PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539594}

Uprowadzona 2

Taken 2
2012
6,7 136 tys. ocen
6,7 10 1 136042
5,6 31 krytyków
Uprowadzona 2
powrót do forum filmu Uprowadzona 2

prawdopodobnie szykuje sie jeszcze większy gniot niż poprzednia cześć

ocenił(a) film na 7
ApolloCreed_

Trochę nieprecyzyjnie napisałeś - poprzednia część nie była uważana za gniot.

Weiz

Recenzje zbierała raczej słabe więc nie widzę tu pomyłki, a to że widzowie ją lubią to inna para kaloszy.

neo_angin

Zależy na których odbiorców bardziej zwracasz uwagę i gdzie uważasz, że "gniot" się rozpoczyna. Dla mnie gniot to raczej mocne słowo względem filmu, więc sądzę, że 40% i mniej jest adekwatną reprezentacją tego określenia.

użytkownik usunięty
neo_angin

7.8 na FW przy 110tys głosów to słabo? "Taken" to jeden z najlepszych filmów sensacyjnych jakie widziałem. Absolutna klasyka gatunku. Jeśli druga część będzie w połowie tak dobra, to biorę w ciemno.

Śmieszne.

użytkownik usunięty

minimalnie gorsza od jedynki, ale daje radę, pozdrawiam i popieram

ocenił(a) film na 6
neo_angin

recenzje z reguły sa o h u j potłuc wiec jak wyzej - brak logiki...

ocenił(a) film na 3
neo_angin

a od kiedy to krytycy się znają na filmach? :]

diana6echo

A od kiedy nie? Znają się lepiej niż przeciętny użytkownik FW.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

hmm... od zawsze?
ja już prędzej uwierzę w rekomendację pierwszego lepszego usera fw czy imdb niż jakiemuś krytykowi z wybiórczej czy innej "lotnej" gazety

diana6echo

No ja nie za bardzo patrząc na ranking i takie "hity" jak "Nietykalni" w top10. I nie mówię o Polskich krytyce bo jest ona beznadziejna moim zdaniem. Od głupoty recenzentów w magazynie "Film" idzie sobie w łeb strzelić.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

ja na ranking wczoraj popatrzyłam i się przestraszyłam
te nowości wskakują do rankingu, ale gdy fama minie, znikają zeń
rekomendacje fw omijam szerokim łukiem, bo są o kant pupci potłuc
jedyne co to na imdb warto czasem spojrzeć, tam oceny są bardziej wyważone i film z oceną ciut powyżej 6 już jest wart obejrzenia, a nie tak jak u nas, gdzie gnioty mają średnią 8-9

diana6echo

No na IMDB filmy naprawdę porządne mogą mieć średnią 6.5, a tuaj poniżej 7 raczej nie do oglądania zazwyczaj. Z wyjątkami jak po prostu filmy nietypowe których się tu nie lubi. Lepiej oglądać setny raz oklepane historyjki jak Nietykalni.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

widzę, że ci Nietykalni kolą cię w oczy :D ja tego filmu jeszcze nie widziałam i prawdopodobnie długo nie zobaczę, bo: a) nie jestem fanką francuskich filmów, b) im coś jest bardziej popularne tym większe prawdopodobieństwo, że mnie akurat się to nie spodoba :]

diana6echo

To jest film którego fenomenu nie zrozumiem. Jeszcze bym się zupełnie nie dziwił jakby był w top100 bo już wiele takich dziwów jest, ale ten film jest na 3 miejscu.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

gdybym była trollem to bym 1 dała :>

ocenił(a) film na 6
ApolloCreed_

Może to wina reżysera?

ApolloCreed_

Wiesz, popełniłeś ogromny błąd logiczny w swojej wypowiedzi.

Pierwszy film był oceniony bardzo pozytywnie przez krytyków, a skoro drugi zbiera kiepskie recenzje, jak napisałeś, to logicznym jest, iż pierwsza część gniotem być nie mogła. Może być "gorszym filmem", ale nie "gorszym gniotem".

Pozdrawiam

MarekAntonivsz

jak film który ma 5 października premierę na świecie może już zbierać negatywne opinie?! zapewne są one bardzo obiektywne jak Twoja gniotowa wypowiedz.!

orthoptera

Ano może. We Francji chyba już premiera była. http://www.rottentomatoes.com/m/taken_2_2012/

warzachew

wg tej stronki co podałeś nie była przynajmniej jest wpisana data premiery Oct 5, 2012 Wide

orthoptera

Krytycy mają wcześniejsze seanse.

użytkownik usunięty
neo_angin

Bazuj dalej na opinii "krytyków" - daleko zajedziesz. Krytycy piszą to co im każe pracodawca.

