Upiór w operze

The Phantom of the Opera
2004
7,6 81 tys. ocen
7,6 10 1 80710
5,9 12 krytyków
Upiór w operze
powrót do forum filmu Upiór w operze

przeczytałam ostatnio z jakich piosenek składa się polska wersją Upiora i coś mnie zaciekawiło:
Na repertuar albumu "Upiór w operze" złożą się najbardziej znane i lubiane utwory, miedzy innymi: "Upiór w operze" (The Phantom of the Opera), "Noc muzykę gra" (The Music of the Night), "Primadonna" (Prima Donna), "O tyle proszę cię" (All I Ask of You), "Maskarada" (Masquerade), "Szkoda, że cię nie ma" (Wishing You Were Somehow Here Again), "Stąd odwrotu nie ma już" (The Point of No Return). Będzie też niespodzianka - utwór, który nie pojawił się na płytach w innych krajach...
Co to za niespodzianka? Chodzi tu o piosenkę "No one would listen" tyle że po polsku?

ocenił(a) film na 10
kiniak_14

Z tego co wiem to jest "Il Muto/Poor fool, he makes me laugh", które nie było wydane na płytach w innych krajach.

Enhilien

No one would listen, to piosenka, która została nagrana ale nie znalazła się w filmie. Śpiewa ją Upiór (Gerad Butler). Jest w dodatkach na wydaniach dwupłytowych (w Polsce się nie uakazała).
http://www.youtube.com/watch?v=o1xHirK4k5U

ocenił(a) film na 10
mervil

Oczywiście znam utwór "No one would listen", mam wydanie dwupłytowe a wcześniej widziałam na youtube. Na płycie z TM ROMA nie został on wydany, jest za to "Il Muto", które jak słyszałam nie zostało (albo zostało nie w całości) wydane na płytach z musicalu w innych krajach. Słyszałam, że Japonia i Niemcy mają pełną wersję "Il Muto", Węgry i Londyn mają skróconą.
"Na płycie zamieszczono dodatkowo utwór "Il Muto", który nie pojawił się dotąd na płytach w innych krajach. Jest to pastisz opery buffa, który artyści musicalu wykonują w jego pierwszym akcie. "
http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/62177.html
Na płycie wydanej przez TM ROMA znajdują się nast. utwory:
Uwertura
Wspomnij mnie
Anioł Muzyki
Upiór w operze
Noc muzykę gra
Primadonna
Il Muto
O tyle proszę Cię
Antrakt
Maskarada