jeden z najlepszych filmów o tematyce UFO,mroczny i niepokojący bez jakichś tam hollywoodzkich fajerwerków.Moment w którym Travis budzi się w statku obcych i zostaje poddany "badaniu" zapada w pamięć.Spokojnie daję mu 8/10
Mnie troche zawiódł... znacyz jak na film z 93 jest on bardzo dobry..spodziewałam się szmiry, ale patrząc na komentarze narobiłam sobie nadziei, że będzie to film straszny i działający mocno na psychikę. Bałams ię scen tortur, bo tyle o nichs łyszałam... No i właśnie.. film nie zabardzo trzymał mnie w napięciu, może tylko podczas tych tortur, bo one jednak były okropne. Nie był pokazany rozlew krwi itp co wszędzie wciskają. i to mi sie podobało... bo te tortury dawały kopa :D i jakoś podziałały na psychikę, aż momentami się krzywiłam na twarzy... FIlm jest dobry i mi się podobał, ale nie zryło mi to psychiki, a kosmici byli tacy... momentami paksudni na twarzy, aż mnie odpyhcało i to było lekko strasznawe, a momentami chciało mi się z nich śmiać. Ale szczerze mówiąc przez tyle lat mało co mnie moż eprzestraszyć. Prędzej gra komputerowa niż film. Jeśli mam okreslić czy film mi sie podobał czy nie to powiem: bardzo mi sie podobał. Nie był to gniot i niewiadomo co zrobione z UFO. Pokazali jak ludzie reagowali na to co się dzieje, na reakcje ekipy, wspomniena Travisa i jego późniejszy stan. Warto obejrzeć. Najlepsze są sceny kiedy Travis jest TAM...