckiego romansu nie strawić. P.S. Uważajcie-piosenki z "Upiora..." przyczepiają się i cały czas grają w głowie :P

ocenił(a) film na 8
NimlothFinarwen

W pełni się z Tobą zgadzam ? w tej muzyce można się autentycznie zakochać:)

NimlothFinarwen

też zdecydowanie sie zgadzam- chociaz upiora obejrzałam zaraz po tym jak wszedł do kin to do tej pory słysze "angel of music" i "phantom of the opera"

ocenił(a) film na 10
NimlothFinarwen

Zgadzam się. Film prześliczny, aż się popłakałam na końcu ;) Ale dalej nie rozumiem dlaczego Christine wybrała Raoul'a. Upiór był sto razy bardziej interesujący i fascynujący. A ten jego głos...

chibi_chi

Bo tak było w scenariuszu ;)Inaczej pewnie by śię długo nie zastanawiała i poszła z Upiorem do podziemi:)Sama bym poszła...Taki tajemniczy, fascynujący i ten głos...

Bunny_5

No i nareszcie proste, rzeczowe wyjaśnienie: dlaczego Christine została z Raoulem :p tak było w scenariuszu :D Ale cóż... Poza tym to tylko się z Wami zgodzić ;)