Słynna teoria spiskowa. Zazwyczaj ludzi nie mających pojęcia o branży. Zresztą gdzie ja napisałem o jakimś sugerowaniu się? Chłop nie wiedział skąd opinie to mu odpowiedziałem.

neo_angin

Tak już tutaj jest, neo_angin. Każdy uważa się za znawcę w temacie.

Pozdrawiam

orthoptera

Przepraszam, ten tekst z "gniotową wypowiedzią" to do mnie, czy ApolloCreeda?

ocenił(a) film na 3
orthoptera

może zbierać, bo dzięki uprzejmości chyba Monolith polscy widzowie, a dokładniej, uczestnicy zlotu filmweb-offline 2012 mogli obejrzeć ten film... ja nie mogę się doczekać by wystawić mu zasłużoną, wg mnie ofkorz, ocenę :]

MarekAntonivsz

Hehe, snobik, narcyz (chociaż tu przesadzone, bo trzeba mieć ku temu jakieś warunki) i mistrz nieciętek riposty znowu popisuje się swoją arogancją. Szkoda, że kolejny raz to są tylko puste słowa. Uwaga! Zaraz znajdzie się jakiś paragraf. W końcu student prawa z Londynu. Hehehe... Fajnie się czyta te żałosne teksty gościa, który uważa się za lepszego od innych.

Mowiacy_do_reki

Nonsens, tylko od Ciebie. Do Panów powyżej mam szacunek, bo nie obrażają innych, jak ty.

Pozdrawiam ;)

MarekAntonivsz

Uuu, straszne, odzewał się święty.
Na pewno cię obrażam, bo ty tak uważasz, masz ciekawe postrzeganie rzeczywistości. A ciebie kto szanuje? Nikt, bo wszystkich pouczasz, siedź w tych swoich książkach, słaby dowcipnisiu.

Mowiacy_do_reki

Nie wiem, kto mnie szanuje. Ja na pewno nie szanuję takich osób jak ty.

Pozdrawiam ;)

MarekAntonivsz

Bardzo mi zależy na twoim szacunku. Możesz się nim najeść. Naprawdę masz niesamowite mniemanie o sobie, skoro uważasz, że twój szacunek coś znaczy.
Mnie natomiast nie ruszają teksty od takich osób jak ty - chorych psychicznie. Nawet już zapomniałem, że miałem kiedyś z tobą do czynienia. Natomiast w tobie nadal siedzi jakaś dziwna zadra i tylko szukasz okazji, żeby dogadać, skomentować - inna sprawa, że robisz to słabo i tego nie przyjmujesz.. Może zacznij leczenie. Mnie szacunek osób chorych psychicznie nie obchodzi. To raczej wyróżnienie. No tak, i na koniec to fałszywe pozdrowienie, fajnie, że sam pokazujesz, jaki jesteś.

Mowiacy_do_reki

Ty wszystko bierzesz na poważnie, we wszystkich widzisz nienawiść.

Proszę Cię o jedno: nie bądź chociaż hipokrytą. Nie zauważyłeś, że odpowiedziałem na Twój komentarz dosłownie przed chwilą? Ty pierwszy skomentowałeś w temacie, który ma wiele tygodni.

Najlepiej będzie, jak ty zignorujesz mnie, ja Ciebie, bo jak widzisz, najmniejszego sensu Twoje komentarze nie mają.

Pozdrawiam i bez odbioru.

MarekAntonivsz

Hehe, śmieszny jesteś i jak najbardziej ty jesteś hipokrytą. Tak ja pierwszy skomentowałem w tym temacie, ale dzisiaj to ty pierwszy zacząłeś w innym, więc jeśli ktoś tu jest hipokrytą, to ty nim jesteś. Uuu, przyszły prawniczek i tak już kłamie? Czy studentowi prawa, który tak chwali się znajomością prawa wypada tak mijać się z prawdą? Jeśli chcesz obrońcą Przuszkowa, to masz kwalifikacje. O, proszę, znowu hipokryzja. Sam wszystko bierze na poważnie, o czym świadczą jego durne komentarze niskich lotów po kilku miesiącach, a innym to zarzuca.
"Najlepiej będzie, jak ty zignorujesz mnie, ja Ciebie, bo jak widzisz, najmniejszego sensu Twoje komentarze nie mają." Trzeci dowód na hipokryzję. Skoro mnie ignorujesz, to po co dziś zaczynałeś. Mam z ciebie polew. Zarzucasz mi hipokryzję, a właśnie pokazałem, że to twoja cecha, prawdopodobnie wrodzona. Na koniec fałsz, jak zwykle. Kabarety odstawiasz, śmieszny człowiek i tyle.
Ja widzę nienawiść tylko w ludziach, którzy ją mają. Nie moja wina, że ty ją masz. Jak już mówiłem, zamiast wydawać na studia, wydaj na leczenie.

