PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1007}

Urodzony czwartego lipca

Born on the Fourth of July
1989
7,3 50 tys. ocen
7,3 10 1 49569
7,2 21 krytyków
Urodzony czwartego lipca
powrót do forum filmu Urodzony 4 lipca

Jak on został sparaliżowany od pasa w dół, skoro (jak widziałam na filmie) został postrzeloy w ramię i chyba w pięte... nie wiem może coś źle zobaczyłam, ale trzeba chyba postrzelić w kręgosłup czy w jakieś inne wrażliwe miejsce na paraliż. Możecie mi to wytłumaczyć?

KaNa_VaMpIrE

yyyyyyy.... to chyba taki DROBNY spoiler Ci wyszedł;/ filmu nie widziałam, ale za to już wiem (i to dość dokładnie) gdzie został postrzelony. No dziękuję bardzo!

ocenił(a) film na 7
KaNa_VaMpIrE

a to nie bylo tak ze jak uczyl sie chodzic po postrzale w szpitalu wywrocil sie i zlamal kark ? wtedy zostal totalnie sparalizowany

witold_Mega_hit_polsatu

Rzeczywiście coś takiego było, ale ja natomiast zauważyłem, że został też postrzelony w klatkę piersiową (może widziałem jakąś poprawioną wersję).

ocenił(a) film na 8
Ratchett

Gdy sanitariusz biegł z nim na ramionach do śmigłowca było widać jak na plecach miał wyrwany kawal ciała w okolicach kręgosłupa poniżej wysokości klatki piersiowej. Pocisk faktycznie udeżył go pomiedzy ramię a pierś i wyleciał najwidoczniej tyłem uszkadzając kręgi. Poszedł lekko po przekatnej. W szpitalu od początku był juz sparalizowany. Złamał tam jedynie nogę. To tłumaczy paraliż od klatki piersiowej w dół. Mógł po postrzale w stopę nie wstawać z gleby. Ale kto w takiej sytuacji zastanawia sie co robić ?