Jedynke ogladałem 4 razy i przypadła mi do gustu.. Po ocenie widzę, że film jakoś dupy nie urywa. To odgrzewany kotlet, czy coś w tym stylu?
To wywnioskowałem po ocenach obu filmów. Pytam tylko, w czym dwójka jest gorsza - fabularnie, pomysłowo, gra aktorska nie powala, whatever?
Wszystko: fabula, dialogi, gra aktorska. Wszystko ponizej krytyki - szczegolnie kwestie wyglaszane przez Liama Neesona, ktore powodowaly salwy smiechu na sali.
Moglbys podac przyklad jakiejs takiej "wesolej" kwesti Neesona? Cos w stylu "wejdz mi w droge, a zabije ciebie i wszystkich dookola"?
totalna masakra... córeczka okazuje się mistrzem formuły 1 jak jakiś Kubica, rezolutnie rzuca granatami to tu to tam, no i teksty Liama...
Teksty się zgodzę, auto pomagał prowadzić tatuś, a co do granatów to czy jej to tak wychodziło ?:P
pomagał, ale nie prowadził, a ona te biegi zmieniała jak zawodowiec, no i refleks, kaman...
no a granaty rzucała sobie jakby to były jabłka
czekam aż mu psa porwą i kolejni kuzyni się dołączą
Haha :P rozumiem z jednej strony Twoje rozczarowanie, ocena jest sprawą indywidualną :) ale wydaje mi się ze jest dużo gorszych gniotów więc 3 moim zdaniem za nisko, jak już mówiłem, może się nie podobać więc peace :)
3 w porównaniu do poprzedniej części, której dałam 7/10 to ocena w sam raz
tak, widziałam dużo gorszych filmów i tylko dlatego właśnie nie oceniam tego niżej :]
jeśli komuś się spodoba ta część, to luz
ja jedynie punktuję to co wg mnie było słabe i durne
ale podczas seansu na offline filmwebowym, my tam z tyłu pokładaliśmy się ze śmiechu :D
Wiesz ja nie mówię, że ten film był nadzwyczajny, wiadomo, że było pełno głupich momentów jak w większości filmów sensacyjnych. Durnych momentów była cała masa, przykładowo jak rysowała te kółka, odmierzyła sznurówką średnice ale sznurówkę przyczepiła w połowie długopisu. Mimo wszystko dało się go obejrzeć, osobiście podobały mi się ujęcia na Hagia Sofia. Szybkość akcji też w miarę- mimo, iż chyba każdy widz na sali wiedział co się stanie;P a to, że film skończy się <spoiler> egzaminem na prawo jazdy było pewnikiem :P </spoiler>
Dzięki, że zadałeś to pytanie. Właśnie miałam zadać podobne. Kurcze, pokładałam w tym filmie jakąś nadzieję...
To nie pokładaj lepiej...
Jedynka bardzo mi się podobała, ale nie nastawiałam się, że dwójka będzie równie fajna... I mimo tego się zawiodłam... Słabizna niestety : (...
Wróciłem własnie z seansu i powiem,że 1>>>2. Film całkiem spoko,jednak czegoś mi zabrakło.
mam pytanie wiesz może po jakim czasie dzieje się akcja filmu uprowadzona 2 po uprowadzonej?
Nie jest to długi okres,ponieważ na samym początku filmu chowani są przestępcy zabici w pierwszej części
ale nie ma konkretnie podane kiedy? bo na jednej stronie czytałem że 'kilka lat po wydarzeniach z Paryża' a właśnie na trailerze widziałem jak chowają tych ludzi i teraz nie wiem ;)
Nie zaobserowałem. z drugiej strony było powiedziane,że córka kilkukrotnie starała się zdać prawko,więc... sam dokładnie nie wiem ;] nie chcę wprowadzać w błąd
Gdzieś przeczytałem, ale nie pamiętam gdzie. 2 albo 4 lata, dokładnie nie wiem. Jak znajdę to napiszę.
Film jest słabszy od jedynki, ale zrobili go z przymrużeniem oka. Ot, taka komedia akcji. Przyjemnie się oglądało, ale raczej do niego nie wrócę.
na imdb na ponad 5 tys glosów nota 7.8 więc pewnie zła 2 czesc nie jest. na filmwebie zanizaja osoby co nieoglądały.zresztą mało głosów jak narazie
Gość jest taki dobry ze rozwala wszystkich szybciej niż w 1, ej a wam tez sie wydaje ze on wiedział ze oni po niego przyjdą? Ta walizka, mikro telefon, no i znał cały istambul, mi to dało do myślenia....
Największą różnicą między obiema częściami jest to że w jedynce rozwalanie po kolei gości sprawia nam frajdę i kibicujemy Liamowi, a w dwójce wszystko jest takie mechaniczne, że nam to zwisa. Ot kolejni łotrzy giną. W dwójce Liam sprawia wrażenie zmęczonego, natomiast w jedynce jego wku.wienie napędzało film.
objektywnie film na 7 , dobra akcja w istambule , male fajne uliczki i zabudowa .czas optymalnmy raczej nie dluzy sie , niektore sytuacje lekko smieszne jak dwukrotne zostawienie swojej dupy :) jedynka troche lepsza na 7, 5 dla porównania nastepne 0,5 czyli ocena 8 to np dziewczyna z tatuazem, huragan czy prawo zemsty :) ja nastawilem sie ze nie bedzie to lepszy film niz pierwsza czesc i sie nie zawiodlem , podsuymowujac dobre kino (na początku fajny motyw pomszczenia zabitych albanczykow:) z tym ze skorol pogrzeb byl w albani to czemu glowny ojciec rodu mowil po angielsku? niektore sceny niedociagniete ale z sympatii i zauroczenia 1 czescia nie moge dac tutaj oceny 6 :) Prawdzia ocena :)