ocenił(a) film na 2
ApolloCreed_

Nie ma co się dziwić, skoro reżyseruje pętak od największych sensacyjnych syfów ze stajni Bessona. Ten gość jest tak beznadziejny, że film spod jego ręki, zwyczajnie nie mógł się udać...

ocenił(a) film na 7
ApolloCreed_

Heh śmieszne, to, że film zbiera słabe recenzje ma być gniotem. Pierwsza część mi się bardzo podobała bo bardzo lubię Neesona, możliwe, że druga część nie będzie tak dobra, ale obejrzę z ciekawością.

ApolloCreed_

oczywiście moja pierwsza wypowiedz była do ApolloCreed_ mi również pierwsza cześć się podobała a za nim ją obejrzałem tez czytałem negatywne opinie, wiec wypowiedzi wielkich krytyków są ni jak adekwatne do zwykłych laików jakimi jest 99,99% użytkowników tego forum również ja. wiec powoływanie sie na kogoś kto ocena film swoimi kryteriami które dla laika mało istotne jest bezpodstawne, a wygłaszanie wielkich herezji jakie piszą m.in ApolloCreed_ i Grifter jest śmieszne gdyż jakby nie byli zainteresowani obejrzeniem tego filmu to by nie pisali na forum filmu.

ocenił(a) film na 3
ApolloCreed_

poieram, takie łubu dubu

ocenił(a) film na 7
ApolloCreed_

jesli pierwsza część to był gniot to ty jestes kmiot :) film ze sr 7,8 jest gniotem ??? z ciebie znawca jak z koziej dupy "Reisetascha".

jacqueslemans

Średnie na FW są wybitnie wymierne.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

na IMDb 7,9 :)

jacqueslemans

IMDB trochę bardziej wymierne, ale i tak nie do końca. Dla przykładu RT: 5.8. To jest film który łapie się w granicach 6.5-7.2 jak dla mnie. Fajna przewidywalna sensacja jakich na pęczki było, ale czas mija szybko. No i logika w tym filmie nie jest mocną stroną.

ApolloCreed_

często jest tak że film ma kiepską recenzje a mimo to film zarabia na swiecie kupe kasy i jest mimo wszystko hitem, więc wydaje mi się że taka krytyka jest gówno warta skoro to i tak ludzie sami decydują czy idą do kina czy nie . Ja z natury nigdy nie czytam recenzji tylko sama decyduje czy mam ochote obejrzeć film czy nie , i wypisywanie gniotowych wypowiedzi mnie nie powstrzymuje bo wole najpierw obejrzeć film i dopiero stwierdzić czy był fajny czu hujowy:)

beatricze19

Z tego co zauwayzłem ogladając filmy to te w ktorych graja naprawde dobrzy aktorzy rzadko bywaja gniotami. Mogą być jedynie słabe : )

ApolloCreed_

Film zbiera równie słabe recenzje we Francji. Najwyższa do tej pora nota to 3 gwiazdki na 5, przeważająca większość 2 i 1.

prostelinie

Dla mnie pierwsza część była bardzo fajna i na prawdę reprezentowała dobre sensacyjne kino - Wydaje mi się że monolog Liama, gdy rozmawia z porywaczem przez telefon jest perfekcyjny i cytując go gdzie kol wiek, komukolwiek . . .będzie wiedział skąd to. . . I wierzę że Taken 2 będzie również zapadającym w pamięć jak i w karty historii filmowej , dziełem!

Pozdrawiam

Day

ocenił(a) film na 3
DayWalkeer

pohamuj swoje nadzieje, serio

diana6echo

A Ty niby co ?? Próbujesz zaszczepić mi niechęć bo co ?? Część pierwsza Ci nie przypadła do gustu ??? jeśli nie po nie próbuj na siłę wciskać mi swoich poglądów bo nie nimi się kieruje ! A jeżeli Ty kierujesz się opinią krytyków to nic nie mam już do dodania . . -_- ! Skoro ja mam pochamować swoje nadzieje . . .To ty pochamuj swoją hipokryzję

ocenił(a) film na 3
DayWalkeer

część pierwszą widziałam i bardzo mi się spodobała
drugą widziałam na przed premierze i mówiąc delikatnie, jest gówniana

napij się nerwosolu czy coś albo wyprowadź się od matki bo jej pms ci się udzielił, dziecko kochane
i nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz