PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=867}

Utalentowany pan Ripley

The Talented Mr. Ripley
1999
7,4 100 tys. ocen
7,4 10 1 100073
7,4 62 krytyków
Utalentowany pan Ripley
powrót do forum filmu Utalentowany pan Ripley

Bardzo ciekawa historia, świetne aktorstwo. O tym, że Greenleafa grał Jude Law dowiedziałem się przed chwilą - nie poznałem go, ale wiedziałem, że skądś znam tego gościa:)
Ogólne wrażenie popsuł odrobinę fakt, że wszędzie geje... (nie przemogę homofobii)
Daję 8/10

ocenił(a) film na 8
yasioo

To trudno będzie Ci żyć na świecie rządzonym przez gejów, hehe.

ocenił(a) film na 7
Klee

Co masz na mysli swiecie rzadzonych przez gejow ?? Wszedzie ich widzisz ??

yasioo

Super film ;) świetna gra aktorska ( nawet Jude'a - a to MOIM ZDANIEM rzadko się zdarza) świetna fabuła... w ogóle wszystko świetne ;)
Jeśli chodzi o ten związek Homoseksualny, to mnie trochę zdziwił i obrzydził jednocześnie, ale ogólnego obrazu filmu mi nie popsuł, dlatego dałam 10/10

ocenił(a) film na 7
yasioo

"Nie przemogę homofobii"? A jak nazwać to, co piszesz, jeśli nie wypowiedzią homofobiczną?

"Tylko ci geje". Geje istnieją, tak samo jak ludzie o orientacji heteroseksualnej, tyle że jest ich mniej. Nie rozumiem, dlaczego nie mają pojawiać się w filmach.

użytkownik usunięty
magdalith

Ignoranci...ech...ignoranci. Po pierwsze autor tematu przyznał się do swojej homofobii, więc twój post świadczy o tym, że albo nieuważnie go czytałaś, albo po prostu go nie zrozumiałaś. Poza tym "geje" nie przeszkadzają wam tylko kiedy nie macie z nimi styczności na co dzień albo kiedy oglądacie ich w wzruszających filmach. Chciałbym zobaczyć twoją minę w momencie, gdy dowiadujesz się że nauczyciel twojego synka jest homoseksualistą (nauczyciel W-Fu) :).
Ignorance is Bliss.

użytkownik usunięty

Och, jakże ja cię rozumiem!!! Kiedy dowiedziałam się w internecie, którzy słynni pisarze i reżyserzy byli/są homoseksualistami wyrzuciłam wszystkie ich książki i płyty DVD, wyrzuciłam też filmy, w których grali aktorzy homo, np. wszystkie filmy z Montgomery Cliftem.
No i miałam ostatnio nieprzyjemną sytuację, wezwałam hydraulika do pękniętego kranu, a mój mały synek stanął obok niego, dopiero potem moja sąsiadka powiedziała mi, że ten hydraulik jest homoseksualistą, obawiam się teraz czy mógł zarazic mojego synka :(

użytkownik usunięty

Poproszę o namiary na miejsce gdzie wyrzuciłaś te materiały chętnie je opyle na stadionie. A co do kranu - był miękki? ;)

użytkownik usunięty

Obawiam się, że materiały te zgarnął jakiś gej-kloszard, a kran był chyba z metalu, ale zrobiła się rysa, więc wolałam wezwac fachowca, jak widac był to błąd, gdyż mój synek zaczyna oglądac filmy typu Avatar, Titanic, Fight Club, 300, obawiam się, ze to mogą byc pierwsze oznaki rozwjającego się gejostwa, które załapał od hydraulika.

Przerażona opcją, o której wspomniałeś, zamierzam też zweryfikowac jego nauczyciela WF-u, w końcu nie chciałabym, aby mój syn nauczył się grac w gejowską piłkę nożną lub gejowską koszykówkę.

użytkownik usunięty

Hold on a second.. to kran był w końcu pęknięty czy zarysowany? ;)

użytkownik usunięty

Nie mam pojęcia, nie znam się, the point is, liczyłam, że przyjdzie przystojny, heteroseksualny hydraulik, a tu zonk :/

użytkownik usunięty

:) I oto chodziło, uśmiechnij się. Wesołych Świąt Życze. Szczerze. Miło jest czasem pogadać z kimś na poziomie ;-P

użytkownik usunięty

No ba, ubaw miałam niezły :)

użytkownik usunięty

Chociaż z tym "miękkim" kranem to chyba nie załapałaś? Mam nadzieje że nie bo inaczej masz tak spaczony mózg jak ja ;)

Vesper_Lynd, mistrzowskie. :D

A co, nauczyciel gej to znaczy od razu, że pedofil?

Dzidas

Pedofilów hetero jest więcej niż pedofilów gejów, na N-ce leciał program ostatnio, więc chyba raczej chodziło o to zarażanie :P

ocenił(a) film na 7

Mistrz!

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 8

@c_note
No i co z tego, że nauczyciel wf-u jest gejem? Czy to oznacza, że jest pedofilem? Nie! A jeśli miałabyś córkę to analogicznie bałabyś się, aby nauczyciel wf-u był hetero? Raczej wątpię...

użytkownik usunięty
magdalith

Nie zrozumiałaś wypowiedzi.

użytkownik usunięty
yasioo

Ripley książkowy był tak jakby biseksualny. Natomiast jest Ripley w wersji hetero w kilku adaptacjach, w wersji homo tylko w tej jednej, troszkę dobrej woli wykaż, a przestaną Ci przeskadzac ;)

ocenił(a) film na 9
yasioo

jakoś mi to nie przeszkadzało...naprawdę dobry film 9/10 :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
yasioo

tak się składa że homoseksualizm jest tutaj bardzo dobrze pokazany, nie jest cielesny i nachalny tylko wręcz subtelny i opiera się na męskiej przyjaźni

ocenił(a) film na 8
Larionov

Bardzo ładnie to ująłeś. Nakłoniłeś mnie do natychmiastowego obejrzenia filmu, czego zresztą nie pożałowałam, bo bardzo mi sie podobał :)

ocenił(a) film na 8
Larionov

Potwierdzam Nie lubię stricte ped... pardon gejowskiego kina ale tu jest ten wątek bardzo harmonijnie i ciekawie dopełnia fabułę i psychologiczny rys głównego bohatera Moim zdaniem on nie jest w pełnym znaczeniu słowa homoseksualny, wynika to u niego po przez pragnienie akceptacji i miłości Jak to mówią "...nie ważna płeć ważne uczucie..." ;)